|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() Pozdrav svima, Nakratko je proradio, sam od sebe, sad opet ne radi ( i nikako da sam od sebe proradi ). Naime, floppy disk neće da čita nikakve diskete, niti želi spremiti dokumente na disketu. Kada isto želim učiniti, pošalje mi porukicu da floppy device nije u upotrebi, odnosno da je riječ o I/O device erroru. Provjerio sam stvar u Device manageru, tamo je sve ok. Što mi je činiti? Zahvaljujem svima na pomoći.: hitthewa |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
dali ti konstantno svijetli ledica na flopiju? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Možda je kabel kojim je spojen na mb naopako okrenut ili je loše spojen pa ga hebe kontakt s pinovima, a možda je i floppy otišao vječna lovišta. Probaj svoj floppy ubaciti u drugi komp da vidiš radi li uopće kako treba.
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Vrlo vjerojatno su uzrok stare i lose diskete.. moze biti i do kabela i do postavke za gustovu zapisa u BIOS-u. Provjeri u BIOS-u da li ti je stavljeno na 1.44MB, a ne na recimo 720kB. A moze bit i do samog floppy-a...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ovdje se traži rješenje problema, ne da li će bacit floppy ili će ga ostavit. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
Lampica od floppya ponekad svijetli kad ne radi, a ne svijetli kad radi, jer ponekad radi, a ponekad ne. Veza sa matičnom mi se čini ok, iako je unutra toliko kabela, da se baš i ne snalazim...Točnije, uopće nema ( nemogu naći? ) jedan kabel koji povezuje floppy sa matičnom, samo masu kabela (crveni, žuti, crni..) koji izlaze iz flopia izmješano sa istim takvim kabelima koji izlaze sa Cd-a i DVd-a, tako da uopće nemogu iskontrolitrati stvar, osim da sve izvučem, ali onda možda pomiješam...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
nemoj nista vuci van probaj pozvati frenda ili jos bolje frendicu kod sebe koji znaju oko kompova ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Kabel za floppy ti izgleda kao IDE (širok i tanak, obično sive boje), ali je nešto uži. Moja je pretpostavka da si ga naopako okrenuo na strani floppy-ja. Koju ploču imaš? uzmi manual i tamo pogledaj gdje se nalazi floppy konektor na ploči. Nađi taj konektor i kabel koji je tamo utaknut je kabel od floppy-ja.
![]() |
#12 |
You'll Never Walk Alone
|
ili probaj ocistit flopy,meni se jednom zblesirao tako i ocistio sam ga kompletno od prasine izvana i iznutra i onda je proradio bio,pa tako i ti probaj ocistiti vjerujem da bi moglo pomoci.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|