|
![]() |
#1 |
Guest
|
Na internet preko umrezenog racunala??
Ovako umrezila sam 2 racunala , s tim da jedan ima vec ugradjenu mreznu karticu a u drugu sam ugradjivala, komp ju je normalno prihvatio, dalje sam racunala spojila crossower kablom, te prema uputama na pocetku podesila sve potrebno, oni se prepoznaju, ali kako da ja sad s drugog racunala koji nije spojen direktno na modem ADSL, odem na internet preko ovog??postoji li mogucnost, da li da maknem SP2 s onog racunala, jer mi pokazuje da je mreza firewalled?pls odgovorite: hitthewa |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
poceo sam pisatri, ali mi fali jedan podata...kako ti je modem za dsl psojen na komp? cini mi se da je preko usba, posto kazes da drugi komp ustekavas direktno u prvi sa crossover kabelmo..hajde reci koji modem je u pitanju, pa da ti mogu vishe odg..pozz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
..
To je siemens A100, spojen je direktno preko usba-a na jedan od 2 umrezena kompjutera, kompjuteri su medjusobno umrezeni direktno uz pomoc crossover kabla s tim da jedan ima mreznu karticu, a u drugi sam ugradila i sad oni medjusobno komuniciraju OK..samo kako mogu s drugog racunala na internet? |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Trebaš pokrenuti tj. iskonfigurirati Internet Connection Sharing (ICS). Detalje imaš na sticky-u. Nije neki problem jer ima sistem Wizarda. Moraš voditi računa da komp koji je spojen na internet (server) MORA biti uključen da bi drugi komp (klijent) mogao na mrežu.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
tools-->internet options--->connections..LAN SETTINGS i tamo ti kvacica mora biti samo na automaticly detect settings...i to bi trebalo biti to...s tim da ti komp A mora biti spojen cijelo vrijeme na NET dok to podesavas ..hajde probaj pa javi kako je proslo.. -->
da, na taj nacin ti komp A koji ima net mora biti ukljucen da bi komp B mogao imati net...ako ti ne prodje automatski, rucno si postavis IP adrese npr 192.168.0.1 na A kom, a na B komp 192.168.0.2 te na kompu B "default gateway stavis IP adresu A kompa, tj 192.168.0.1 ..i internet explorer-->tools-->internet options--->connections..LAN SETTINGS i tamo ti kvacica mora biti samo na automaticly detect settings...i to bi trebalo biti to...s tim da ti komp A mora biti spojen cijelo vrijeme na NET dok to podesavas ..hajde probaj pa javi kako je proslo..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
tools-->internet options--->connections..LAN SETTINGS i tamo ti kvacica mora biti samo na automaticly detect settings...i to bi trebalo biti to...s tim da ti komp A mora biti spojen cijelo vrijeme na NET dok to podesavas ..hajde probaj pa javi kako je proslo..
|
da, na taj nacin ti komp A koji ima net mora biti ukljucen da bi komp B mogao imati net...ako ti ne prodje automatski, rucno si postavis IP adrese npr 192.168.0.1 na A kom, a na B komp 192.168.0.2 te na kompu B "default gateway stavis IP adresu A kompa, tj 192.168.0.1 ..i internet explorer-->tools-->internet options--->connections..LAN SETTINGS i tamo ti kvacica mora biti samo na automaticly detect settings...i to bi trebalo biti to...s tim da ti komp A mora biti spojen cijelo vrijeme na NET dok to podesavas ..hajde probaj pa javi kako je proslo..
|
![]() |
#7 |
Guest
|
ovo nisam napravila nije mi bilo jasno u potpunosti kako?: stoopid |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ja sam to davno radio pa sam zaboravio. Sjećam se samo da je postojala mogućnost da na glavnom kompu (server) napraviš disketu koju ubaciš u drugi komp (klijent) i sve se samo podesi. Obzirom da se sve promijenilo od pisanja sticky-a, sada pokušaj ovako: Start - Connect to - Show all connections. Nađi svoju vezu, desni klik - Propeties -Advanced - Allow other network users to connect through... - u padajućem izborniku izaberi svoju mrežu. Dalje ćeš morati sama prčkati.
