![]() |
Imam asus-ovu maticnu, poznatu a7n8x deluxe koja mi ne prepoznaje pravi takt memorije! Umjesto 266mhz prepoznavaje 200mhz...
Memorija je twinmos pc3200 512mb. Sta se tice memorije, u biosu imam za podesiti samo "memory frequency" (Auto ili by SPD). E sad vjerovatno mi je nesto promaklo, zato pomagajte molim vas! btw. prije nego sam stavio ovaj 512mb modul, bio je utaknut privremeno kingmax 256mb pc2700 |
pa ddr 3200(ddr 400)i radi po defaultu na 200mhz!
|
Ups, krivo sam napisao... prepoznaje mi 166mhz!
|
Baš super što si stavio sig...
Vjerojatno imaš Bartona kojem je FSB na 166 MHz pa zato i memorija radi na 166 MHz (1:1). Ostavi tako, neki drugi omjer će ti samo srušit performanse. |
DADA, barton 2500+ je u pitanju...
Jel to znaci da ako dignem proc fsb na 200mhz da ce mi automatski i memoriju dignuti na 200mhz?! btw. napravit cu danas sig ;) |
Ako je 1:1 da!Mislim da bi taj barton trebo radit na 200fsb,,,samo malo dini voltažu proca i chipseta!
|
Koliko da dignem voltazu proca? trenutno mi je na 1.65v... a voltazu chipseta izgleda da ne mogu dignuti iz biosa :-\
|
Propaj s updejtanjem biosa..možda su stavili za opciju...a ako nisu eventualno neki moddani biosevi...
|
ajde na piši koju konfiguraciju imaš pa ćemo ti moć lakše objasnit što i kako
napon chipseta ne moraš dizat kako bi došao do 200MHz ako imaš NF2 chipset |
Ako nemaš neko bolje hlađenje, nemoj preko 1.8 V ići... Naravno, i napajanje igra ulogu.
|
Evo dodao sam sig... Nadam se da sam vise manje sve naveo!
Mislim da mi napajanje malo zaostaje za ostalim komponentama... btw. dignuo sam fsb na 200mhz, a voltazu na 1.75v. Nego sad je temp dosta skocila, zna se popesti i preko 70°C pod opterecenjem... |
nemoj toliko napon dizat ipak imaš stock cooler
a i moj savijet je kupi neko bolje napajanje od 300-350W tipa Chieftec, Sharkoon, Fortron |
Ok, hvala...
Koji cooler da uzmem da posluzi mom slucaju a da ipak nije preglasan? (dakle nesto bestbuy, nikakva egzotika) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:38. |