PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   ip adresa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=60776)

fear 17.02.2007. 12:00

ip adresa

Imam adsl i ruter ZyXEL i 2 problema...

1. dok se diskonektiram i ponovno konektiram na adsl mi se NE mijenja ip adresa (mijenja se svakih 24h i dok ZyXEL otpojim iz struje)... Kako se moze podesiti da se ip mijenja svakim diskonektiranjem??

2. imam povezano drugo računalo na adsl preko wlan-a i sve radi... Sad me zanima kako složiti da se povezuju na adsl sa različite ip???

rendula 17.02.2007. 12:01

ne kuzim, ako ti zyxel radi u router modu, mozes se diskonektati samo gasenjem rutera, i onda ti se definitivno promijeni ip :?

fear 17.02.2007. 12:10

Citiraj:

Autor rendula (Post 648662)
ne kuzim, ako ti zyxel radi u router modu, mozes se diskonektati samo gasenjem rutera, i onda ti se definitivno promijeni ip :?

Kad se normalno diskonektiram i konektitram mi se ne mijenja ip.... jedino kada iskljucim ruter iz struje onda se tek promjeni ip....

zlatko 17.02.2007. 12:35

Nemožeš se ti "normalno" diskonektirat. Ti se samo skidaš s neta, a ruter ostaje konektiran sa istom ip adresom. Samo isključivanjem rutera i ponovnim uključivanjem mjenja ti se ip.

fear 17.02.2007. 12:39

Citiraj:

Autor zlatko (Post 648700)
Nemožeš se ti "normalno" diskonektirat. Ti se samo skidaš s neta, a ruter ostaje konektiran sa istom ip adresom. Samo isključivanjem rutera i ponovnim uključivanjem mjenja ti se ip.

hmm...

A kako onda da se kod frenda kad se diskonektira mijenja ip?

rendula 17.02.2007. 12:43

Citiraj:

Autor fear (Post 648709)
hmm...

A kako onda da se kod frenda kad se diskonektira mijenja ip?

zato jer njemu radi u bridge modu?

zlatko 17.02.2007. 12:48

rendula prvi

fear 17.02.2007. 12:48

A u cemu je razlika?? ako stavim u bridge mod mijenjat ce mi se ip??

immortal 17.02.2007. 13:44

Citiraj:

Autor fear (Post 648727)
A u cemu je razlika?? ako stavim u bridge mod mijenjat ce mi se ip??

Da, ali ti onda neće raditi internet na drugim kompjuterima koji su spojeni na taj router.

fear 17.02.2007. 13:49

A jeli moguce kako podesiti da na drugome racunalu bude drugacija ip?

immortal 17.02.2007. 13:55

Citiraj:

Autor fear (Post 648800)
A jeli moguce kako podesiti da na drugome racunalu bude drugacija ip?

Možeš preko nekog proxy servera...

fear 17.02.2007. 14:05

Ako mozes daj mi malo objasni gdje naci i kako to sloziti?? ili mi daj neki link...

immortal 17.02.2007. 14:11

Citiraj:

Autor fear (Post 648816)
Ako mozes daj mi malo objasni gdje naci i kako to sloziti?? ili mi daj neki link...

http://en.wikipedia.org/wiki/Proxy_server

fear 17.02.2007. 14:38

Citiraj:

Autor immoRt4L (Post 648820)

Imaš nešto na hrvatskom? (prvi strani jezik njemački :grrr: )

Ili mi ukratko objasni sto moram napraviti...

immortal 17.02.2007. 16:57

Citiraj:

Autor fear (Post 648861)
Imaš nešto na hrvatskom? (prvi strani jezik njemački :grrr: )

Ili mi ukratko objasni sto moram napraviti...

Nađi neki proxy server (google), bilo bi dobro da je anonimni (inače ništa od druge ip adrese na nekim stranicama). Zatim u postavkama svojeg browsera pod Proxy configuration (ili nešto slično,ovisi o browseru) upišeš adresu i port proxy servera i normalno surfaš.
Neki proxy serveri ti neće raditi, trebaš malo potražiti da nađeš onaj koji ti odgovara.

beroland 17.02.2007. 17:08

ako adsl modem/router (npr tvoj ZyXEL) stvaiš u router mod onda on dobiva public IP adresu pd tvog ISP-a (t-com ili netko drugi) i svi kompovi na lokalnoj mreži idu preko routera na net i svi imaju istu IP adresu prem avanjskom svijetu;) (onu od routera), a svaki komp u lokalnoj mreži ima svoju jedinstvenu privat IP adresu.
Ako pak staviš ZyXEL-a u bridge mod onda komp (npr. komp1) koji se konektira ne net preko ZyXEL-a dobije public IP adresu os ISP-a i drugi kompovi (komp2, komp3...) mogu jedino preko njega (kompa1) onda na net s time da moraš na kompu1 to prvo podesiti. Ali opet ne možeš imati više različitih public IP adresa u isto vrijeme. Barem koliko ja znam u Hrvatskoj nema takve usluge za ADSL. Inače je to moguće, ali mislim da u HR trenutno ne postoji takva mogućnost kada se radi o ADSL-u. Ispravite me ako griješim.

Tvoja konekcija i dobivanje public IP-a od tvog ISP-a je vezano za tvoj username i password kojeg dobiješ od ISP-a tako damožeš imati sam jedan public IP u isto vrijeme.
Jedino je pitanje hoćeš li da ti router ima public IP i da ideš preko routera kao default gataweya na net ili hoćeš da ti neki komp ima public IP.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:04.