![]() |
zamjena mbo, dvd ne radi
promijenio sam mbo sve ostale komponente su ostale iste..I sve je dobro spojeno..uđe u XP, napiše found new hardver..CD-rom..I za šteka sve je onak usporeno..Iskopkam ide kabel od dvd-roma iz matične..upalim komp..sve mi pronaše i snjimi(usb miš, grafu integriranu bla bla)..opet ukopčam dvd i isti problem ...u biosu ga ne nađe...prvi put je pisao neš slave .kasnije ga uopće ne nađe..šta da napravim da proradi?a da nisu friški win..na onoj mbo normalno radi dvd..neznam u čemu je problem.
Hvala |
Nije mi jasno zakaj ti BIOS ne prepoznaje dvd, osim ako nisi zeznul stvar s jumper-ima. Ili ako nije u međuvremenu dvd otišao u vječna lovišta.
Mislim da bi ipak trebal windowse nanovo instalirati, pogotovo ako nije isti chipset na novoj i staroj ploči |
Probaj staviti drugi IDE kabal i igrat se s jumperima...
|
evo izvjesće..Ukopčao sam DVD-rom i stavio unutra dvd.. i kod ulaska u win opet ista stvar..found new hardver bla bla..malo čekam.i opet zašteka niš ja izvadim cd kad ono pojavi se ("nemože se očitati cd, retry-abort-continue)" ja sav sretan :)restartam kom uđem u bios tamo prepoznato..al kad se uđe u win šteka..snimim win friške i sve super sada tradi s dvd-romom...Ali sada imam drugi problem:( Idem snimiti drivere za zvučnu dođe do kraja , zacrni se ekran, poa se pojavi na gornjoj polocici neke boje ..i restarta se..tako uvijek..Sad neam zvuka :(
|
Jel zna neko u čemu je problem, rikla zvučna?
|
moj savjet deistaliraj drajvere od zvučne, ugasi komp, isprazni ga od struje a zatim prebaci zvučnu u drugi slot pa drajvere nanovo....ili probaj zvučnu na drugom kompu...
|
Probao bi to da nije integrirana zvučna ;) :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:40. |