|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Napajanje iskace
Pozdrav svima! Dakle, otvorio komp, skinuo hladnjak s AMD-a Atlona XP (ploca Asrock K7VT2), vratio natrag, stvar krepala. Kad ga ukljucim pokrenu se ventilatori na procu i napajanju, ali se za sekundu, sekundu i pol ugase. Tada moram izvuci kabel iz kompa i pricekati par sekundi da bi ga opet upalio. Izvadio sam sve komponente osim proca, i stalno se isto ponasa: radi sekundu pa prestane. Cini mi se da se ukljucuje zastita na napajanju, sto bi znacilo kratki spoj, al ne znam jesam li u pravu. Sto mislite da je najvjerojatnije krepalo: maticna, ploca ili napajanje? Jer mi se ne da uzimat novu plocu pa da mi ju napajanje skuri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
znaci ako si skidao cooler s tog proca postoji mogucnost da si jezgru oštetio ![]() pitanje..dali si stavljao pastu? ako jesi pogledaj da se nije razmazala po procu savjet: izvadi proc i temeljito ga pocisti (štapić za uši) isto napravi i s coolerm tj.bazom coolera (maramica) sretno. i da još kada izvadis proc pogledaj dali mozda negdje vidis napuknuce na jezgri proca ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Koje napajanje ? Ako je neko kvalitetno, trebalo bi se ono isključiti prije nego se neko sranje dogodi. Mislim, ja sam par puta na živo izazvao krivi spoj i Frotron i ostalo je i dalje veselo radilo...
![]() |
#5 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
Ok, probat cu ocistiti, nisam znao da pasta moze izazvat takve probleme. A napajanje je ok, platio sam ga ko svetog petra kajganu... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Nisam nista vidio, al' kad se usteka u plocu, moju ili tudju, aktivira se zastita na 12V i napajanje iskljuci. Sve drugo radi. Tak da sam opet ubo, nakon nekoliko godina AMD-a, Intela na 3,2, 775, asrock plocu i chieftec. Mrvicu je brzi nego amd XP... I nece vjerovat: Windowsi se digli, reinstalirao driver za graficku i sve radi. Nema reinstalacije vindoza ![]() A Intela sam uzeo jer ni bi dragi Bog nasao Atlona XP, a Bogami ni amd plocu i proc, a meni frka, pet poslova, pa kad mi je slozio ovo troje iskrcao sam lovu isti cas ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|