|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
![]() Vrijeme mi je juniorki mijenjati konfiguraciju. Vidim Celer 500 je spor. Na svom računalu sam prije 1 god. postavio Tualatina 1.2GHz i radi potpuno zadovoljavajuće. Da, gameri, overclockeri i ostala gospodo, cijenim vaše gušte, no meni je ova konfiguracija, sa odgovarajućom pločom i 256 MB mem sasvim u redu. Dakle, nemam neke visoke prohtjeve, SW se vrti glatko i, milibože to je sve. Eh, eh, sada opet vidim ovu novu generaciju Celera sa 1/2 keša, clock svaki tjedan sve brži... sve je to divno, ali nigdje ne nalazim podatak koliko snage ode u toplinu? Sastaviti konfiguraciju koja će biti novi rešo (re-chaud, franc.) baš i ne zvuči privlačno. Novi Celer 128 kB i 400 MHz ili provjereni, meni odlični Tualatin (troši oko 20W) koga se još može naći? Kveščn iz nau - ??? Uljudno molim, ne nagovarajte me na "punokrvna" rješenja! Jest da je zahladilo, ali ipak hvala.
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Nečeš naći nešto kao tulac. Takvo se što ne prodaje više. Nažalost.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
..
|
Citiraj:
s druge strane uvijek postoji varijanta rabljenoga...a tulac je po meni zadnji hebeni intelov proc...nebih se raspravljao s nikim zasto i sl...stoga i rabljeni nije tako los ulov |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
SMP freak
Datum registracije: Feb 2003
|
na newsima je tip dilao Tulca sa 512kb cachea za neku smjesnu love prije par dana ... baci pogled na google -> hr.prodaja.hardware
P4C 2.6@3.2, Intel Intel D875PBZLK, 2 x 512Mb DDR433, Chieftec Big Tower, Enermax 430W, 2 x 36 Gb Raptor Raid, Hercules Prophet III (GF3), Terratec Aureon 5.1 Sky Windows 2003 Enterprise Server Dual PIII 1Ghz, ABIT VP6, 1Gb PC133, 4U Supermicro rack case, Supermicro 350W, 3 x 18Gb U360 IBMs SuSE 8.2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
..
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
![]() Dakle, ipak! Hvala za mišljenje, to mi je trebalo. Tulaca ima u Osijeku na nekoliko mijesta, a ako je to samo na papiru, frendovi iz "JWare" će ga iskopati, bez brige, također majčicu ploču sa socketom 370. Kako je riječ o jako malo lovice, neću dalje puno razmišljati. Slijedeći korak će možda biti Holodeck. Oću 'olodek 'oću!!! :clap: ( i da je jeftin i troši malo...) Ništa, polovna roba - frend mi poklonio P3, malo šteka veli, taj zloćo mi zamalo nije spalio slot na ploči, imao je loše kontakte, tja... ![]()
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Tualatin je najbolji proc do sada izašao iz intelova pogona, štetat kaj je stao na 1,4 GHz. Mislim da je jezgra imala potencijala i do 2,5 i taj bi kikao i P4 da postoji na 4,5GHz ... što se tiče pitanja sa početka, Intel Celeron (Willamette/Northwood) = 2,7GHz = 66,8W, a najštedljiviji je 2,0 s 52,8W i kaj svi briju za one Prescote ili kak ih zovu, pa Itaniumi 2 od 900 MHz pa do 1,5 GHz jedu 130W i sad svi nešto kemijaju oko 100W, a kao Athlon 64/Athlon 64 FX su nekaj bolji, svi gotaju skoro 90W i famozni Opteroni su mislim tu negdje i ja mislim da bu to pušiona proc kad svima ga padne šaka ... kaj god drugi pripovedali ...
