![]() |
Sporost cijelog sustava
Cijeli sustav mi se ponasa jako cudno, sve je usporeno i osjecaj je kao da radim na starom kompu sa 32 mb rama a ne na novom (uvjetno receno) sa 256.
Ovo je konfiguracija P4 1500 ECS p4vxasd2 Samsung 256 PC-133 Seagate Barracuda 40 gb Geforce 2 ti Creative Labs Player Live 5.1 Mislim da ostalo nije toliko bitno. Stva je u tome da mi je cijlea konfiguracija uzasno spora, cak i neki jednostavni zadaci kao otvaranje outlooka mi pojedu tone memorije i tocno se cuje hard kako "grebe". Ovo me uzasno zivcira, stvarno neznam sta da radim, razmisljao sam o formatu, no to mi se ne isplati jer imam tone korisnih stvari na disku te ne zelim to brisati. Druga stva na koju su me upozorili prijatelji je da imam 2 diska u NTFS a jedan u FAt32 sistemu (ustvari particije). Ovo moram imati jer inace neki programi koje koristim nece raditi na FAT32 sustavu (ne pitajte zasto :)). NE vidim neke posebne razloge, cak mi COuntersrtike gdje sam prije imao 72 fps konstantno (limit je bio 72) sada imam oko 40 ili nekad manje. |
Pročešljaj sa antivirusom sustav, možda si kakvog kleza pokupio ili neku sličnu štetočinu, odstrani eventualni spyware , napravi defrag...
Možda pomogne, ali windozi nakon nekog vremena jednostavno zahrđaju i nema do formata. |
Eh da sad mi je doslo iz dupeta u glavu :) jos jedna stvar, kada se nekad pokusavam connectat na net, dobijem The Phone Line is Busy, a imam isdn, nema teoretske da moze biti busy.
Na tel. racunu sam dobio nekakvu vezu koja jos traje negdje 28.9, a poslije toga sve normalno, mislim gluposti. |
Virusi ? Trojani ? Ctrl+Alt+Del i vidi da li neki proces "jede" puno procesorskog vremena cijelo vrijeme i onda ga "ubi" ako nije bitan ... i da ti nisi gledao neke "tete" po netu i pobrao neki dialer :D
|
Re: Sporost cijelog sustava
Citiraj:
čuj, ako vrtiš novije inačice MS programa, ova konfiguracija sigurno nije zalog za budućnost (najblaže rečeno). nisi spomenuo OS...ako je xp ili 2000, potrudi se oko service-a. ako je xp, pobi sva sranja koja 'uljepšavaju' rad sa istim... naravno da stoji ono za češljanje AV-om i osobito defragmentacija problem 'tone korisnih stvari' koje ne želiš uništiti formatom: iz ove tvoje izjave da se zaključiti da imaš samo jednu particiju (jer ako ih imaš više, ne vidim di je problem); nabavi si partion magic, rascjepkaj hard na particije, podatke prebaci na ne-sistemsku i format c:, nova instalacija. oprobano najbolja varijanta |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako ti javi da je busy znači da nema slobodnih modemskih ulaza i da se nemaš na koji spojiti. |
Prvo da se osvrnem na dio sa os-om .... well imam Xp, probat cu naci neki guide na netu da tweakam da nemam pola nepotrebnih stvari.
Da i sad sam se ja sjetio da moze biti da Canrnet sporo reagira pa nema slobodnih ulaza :) |
ima ti ja dva pdf-a o servicesima, ali mi ne da ih postati jer su preveliki.
nađeni su na googlu pa ćeš ih i ti lako naći. imena su 'xp.pdf' i xpservices.pdf'. ovaj drugi je nešto opsežniji |
premala i prespora memorija, xp bez 512 rama je živi shit + imaš na hardu brdo stvari i nekog trojana, instaliraj AD AWARE i pobi sve nepotrebno
|
1 privitaka
Upravo sam zavrsio sa adawareom te sada skidam nod32 ... evo rezultat sto je adaware nasao :)
|
Citiraj:
|
1 privitaka
Well evo sto je nod32 nasao :)
|
Trojan, virus, spy, ... dobro da i radi
|
Mislim i svejedno mi radi sporo, ali je dosta brze nego prije :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Jedino me muci stvar sto su svi diskovi ntfs, kako to uopce formatirati?! A pogotovo kasnije kako staviti ponovno sustav jer sam prije tako sjebao disk ...... |
Citiraj:
|
NE TREBA MENI ANTIVIRUSNI PROGRAM. JA SAM PAMETAN I MENI VIRUSI NE DOLAZE.
FIREWALL JE ZA PARANOIKE. :rambo: :rambo: :rambo: :rambo: :rambo: |
Citiraj:
|
Citiraj:
ali zanimljivo da je taj stav sasvim OK... 99,9% vremena. ali svakom dođe... prije ili kasnije. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Stavim ja ZA Pro da vidim koji se programi /ako ih ima/ hoće spajat na net...i par zakrpa za IE... Nakon dva dana popušim Blast...ha-ha... Zanimljivo... Neki dan stavim Nortona-nema ništa... Ipak mislim da je najbolja zaštita ona fizička. Hard za posao i "ozbiljnije stvari" je kad sam na netu-ištekan, lijepo isčupam sata kabel sa njega i to je to. |
Evo da ne otvaram novi topic zanima me na koliko da stavim AGP Apertuire Size ako imam 256 sistem rama i 64 na grafickoj?!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
64 mb,16 tnt... |
Citiraj:
istinabog kod nekih novijih ATI-ca je koji put trebalo smanjit, ali u pravilu je pola... Dakle ako imaš na kompu 256 daš mu 128...ja imam 512 ali isto 128:) Mislim-nema smisla dat mu 256... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:41. |