PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Napajanje iskace (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=62905)

poandpo 07.03.2007. 14:40

Napajanje iskace

Pozdrav svima!

Dakle, otvorio komp, skinuo hladnjak s AMD-a Atlona XP (ploca Asrock K7VT2), vratio natrag, stvar krepala. Kad ga ukljucim pokrenu se ventilatori na procu i napajanju, ali se za sekundu, sekundu i pol ugase. Tada moram izvuci kabel iz kompa i pricekati par sekundi da bi ga opet upalio. Izvadio sam sve komponente osim proca, i stalno se isto ponasa: radi sekundu pa prestane.

Cini mi se da se ukljucuje zastita na napajanju, sto bi znacilo kratki spoj, al ne znam jesam li u pravu. Sto mislite da je najvjerojatnije krepalo: maticna, ploca ili napajanje? Jer mi se ne da uzimat novu plocu pa da mi ju napajanje skuri.

Hamm 07.03.2007. 18:24

znaci ako si skidao cooler s tog proca postoji mogucnost da si jezgru oštetio :)

pitanje..dali si stavljao pastu? ako jesi pogledaj da se nije razmazala po procu

savjet: izvadi proc i temeljito ga pocisti (štapić za uši) isto napravi i s coolerm tj.bazom coolera (maramica)

sretno.

i da još kada izvadis proc pogledaj dali mozda negdje vidis napuknuce na jezgri proca :)

Vuco 07.03.2007. 18:29

Koje napajanje ? Ako je neko kvalitetno, trebalo bi se ono isključiti prije nego se neko sranje dogodi. Mislim, ja sam par puta na živo izazvao krivi spoj i Frotron i ostalo je i dalje veselo radilo...

Hamm 07.03.2007. 18:33

vuco imamo sam istu stvar kada mi se po mobilcu razmazala pasta.

sve se upali..na sekundu dvije..onda se ugasi... :(

poandpo 08.03.2007. 15:43

Citiraj:

postoji mogucnost da si jezgru oštetio
Krasno...

Citiraj:

sam istu stvar kada mi se po mobilcu razmazala pasta. sve se upali..na sekundu dvije..onda se ugasi...
Tocno tako i meni radi.

Ok, probat cu ocistiti, nisam znao da pasta moze izazvat takve probleme. A napajanje je ok, platio sam ga ko svetog petra kajganu...

poandpo 11.03.2007. 00:19

Citiraj:

znaci ako si skidao cooler s tog proca postoji mogucnost da si jezgru oštetio
Hamm, imas pravo, krepao procesor. Sad bar imam novi proc, plocu i napajanje:stoopid:

Hamm 11.03.2007. 11:18

hehe obnova :D

a kako si skuzio da je proc? dali si probao neki drugi ili si vidio da je jezgra pukla?

poandpo 11.03.2007. 14:42

Nisam nista vidio, al' kad se usteka u plocu, moju ili tudju, aktivira se zastita na 12V i napajanje iskljuci. Sve drugo radi. Tak da sam opet ubo, nakon nekoliko godina AMD-a, Intela na 3,2, 775, asrock plocu i chieftec. Mrvicu je brzi nego amd XP...

I nece vjerovat: Windowsi se digli, reinstalirao driver za graficku i sve radi. Nema reinstalacije vindoza :goood:

A Intela sam uzeo jer ni bi dragi Bog nasao Atlona XP, a Bogami ni amd plocu i proc, a meni frka, pet poslova, pa kad mi je slozio ovo troje iskrcao sam lovu isti cas :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:45.