|
![]() |
#1 |
Car Audio Fanatic
Datum registracije: Nov 2006
|
Imam asus-ovu maticnu, poznatu a7n8x deluxe koja mi ne prepoznaje pravi takt memorije! Umjesto 266mhz prepoznavaje 200mhz... Memorija je twinmos pc3200 512mb. Sta se tice memorije, u biosu imam za podesiti samo "memory frequency" (Auto ili by SPD). E sad vjerovatno mi je nesto promaklo, zato pomagajte molim vas! btw. prije nego sam stavio ovaj 512mb modul, bio je utaknut privremeno kingmax 256mb pc2700 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Oct 2006
|
pa ddr 3200(ddr 400)i radi po defaultu na 200mhz! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Baš super što si stavio sig... Vjerojatno imaš Bartona kojem je FSB na 166 MHz pa zato i memorija radi na 166 MHz (1:1). Ostavi tako, neki drugi omjer će ti samo srušit performanse.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
ajde na piši koju konfiguraciju imaš pa ćemo ti moć lakše objasnit što i kako napon chipseta ne moraš dizat kako bi došao do 200MHz ako imaš NF2 chipset
![]() |
#10 |
EMP moderator
|
Ako nemaš neko bolje hlađenje, nemoj preko 1.8 V ići... Naravno, i napajanje igra ulogu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Car Audio Fanatic
|
Evo dodao sam sig... Nadam se da sam vise manje sve naveo! Mislim da mi napajanje malo zaostaje za ostalim komponentama... btw. dignuo sam fsb na 200mhz, a voltazu na 1.75v. Nego sad je temp dosta skocila, zna se popesti i preko 70°C pod opterecenjem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
nemoj toliko napon dizat ipak imaš stock cooler a i moj savijet je kupi neko bolje napajanje od 300-350W tipa Chieftec, Sharkoon, Fortron
![]() |
#13 |
Car Audio Fanatic
|
Ok, hvala... Koji cooler da uzmem da posluzi mom slucaju a da ipak nije preglasan? (dakle nesto bestbuy, nikakva egzotika) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|