![]() |
I/O device error - Floppy disk
Pozdrav svima,
Nakratko je proradio, sam od sebe, sad opet ne radi ( i nikako da sam od sebe proradi ). Naime, floppy disk neće da čita nikakve diskete, niti želi spremiti dokumente na disketu. Kada isto želim učiniti, pošalje mi porukicu da floppy device nije u upotrebi, odnosno da je riječ o I/O device erroru. Provjerio sam stvar u Device manageru, tamo je sve ok. Što mi je činiti? Zahvaljujem svima na pomoći.: hitthewa |
dali ti konstantno svijetli ledica na flopiju?
|
Možda je kabel kojim je spojen na mb naopako okrenut ili je loše spojen pa ga hebe kontakt s pinovima, a možda je i floppy otišao vječna lovišta. Probaj svoj floppy ubaciti u drugi komp da vidiš radi li uopće kako treba.
|
ili da jednostavno proba promjeniti kabel ;)
ako ni to...onda cya floppy...pretpostavljam da ga uredno vidiš unutar my computera :) |
Baci ga.
|
Vrlo vjerojatno su uzrok stare i lose diskete.. moze biti i do kabela i do postavke za gustovu zapisa u BIOS-u. Provjeri u BIOS-u da li ti je stavljeno na 1.44MB, a ne na recimo 720kB. A moze bit i do samog floppy-a...
|
Citiraj:
|
Ovdje se traži rješenje problema, ne da li će bacit floppy ili će ga ostavit. :D Nemojte da vas obojicu sad kaznim... : lol2 :
|
Lampica od floppya ponekad svijetli kad ne radi, a ne svijetli kad radi, jer ponekad radi, a ponekad ne. Veza sa matičnom mi se čini ok, iako je unutra toliko kabela, da se baš i ne snalazim...Točnije, uopće nema ( nemogu naći? ) jedan kabel koji povezuje floppy sa matičnom, samo masu kabela (crveni, žuti, crni..) koji izlaze iz flopia izmješano sa istim takvim kabelima koji izlaze sa Cd-a i DVd-a, tako da uopće nemogu iskontrolitrati stvar, osim da sve izvučem, ali onda možda pomiješam...?
|
nemoj nista vuci van
probaj pozvati frenda ili jos bolje frendicu kod sebe koji znaju oko kompova :) pa nek ti pomognu :) |
Kabel za floppy ti izgleda kao IDE (širok i tanak, obično sive boje), ali je nešto uži. Moja je pretpostavka da si ga naopako okrenuo na strani floppy-ja.
Koju ploču imaš? uzmi manual i tamo pogledaj gdje se nalazi floppy konektor na ploči. Nađi taj konektor i kabel koji je tamo utaknut je kabel od floppy-ja. |
ili probaj ocistit flopy,meni se jednom zblesirao tako i ocistio sam ga kompletno od prasine izvana i iznutra i onda je proradio bio,pa tako i ti probaj ocistiti vjerujem da bi moglo pomoci.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:55. |