PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Konzerva. (Celer ohne fehler?) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=6237)

Andjelko 18.10.2003. 03:37

Konzerva. (Celer ohne fehler?)

Vrijeme mi je juniorki mijenjati konfiguraciju. Vidim Celer 500 je spor. Na svom računalu sam prije 1 god. postavio Tualatina 1.2GHz i radi potpuno zadovoljavajuće. Da, gameri, overclockeri i ostala gospodo, cijenim vaše gušte, no meni je ova konfiguracija, sa odgovarajućom pločom i 256 MB mem sasvim u redu.
Dakle, nemam neke visoke prohtjeve, SW se vrti glatko i, milibože to je sve.
Eh, eh, sada opet vidim ovu novu generaciju Celera sa 1/2 keša, clock svaki tjedan sve brži... sve je to divno, ali nigdje ne nalazim podatak koliko snage ode u toplinu?
Sastaviti konfiguraciju koja će biti novi rešo (re-chaud, franc.) baš i ne zvuči privlačno.
Novi Celer 128 kB i 400 MHz ili provjereni, meni odlični Tualatin (troši oko 20W) koga se još može naći? Kveščn iz nau - ???

Uljudno molim, ne nagovarajte me na "punokrvna" rješenja! Jest da je zahladilo, ali ipak hvala.

RAK 18.10.2003. 09:05

Nečeš naći nešto kao tulac. Takvo se što ne prodaje više.
Nažalost.

msvrtan 18.10.2003. 11:28

Citiraj:

Originally posted by RAK
Nečeš naći nešto kao tulac. Takvo se što ne prodaje više.
Nažalost.

eh ja sam nasao u nekom ducanu da jos imaju tulce...pogledaj malo cjenike firme..ti si iz osijeka cini mi se pa ti je to mali problem..

s druge strane uvijek postoji varijanta rabljenoga...a tulac je po meni zadnji hebeni intelov proc...nebih se raspravljao s nikim zasto i sl...stoga i rabljeni nije tako los ulov

keiku 18.10.2003. 12:08

na newsima je tip dilao Tulca sa 512kb cachea za neku smjesnu love prije par dana ...

baci pogled na google -> hr.prodaja.hardware

msvrtan 18.10.2003. 14:22

Citiraj:

Originally posted by keiku
na newsima je tip dilao Tulca sa 512kb cachea za neku smjesnu love prije par dana ...

baci pogled na google -> hr.prodaja.hardware

uff.to je serverski tulac..ali nije ziher jeftin...a ako je onda nemas kaj razmisljati..po meni mozda cak bolja kupnja od bilo kojeg sada proca..a tvrdi sam amd-as

Andjelko 18.10.2003. 16:40

Dakle, ipak!
Hvala za mišljenje, to mi je trebalo.

Tulaca ima u Osijeku na nekoliko mijesta, a ako je to samo na papiru, frendovi iz "JWare" će ga iskopati, bez brige, također majčicu ploču sa socketom 370.

Kako je riječ o jako malo lovice, neću dalje puno razmišljati.

Slijedeći korak će možda biti Holodeck.

Oću 'olodek 'oću!!! :clap:

( i da je jeftin i troši malo...)

Ništa, polovna roba - frend mi poklonio P3, malo šteka veli, taj zloćo mi zamalo nije spalio slot na ploči, imao je loše kontakte, tja... ;)

Black Dragon 21.10.2003. 01:44

Tualatin je najbolji proc do sada izašao iz intelova pogona, štetat kaj je stao na 1,4 GHz. Mislim da je jezgra imala potencijala i do 2,5 i taj bi kikao i P4 da postoji na 4,5GHz ... što se tiče pitanja sa početka, Intel Celeron (Willamette/Northwood) = 2,7GHz = 66,8W, a najštedljiviji je 2,0 s 52,8W i kaj svi briju za one Prescote ili kak ih zovu, pa Itaniumi 2 od 900 MHz pa do 1,5 GHz jedu 130W i sad svi nešto kemijaju oko 100W, a kao Athlon 64/Athlon 64 FX su nekaj bolji, svi gotaju skoro 90W i famozni Opteroni su mislim tu negdje i ja mislim da bu to pušiona proc kad svima ga padne šaka ... kaj god drugi pripovedali ...

aurellie 21.10.2003. 10:58

Malo si dezinformiran :burn: Opteroni gutaju ko slabiji celeroni, a athloni 64 još imaju onu cool'n'quiet tehnologiju zajedno sa powernow! iz mobilnih procova

tip iz xbitlabs-a je izjavio "ne, opteron mašine nisu skroz tihe. Ali vraćaju količinu buke na nivo p2-400 mašina"

zaključak se sam nameće :rolleyes:

CatKiller 21.10.2003. 15:13

Ma on bi volio imati Opterona ;)

Black Dragon 22.10.2003. 00:53

Citiraj:

Originally posted by aurellie
Malo si dezinformiran :burn: Opteroni gutaju ko slabiji celeroni, a athloni 64 još imaju onu cool'n'quiet tehnologiju zajedno sa powernow! iz mobilnih procova

tip iz xbitlabs-a je izjavio "ne, opteron mašine nisu skroz tihe. Ali vraćaju količinu buke na nivo p2-400 mašina"

Opteron-240
(1.4GHz) 1.55V
52A(Maximum Core Amperage) 80.6W(Thermal Power) 84.7W (Total Thermal Power) 69° C (Max. Case Temp) i tako do modela Opteron-246
(2.0GHz)
To kaj je tamo nekaj rekao, ... i ti Catt znaš da će AMD kod mene kada svi kažu da je to nešto što je mrak... mislim nije da ga ne volim, ali imal sam 3 i 3 su crkla. Opteron mi smrdi jer je svima super, mrak, najbolji, nigdje nitko ne nalazi zamjerku, a to ne hoda u stvarnom svijetu jer se ili je riječ o dobrom marketingu (dobra recenzija i nekaj ispod stola) ili je riječ o čudu, a čuda su rijetka pojava ...

aurellie 22.10.2003. 01:25

Moj susjed ima dual opteron 142 kutiju - pa ne bih ti govorio da nisam sam osjetio. To što si ti napisao je maximalna disipacija, a 142 vjeruj mi iz iskustva znam da se zagrije na 2° više od sobne temperature.

Gle, tebi su tri crkla i imaš loše iskustvo. Ja sam imao durona 600 i kupio sam nforce2 za njega i radio je 2 mjeseca na 166*6 i onda još pola godine na 200*5.5. I onda sam kupio athlona 1700+ koji je radio na skoro 2300mhz, koji je crknuo na LAN-u kad ga je kolega NAOPAČKE namontirao u socket. Vratio sam durona 600 kojeg sam sa novostečenim overclocking znanjem tjerao na 215*5.5.
I to mi je postalo presporo, da bih kupio durona 1400 za 290kn koji sada radi na 200*11.5. I taj isti duron je brži i stabilniji od bilo kojeg pentiuma ispod 2500kn.

I temperatura mu je sada 41° i kao takvome osiguran mu je dug i sretan život.

I da se vratim na opterone - jesu skupi su, i jesu teško su kod nas dobavljivi, ali isplati se. Ako ništa drugo zbog tišine za razliku od novijih pentiuma koji dolaze bundlani sa hightech jumbojet kulerom.

Citiraj:

Opteron mi smrdi jer je svima super, mrak, najbolji, nigdje nitko ne nalazi zamjerku, a to ne hoda u stvarnom svijetu jer se ili je riječ o dobrom marketingu (dobra recenzija i nekaj ispod stola) ili je riječ o čudu, a čuda su rijetka pojava ...
Eto da je AMD i prekjučer osvojio (još)jedan design win gdje će bit korišteno 3000+ opterona za novi superkompjuter...mislim amd je dosad otpakirao nešto malo manje od 100 000 opterona samo za superkompjutere - više nego što je prodano itaniuma i xeona u zadnjih 3 godine. I tebi to ništa ne govori?

i za kraj, budući da uskoro primam povrat poreza i ozbiljno razmišljam o prelasku na AMD64, citirat ću jednog pjesnika:
Zadnji koji izađe iz 32-bitnog svijeta, molim neka ugasi svijetlo i zatvori vrata...

marac 22.10.2003. 01:26

Citiraj:

Kakvo smeće :D

aurellie 22.10.2003. 01:32

ok onda ništa od skriptanja za W:ET :burn: ;)

marac 22.10.2003. 01:35

Citiraj:

ok onda ništa od skriptanja za W:ET :burn: ;)
Ma velim za te Opterone da su smeće kad se zaključak nameće...ne?
Za skripte i bindove ćemo se dogovorit, ti meni bind, ja tebi teamkill i rješeno :)

Narafno SORRY dolazi na kraju :)

aurellie 22.10.2003. 01:38

malo smo pobjegli s teme!
U ve-mila ima tulaca za sitne pare, i ploča za dotične za još sitnije pare

marac 22.10.2003. 02:01

Citiraj:

malo smo pobjegli s teme!
U ve-mila ima tulaca za sitne pare, i ploča za dotične za još sitnije pare

Jel dobro to za igrat W:ET :D

p.s: dosta sam popio vrijeme je da popijem malo više :)

tihomir 22.10.2003. 20:56

Citiraj:

I onda sam kupio athlona 1700+ koji je radio na skoro 2300mhz, koji je crknuo na LAN-u kad ga je kolega NAOPAČKE namontirao u socket. Vratio sam durona 600 kojeg sam sa novostečenim overclocking znanjem tjerao na 215*5.5.
[/I]

kako je uspio naopačke?

tor 22.10.2003. 23:32

E j..... te kolega:D

Andjelko 02.11.2003. 17:39

Na kraju...

Tulac 1.3 GHz montiran na ploču MS7057CT. Prije tri dana.
Cijena 777 kn (proc+MB) i radi odlično.
Ni sanjao nisam da ću kupovati konfiguracije, čije je vrijeme prodaje prošlo.

