|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() Imam adsl i ruter ZyXEL i 2 problema... 1. dok se diskonektiram i ponovno konektiram na adsl mi se NE mijenja ip adresa (mijenja se svakih 24h i dok ZyXEL otpojim iz struje)... Kako se moze podesiti da se ip mijenja svakim diskonektiranjem?? 2. imam povezano drugo računalo na adsl preko wlan-a i sve radi... Sad me zanima kako složiti da se povezuju na adsl sa različite ip??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
ne kuzim, ako ti zyxel radi u router modu, mozes se diskonektati samo gasenjem rutera, i onda ti se definitivno promijeni ip :? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Nemožeš se ti "normalno" diskonektirat. Ti se samo skidaš s neta, a ruter ostaje konektiran sa istom ip adresom. Samo isključivanjem rutera i ponovnim uključivanjem mjenja ti se ip.
![]() |
#5 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
A u cemu je razlika?? ako stavim u bridge mod mijenjat ce mi se ip?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
![]() |
#10 |
Registered User
|
A jeli moguce kako podesiti da na drugome racunalu bude drugacija ip? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Kernel panic
|
![]() |
#12 |
Registered User
|
Ako mozes daj mi malo objasni gdje naci i kako to sloziti?? ili mi daj neki link... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Kernel panic
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Ili mi ukratko objasni sto moram napraviti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Kernel panic
|
Citiraj:
Neki proxy serveri ti neće raditi, trebaš malo potražiti da nađeš onaj koji ti odgovara.
![]() |
![]() |
#16 |
to te ja pitam
Datum registracije: Dec 2006
|
ako adsl modem/router (npr tvoj ZyXEL) stvaiš u router mod onda on dobiva public IP adresu pd tvog ISP-a (t-com ili netko drugi) i svi kompovi na lokalnoj mreži idu preko routera na net i svi imaju istu IP adresu prem avanjskom svijetu ![]() Ako pak staviš ZyXEL-a u bridge mod onda komp (npr. komp1) koji se konektira ne net preko ZyXEL-a dobije public IP adresu os ISP-a i drugi kompovi (komp2, komp3...) mogu jedino preko njega (kompa1) onda na net s time da moraš na kompu1 to prvo podesiti. Ali opet ne možeš imati više različitih public IP adresa u isto vrijeme. Barem koliko ja znam u Hrvatskoj nema takve usluge za ADSL. Inače je to moguće, ali mislim da u HR trenutno ne postoji takva mogućnost kada se radi o ADSL-u. Ispravite me ako griješim. Tvoja konekcija i dobivanje public IP-a od tvog ISP-a je vezano za tvoj username i password kojeg dobiješ od ISP-a tako damožeš imati sam jedan public IP u isto vrijeme. Jedino je pitanje hoćeš li da ti router ima public IP i da ideš preko routera kao default gataweya na net ili hoćeš da ti neki komp ima public IP.
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|