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Malo si dezinformiran :burn: Opteroni gutaju ko slabiji celeroni, a athloni 64 još imaju onu cool'n'quiet tehnologiju zajedno sa powernow! iz mobilnih procova tip iz xbitlabs-a je izjavio "ne, opteron mašine nisu skroz tihe. Ali vraćaju količinu buke na nivo p2-400 mašina" zaključak se sam nameće ![]()
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
(1.4GHz) 1.55V 52A(Maximum Core Amperage) 80.6W(Thermal Power) 84.7W (Total Thermal Power) 69° C (Max. Case Temp) i tako do modela Opteron-246 (2.0GHz) To kaj je tamo nekaj rekao, ... i ti Catt znaš da će AMD kod mene kada svi kažu da je to nešto što je mrak... mislim nije da ga ne volim, ali imal sam 3 i 3 su crkla. Opteron mi smrdi jer je svima super, mrak, najbolji, nigdje nitko ne nalazi zamjerku, a to ne hoda u stvarnom svijetu jer se ili je riječ o dobrom marketingu (dobra recenzija i nekaj ispod stola) ili je riječ o čudu, a čuda su rijetka pojava ...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Moj susjed ima dual opteron 142 kutiju - pa ne bih ti govorio da nisam sam osjetio. To što si ti napisao je maximalna disipacija, a 142 vjeruj mi iz iskustva znam da se zagrije na 2° više od sobne temperature. Gle, tebi su tri crkla i imaš loše iskustvo. Ja sam imao durona 600 i kupio sam nforce2 za njega i radio je 2 mjeseca na 166*6 i onda još pola godine na 200*5.5. I onda sam kupio athlona 1700+ koji je radio na skoro 2300mhz, koji je crknuo na LAN-u kad ga je kolega NAOPAČKE namontirao u socket. Vratio sam durona 600 kojeg sam sa novostečenim overclocking znanjem tjerao na 215*5.5. I to mi je postalo presporo, da bih kupio durona 1400 za 290kn koji sada radi na 200*11.5. I taj isti duron je brži i stabilniji od bilo kojeg pentiuma ispod 2500kn. I temperatura mu je sada 41° i kao takvome osiguran mu je dug i sretan život. I da se vratim na opterone - jesu skupi su, i jesu teško su kod nas dobavljivi, ali isplati se. Ako ništa drugo zbog tišine za razliku od novijih pentiuma koji dolaze bundlani sa hightech jumbojet kulerom. Citiraj:
i za kraj, budući da uskoro primam povrat poreza i ozbiljno razmišljam o prelasku na AMD64, citirat ću jednog pjesnika: Zadnji koji izađe iz 32-bitnog svijeta, molim neka ugasi svijetlo i zatvori vrata...
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Kakvo smeće ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
ok onda ništa od skriptanja za W:ET :burn: ![]()
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
Za skripte i bindove ćemo se dogovorit, ti meni bind, ja tebi teamkill i rješeno ![]() Narafno SORRY dolazi na kraju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
malo smo pobjegli s teme! U ve-mila ima tulaca za sitne pare, i ploča za dotične za još sitnije pare
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() p.s: dosta sam popio vrijeme je da popijem malo više ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
![]() Tulac 1.3 GHz montiran na ploču MS7057CT. Prije tri dana. Cijena 777 kn (proc+MB) i radi odlično. Ni sanjao nisam da ću kupovati konfiguracije, čije je vrijeme prodaje prošlo. Gordon Moore je prije koji mjesec nešto rekao u tom smislu. Vremena se mijenjaju... ![]()
![]() |
#20 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Na kraju...
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
..
|
Re: Re: Na kraju...
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
dim je pravi
|
Tulac 1.3 GHz montiran na ploču MS7057CT. Prije tri dana. Cijena 777 kn (proc+MB) i radi odlično. Ni sanjao nisam da ću kupovati konfiguracije, čije je vrijeme prodaje prošlo. Gordon Moore je prije koji mjesec nešto rekao u tom smislu. Vremena se mijenjaju... Molim te kaži mi gdje si to kupio i mene zanima ista konfiguracija i kaži mi koja je temperatura procesora :clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
![]() Kupio sam u Jware . Trebao sam doduše pričekati nekoliko dana dok mi frend Tomislav koji tamo radi nije nabavio ploču. Te stvari ne drže na lageru. Uglavnom još se može pronaći. Tako možeš pokušati u Ve-Milu također ili bilo gdje dalje, bitno je da je mjesto gdje vode brigu o kupcima. Vjeruj mi - tjedan dana ne znači puno, ako dobiješ ono što želiš. Slično kao s djevojkama... ![]() Od alata za traženje HardWareza preporučam telefon ![]() Temperatura 42°C, u "klaustrofobičnom" kućištu, gdje inače oko 35°C. Uz procesor dobiješ hladnjak + vent + naljepnicu i garanciju Intela, ali su to nebitne stvari.
1010101010 Zadnje izmijenjeno od: Andjelko. 16.11.2003. u 03:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
Briga u kupcima, qrac! U Ve-Milu ti prvo uzmu JMBG, jer ti bez toga ne mogu nista prodati (cudno da to ne treba i drugim ducanima u Zagrebu i okolici), a jos kad vidis kak je ono kaj si kupio zapakirano...:mad: ![]() Da ne kazem da u Ve-Milu zapravo nikada nisu sigurni di im je roba. Logitechov Jostick sam cekao 2 mjeseca da im dojde, a po njima roba je neshvatljivo proputovala cjelu europu, i u nekoliko navrata bila na carininama u Nizozemskoj i Austriji. ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Otišao kod one najživčanije pa smo se par minuta otepali jedno na drugo ![]() Idem dole nabrijan na svađu ak je i mrvica prašine na grafi i slična sranja-dobijem grafu zapakiranu u plastici ori-điđi:confused: Još uvijek nisam sebi došel ![]() ![]() ![]() Na kraju sam zaključio da je to zato kaj je grafa tako svinjski zapakirana i uljepljena da nema šanse da je raspakiraš a da se ne vidi... Mislim-nije da se žalim, ali da sam ostao iznenađen...jesam... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
..
|
Citiraj:
|
|
![]() |