![]() |
#9 | |
Bez nedoličnih avatara
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Točno. Ne može s oba istovremeno, ali nju zanima kako s drugim na net.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Bez nedoličnih avatara
Datum registracije: Feb 2006
|
Sa adsl USB modemom NIKAKO.............mora imati mrežni modem.....ili router......a za USB modem ni router ne pomaze....nazalost..............jedino modem skopcat na drugo racunalo i napraviti ponovo konekciju i tako ici na net........setat modem od jednog do drugog racunala ![]()
![]() |
#12 | |
Guest
|
Citiraj:
dakle onaj stari komp na koji sam ugradila mreznu vidi podatke sa novog koji je spojen na net, radim ping i sve je u redu s oba racunala, iskljucim antivirus i opet ista prica, on vidi neku administratorsku zabranu hmm ![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Čekajte, ljudi, upravo (prije sat vremena) sam napravio skoro istu stvar. Spojio sam jedno računalo na drugo crossover kabelom. Ovo drugo ima USB wireless adapter (famozni Siemens USB 108) i sve radi OK. Znam da wireless USB nije isto što ADSL USB modem, ali ipak...nije stvar u USB izvedbi uređaja, nego u konfiguraciji mreže na oba računala. Postupak je jednostavan. Uštekaš crossover kabel u oba računala Na računalu koje ima net pokreneš Network Setup Wizzard. U NSW kažeš da je ovaj PC direktno spojen na net. Postavke spremiš na USB stick (probao sam i na disketu i na ravno, riknula je). Stick priključiš na drugo računalo i pokreneš netsetup.exe s njega. Ovdje označiš da se ovo računalo spaja preko drugog na net. I to je to. Slijede restarti, a tu treba paziti slijedeće: - na računalu s modemom provjeriti radi li net sada - na drugom računalu pokušati pingat računalo s modemom. Ako ne radi ping, ne ići dalje nego riješiti problem. Možda firewall-ovi zeza, treba propustiti cijelo računala u njima. - na istom (drugom računalu) s ipconfig /all iz command prompta provjeriti postavke svih mrežnih konekcija. Ako sve izgleda u redu, pristup netu bi trebao funkcionirati. Moram priznati da meni nije proradilo od prve, jer sam pod a) najprije pokušao na računalu s USB adapterom i netom bridge-ati konekcije (LAN i WLAN) pa nije funkcioniralo. No nakon gore opisanog postupka i nekoliko restarta oba računala sve je proradilo - drugo računalo upravo zadovoljno skida windows updejte.
![]() |
#14 |
Guest
|
Ma sve je to super al tisi to objasnio kao da objasnjavas nekom ko je to vec radio i ima pojma, ja to radim prvi put u zivotu i iskreno ovak na brzaka nije mi bas jasno u potpunosti, mozda nesto i probam sutra al ne vjerujem da cu ista uspjet..hvala enivej ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
bolje bit tih kad neznas nesto. mozes spojit 2 racunala u mrezu i jedan da ima USB adsl modem(bilo koji modem) primarni (gdje je modem) ce ti morat bit ukljucen i spojen na net da bi drugi mogao ici na net. nadji samo Network connections, oznaci konekciju s kojom se spajas na net (znaci ona gdje ti je username i password za net, nikako ona gdje ti je mrezni kabel ustekan), properties-advanced-allow network users to connect... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
#17 |
od LemilicE
|
Ja davno imao u mreži 3 kompa i jedan je išao modemom na net. Bez beda su sva 3 mogla od jedanput surfat, doduše jako sporo. Na jednom kompu na kojem je spojem nodem napraviš normalnu Connect T>o vezu i onda desno dugme na nju i i mora biti opcija da ju Share-aš i tako će ju drugo računalo u mreži nać. Tako je prije šljakalo za analogni modem edit: Sad sam vidio da ti je frajer prije mene atachao sliku i podcrto shared ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
e radi, ljudi radiiiiiiiiiiiii, supeeeeeeeeeeeeeeeeeeej, hvala puno svima, napravila sam ovo: 1. na 1 kompu koji je spojen direktno na modem sam napravila da se konekcija dijeli kako je opisano gore ![]() 2.na 2. kompu sam napravila Small Network Connection 3 RADIIIIIIIIIIIIIII HVALAAAAAAAAAA: goood : : goood : ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
onda sam stavil aNOD i nije vise radio ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
od LemilicE
|
HM. Proabj maknut NOD da vidiš ako te to zeza, a ako ne zeza onda još jednom provjeri sve postavke. Da ti se nije nešto poremetio kad si instalirala NOD i restartala PC
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
haha tolko znam al jednostavno mi nece napravit novu konekciju, koju radim uz pomoc XP instalacijskog diska, a i inace mi na ineternet exploreru javlja da je nasao proxy, kakav proxy, nema proxy-a..dakle 2 puta sam uspjela napraviti konekciju preko gatavay(novi komp) na internet, al pri resetiranju racunala on kao da je pogubio sve podatke ..tj i jest pogubio..izgubio je tu lijepo sredjenu konekciju komp--gatavay (novi komp direktno spojen na modem)--internet, vise ne znam kako to dobit: bonker2 |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Čuj, imaš vjerojatno Restore Point koji se automatski napravio prije instalacije NOD32. Odi na Start->Programs->Accessories->System Tools->System Restore, prođi kroz wizard i nađi taj Restore Point. Vrati računalo na njega. Nakon restarta bi ti trebao raditi internet, ukoliko je instalacija NOD-a uzrokovala problem. Restartaj i drugo računalo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|