| 
 | |||||||||||
|  10.03.2007., 02:35 | #1 | 
| Doktor znanosti! Datum registracije: Apr 2005 Lokacija: Zg,Peščenica/borongaj 
				 | 

zamjena mbo, dvd ne radi
			 promijenio sam mbo sve ostale komponente su ostale iste..I sve je dobro spojeno..uđe u XP, napiše found new hardver..CD-rom..I za šteka sve je onak usporeno..Iskopkam ide kabel od dvd-roma iz matične..upalim komp..sve mi pronaše i snjimi(usb miš, grafu integriranu bla bla)..opet ukopčam dvd i isti problem ...u biosu ga ne nađe...prvi put je pisao neš slave .kasnije ga uopće ne nađe..šta da napravim da proradi?a da nisu friški win..na onoj mbo normalno radi dvd..neznam u čemu je problem. Hvala | 
|   |   | 
|  10.03.2007., 09:20 | #2 | 
| Registered User Datum registracije: Jul 2006 Lokacija: Čakovec 
				 | Nije mi jasno zakaj ti BIOS ne prepoznaje dvd, osim ako nisi zeznul stvar s jumper-ima. Ili ako nije u međuvremenu dvd otišao u vječna lovišta.  Mislim da bi ipak trebal windowse nanovo instalirati, pogotovo ako nije isti chipset na novoj i staroj ploči | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  10.03.2007., 11:09 | #3 | 
| EMP moderator Datum registracije: Apr 2005 Lokacija: Osijek 
				 | Probaj staviti drugi IDE kabal i igrat se s jumperima... 
				__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"   | 
|   |   | 
|  10.03.2007., 14:32 | #4 | 
				 | evo izvjesće..Ukopčao sam DVD-rom i stavio unutra dvd.. i kod ulaska u win opet ista stvar..found new hardver bla bla..malo čekam.i opet zašteka niš ja izvadim cd kad ono pojavi se ("nemože se očitati cd, retry-abort-continue)" ja sav sretan   restartam kom uđem u bios tamo prepoznato..al kad se uđe u win šteka..snimim win friške i sve super sada tradi s dvd-romom...Ali sada imam drugi problem  Idem snimiti drivere za zvučnu dođe do kraja , zacrni se ekran, poa se pojavi na gornjoj polocici neke boje ..i restarta se..tako uvijek..Sad neam zvuka  | 
|   |   | 
|  11.03.2007., 20:25 | #6 | 
| Premium Datum registracije: Nov 2006 Lokacija: zege 
				 | moj savjet deistaliraj drajvere od zvučne, ugasi komp, isprazni ga od struje a zatim prebaci zvučnu u drugi slot pa drajvere nanovo....ili probaj zvučnu na drugom kompu... | 
|   |   | 
|  11.03.2007., 21:51 | #7 | 
				 | Probao bi to da nije integrirana zvučna     | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  | 
| 
 | 
 |