Gordon Moore je prije koji mjesec nešto rekao u tom smislu.
Vremena se mijenjaju... ;)

tor 02.11.2003. 18:02

Re: Na kraju...

Citiraj:

Originally posted by Andjelko

Vremena se mijenjaju... ;)

Neko je rekao da je tulac zadnji dobar proc od Intela. Potpuno se slažem s time. On je uvijek dobra kupnja...

msvrtan 02.11.2003. 20:53

Re: Re: Na kraju...

Citiraj:

Originally posted by tor
Neko je rekao da je tulac zadnji dobar proc od Intela. Potpuno se slažem s time. On je uvijek dobra kupnja...
ich

tor 02.11.2003. 23:43

Re: Re: Re: Na kraju...

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
ich
Eto.

no name 15.11.2003. 13:12

Vremena se mijenjaju...

Molim te kaži mi gdje si to kupio i mene zanima ista konfiguracija
i kaži mi koja je temperatura procesora

:clap:

Andjelko 16.11.2003. 02:47

Kupio sam u Jware . Trebao sam doduše pričekati nekoliko dana dok mi frend Tomislav koji tamo radi nije nabavio ploču. Te stvari ne drže na lageru. Uglavnom još se može pronaći.

Tako možeš pokušati u Ve-Milu također ili bilo gdje dalje, bitno je da je mjesto gdje vode brigu o kupcima. Vjeruj mi - tjedan dana ne znači puno, ako dobiješ ono što želiš.
Slično kao s djevojkama... ;)

Od alata za traženje HardWareza preporučam telefon :D

Temperatura 42°C, u "klaustrofobičnom" kućištu, gdje inače oko 35°C. Uz procesor dobiješ hladnjak + vent + naljepnicu i garanciju Intela, ali su to nebitne stvari.

gpremec 16.11.2003. 13:04

Citiraj:

Originally posted by Andjelko
...
Tako možeš pokušati u Ve-Milu također ili bilo gdje dalje, bitno je da je mjesto gdje vode brigu o kupcima.
...

BUAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHA!!!!!
Briga u kupcima, qrac! U Ve-Milu ti prvo uzmu JMBG, jer ti bez toga ne mogu nista prodati (cudno da to ne treba i drugim ducanima u Zagrebu i okolici), a jos kad vidis kak je ono kaj si kupio zapakirano...:mad: :rolleyes:
Da ne kazem da u Ve-Milu zapravo nikada nisu sigurni di im je roba. Logitechov Jostick sam cekao 2 mjeseca da im dojde, a po njima roba je neshvatljivo proputovala cjelu europu, i u nekoliko navrata bila na carininama u Nizozemskoj i Austriji.:rolleyes:

Jelc 16.11.2003. 13:24

Citiraj:

Originally posted by gpremec
Briga u kupcima, qrac! U Ve-Milu ti prvo uzmu JMBG, jer ti bez toga ne mogu nista prodati (cudno da to ne treba i drugim ducanima u Zagrebu i okolici), a jos kad vidis kak je ono kaj si kupio zapakirano...:mad: :rolleyes:
Da ne kazem da u Ve-Milu zapravo nikada nisu sigurni di im je roba. Logitechov Jostick sam cekao 2 mjeseca da im dojde, a po njima roba je neshvatljivo proputovala cjelu europu, i u nekoliko navrata bila na carininama u Nizozemskoj i Austriji.:rolleyes:

Ja sam tam promjenio taktiku/ve-mil/.
Otišao kod one najživčanije pa smo se par minuta otepali jedno na drugo:D ,rješili račun.
Idem dole nabrijan na svađu ak je i mrvica prašine na grafi i slična sranja-dobijem grafu zapakiranu u plastici ori-điđi:confused:
Još uvijek nisam sebi došel:D :D :D

Na kraju sam zaključio da je to zato kaj je grafa tako svinjski zapakirana i uljepljena da nema šanse da je raspakiraš a da se ne vidi...

Mislim-nije da se žalim, ali da sam ostao iznenađen...jesam...

msvrtan 16.11.2003. 14:34

Citiraj:

Originally posted by gpremec

JMBG? od kad to traze...mene to nisu nikad trazili

gpremec 16.11.2003. 16:13

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
JMBG? od kad to traze...mene to nisu nikad trazili
Odi probaj nesto kupiti, pa bus vidio. Nisu niti mene trazili prije dvije godine.

tor 16.11.2003. 19:19

Da, da ime i prezime i JMBG. Nebi se htio upuštati u raspravu ali mislim da je to protuzakonito, mamicu im.:D

marac 16.11.2003. 19:37

Citiraj:

Originally posted by tor
Da, da ime i prezime i JMBG. Nebi se htio upuštati u raspravu ali mislim da je to protuzakonito, mamicu im.:D
Mene samo traze ime i prezime a JMBG da i traze mogo bi im ga dat ne zato kaj ga neznam napamet!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:36.