![]() |
Na internet preko umrezenog racunala??
Ovako umrezila sam 2 racunala , s tim da jedan ima vec ugradjenu mreznu karticu a u drugu sam ugradjivala, komp ju je normalno prihvatio, dalje sam racunala spojila crossower kablom, te prema uputama na pocetku podesila sve potrebno, oni se prepoznaju, ali kako da ja sad s drugog racunala koji nije spojen direktno na modem ADSL, odem na internet preko ovog??postoji li mogucnost, da li da maknem SP2 s onog racunala, jer mi pokazuje da je mreza firewalled?pls odgovorite: hitthewa
|
poceo sam pisatri, ali mi fali jedan podata...kako ti je modem za dsl psojen na komp? cini mi se da je preko usba, posto kazes da drugi komp ustekavas direktno u prvi sa crossover kabelmo..hajde reci koji modem je u pitanju, pa da ti mogu vishe odg..pozz
|
..
Citiraj:
|
Trebaš pokrenuti tj. iskonfigurirati Internet Connection Sharing (ICS). Detalje imaš na sticky-u. Nije neki problem jer ima sistem Wizarda. Moraš voditi računa da komp koji je spojen na internet (server) MORA biti uključen da bi drugi komp (klijent) mogao na mrežu.
|
da, na taj nacin ti komp A koji ima net mora biti ukljucen da bi komp B mogao imati net...ako ti ne prodje automatski, rucno si postavis IP adrese npr 192.168.0.1 na A kom, a na B komp 192.168.0.2 te na kompu B "default gateway stavis IP adresu A kompa, tj 192.168.0.1 ..i internet explorer-->tools-->internet options--->connections..LAN SETTINGS i tamo ti kvacica mora biti samo na automaticly detect settings...i to bi trebalo biti to...s tim da ti komp A mora biti spojen cijelo vrijeme na NET dok to podesavas ..hajde probaj pa javi kako je proslo..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja sam to davno radio pa sam zaboravio. Sjećam se samo da je postojala mogućnost da na glavnom kompu (server) napraviš disketu koju ubaciš u drugi komp (klijent) i sve se samo podesi.
Obzirom da se sve promijenilo od pisanja sticky-a, sada pokušaj ovako: Start - Connect to - Show all connections. Nađi svoju vezu, desni klik - Propeties -Advanced - Allow other network users to connect through... - u padajućem izborniku izaberi svoju mrežu. Dalje ćeš morati sama prčkati. |
Citiraj:
|
Točno. Ne može s oba istovremeno, ali nju zanima kako s drugim na net.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
dakle onaj stari komp na koji sam ugradila mreznu vidi podatke sa novog koji je spojen na net, radim ping i sve je u redu s oba racunala, iskljucim antivirus i opet ista prica, on vidi neku administratorsku zabranu hmm:grrr: |
Čekajte, ljudi, upravo (prije sat vremena) sam napravio skoro istu stvar. Spojio sam jedno računalo na drugo crossover kabelom. Ovo drugo ima USB wireless adapter (famozni Siemens USB 108) i sve radi OK. Znam da wireless USB nije isto što ADSL USB modem, ali ipak...nije stvar u USB izvedbi uređaja, nego u konfiguraciji mreže na oba računala.
Postupak je jednostavan. Uštekaš crossover kabel u oba računala Na računalu koje ima net pokreneš Network Setup Wizzard. U NSW kažeš da je ovaj PC direktno spojen na net. Postavke spremiš na USB stick (probao sam i na disketu i na ravno, riknula je). Stick priključiš na drugo računalo i pokreneš netsetup.exe s njega. Ovdje označiš da se ovo računalo spaja preko drugog na net. I to je to. Slijede restarti, a tu treba paziti slijedeće: - na računalu s modemom provjeriti radi li net sada - na drugom računalu pokušati pingat računalo s modemom. Ako ne radi ping, ne ići dalje nego riješiti problem. Možda firewall-ovi zeza, treba propustiti cijelo računala u njima. - na istom (drugom računalu) s ipconfig /all iz command prompta provjeriti postavke svih mrežnih konekcija. Ako sve izgleda u redu, pristup netu bi trebao funkcionirati. Moram priznati da meni nije proradilo od prve, jer sam pod a) najprije pokušao na računalu s USB adapterom i netom bridge-ati konekcije (LAN i WLAN) pa nije funkcioniralo. No nakon gore opisanog postupka i nekoliko restarta oba računala sve je proradilo - drugo računalo upravo zadovoljno skida windows updejte. |
Ma sve je to super al tisi to objasnio kao da objasnjavas nekom ko je to vec radio i ima pojma, ja to radim prvi put u zivotu i iskreno ovak na brzaka nije mi bas jasno u potpunosti, mozda nesto i probam sutra al ne vjerujem da cu ista uspjet..hvala enivej:beer:
|
Citiraj:
bolje bit tih kad neznas nesto. mozes spojit 2 racunala u mrezu i jedan da ima USB adsl modem(bilo koji modem) primarni (gdje je modem) ce ti morat bit ukljucen i spojen na net da bi drugi mogao ici na net. nadji samo Network connections, oznaci konekciju s kojom se spajas na net (znaci ona gdje ti je username i password za net, nikako ona gdje ti je mrezni kabel ustekan), properties-advanced-allow network users to connect... http://img267.imageshack.us/img267/2...adslfc8.th.gif |
Citiraj:
|
Ja davno imao u mreži 3 kompa i jedan je išao modemom na net. Bez beda su sva 3 mogla od jedanput surfat, doduše jako sporo.
Na jednom kompu na kojem je spojem nodem napraviš normalnu Connect T>o vezu i onda desno dugme na nju i i mora biti opcija da ju Share-aš i tako će ju drugo računalo u mreži nać. Tako je prije šljakalo za analogni modem edit: Sad sam vidio da ti je frajer prije mene atachao sliku i podcrto shared :D |
e radi, ljudi radiiiiiiiiiiiii, supeeeeeeeeeeeeeeeeeeej, hvala puno svima, napravila sam ovo:
1. na 1 kompu koji je spojen direktno na modem sam napravila da se konekcija dijeli kako je opisano gore:) 2.na 2. kompu sam napravila Small Network Connection 3 RADIIIIIIIIIIIIIII HVALAAAAAAAAAA: goood : : goood : :beer: :beer: |
onda sam stavil aNOD i nije vise radio:(..taj prvi put mi se pojavila ta konekcija i spojilo se..sta sad?
|
HM. Proabj maknut NOD da vidiš ako te to zeza, a ako ne zeza onda još jednom provjeri sve postavke. Da ti se nije nešto poremetio kad si instalirala NOD i restartala PC
|
Na kojega si ga stavila NOD? Onog koji je spojen na net ili drugog?
|
Citiraj:
|
start - connect to - show all connection pa lijevo gore
|
Citiraj:
|
Čuj, imaš vjerojatno Restore Point koji se automatski napravio prije instalacije NOD32.
Odi na Start->Programs->Accessories->System Tools->System Restore, prođi kroz wizard i nađi taj Restore Point. Vrati računalo na njega. Nakon restarta bi ti trebao raditi internet, ukoliko je instalacija NOD-a uzrokovala problem. Restartaj i drugo računalo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:12. |