|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Hlađenje 9800pro ?
Ekipa trebam savjet za kupnju kulera na grafi iz siga. Bitno mi je da je tiho i da nije preskupo (do 150kn), još ako i dobro hladi možda probam malo i kloknuti karticu. Ovaj original vent mi je bio smrdan dok sam kupio grafu, malo sam ga servisirao i sada više ne ronda toliko, ali me je ipak vuna da ne rikne, tako da sam ga odlučio poslati u mirovinu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
bilo koji nonstock je daleko bolje riješenje... imaš VF-700, VF-900, ZM80-C/D Zalmane, Silencere... bilo što ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
vf-700 recimo probaj uzeti i rijesiti ce te muka...
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Ja sam na istoj imao Arctic Silencer rev.3 i nikada problema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
kako to da grafe sa silencerom crkavaju? ja na svojoj 9800pro imam VF700CU ali ne isplati ga se stavljati zato jer je prejak cooler za takvu grafu, komotno bih vent mogao iskljuciti a grafa se nebi grijala, mislim da bi silencer za 100 tinjak kn dobro odradio posao.. neznam sadasnje cijene vf700, ali ja sam ga platio 210kn prosle godine.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pero_Snajper
|
Citiraj:
Sad ga ima vec od nekih 150 kuna... Ne znam kak je tebi tak hladna, ja sam imao kilu aluminija sa hitpajpama na njoj i to je bilo tak vruce da nisi prst mogo drzat na hladnjaku. Sa vf700 se grafa preporodila. Mislim da se isplati jos tih 50ak kn. Pa ju fino kloknes...
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Stvar je u tome da kod zalmana nemozes cooler previse stegnuti ![]() dok je kod silencera rev.3 Situacija takva da stezes dokle ide i smatras da je dosta da ne zdrobis jezgru, a opet da nije "labav" pa ne sjeda dobro i moze se onda dobiti efekt klackanja. S njim nisam uspio natjerati ni jednu grafu koju sam imao da crkne. Arctic je imao dosta tih silencera koji su imali drugaciju bazu koju i kad bi zasrafio dovoljno opet bi se "klackalo" po jezgri i time su se sj....avali rubovi iste. Zato od arctica preporucam samo ovaj. Ako si dovoljno oprezan nemoze se nista losega dogoditi. P.S. Najbolji dio je sto izmedu njega i grafe stanu oni plavi zalmanovi "jezici" na memoriju taman |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
You'll Never Walk Alone
|
vf-700 su se prodavali na trznici ovih dana po 100-tinjak kn,mislim da sam vidio 2-3 da se prodaju.Pa ako nekome treba neka pogleda tamo,cijena je skroz dobra.
![]() |
#10 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Mislim da ću i ja uskoro morati po taj VF700 jer je i moj malo "prozujao" ![]() Kakav mu je to silent mode? Ima li on neki svoj temperaturni senzor ili samo neki potenciometar? Ima li smisla kasnije ga montirati na neke grafulje novije generacije tipa 1650pro/XT ili 1950XT ili su njihovi stock cooleri bolji od njega? EDIT: Eh, da...i je li montiranje zeznuto? Na što treba pripaziti? EDIT No2 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Pero_Snajper
|
Nema senzora ni potenciometra nego dobis hobotnicu kabel sa 2 5V i 2 12V grane. Montiranje ne moze bit jednostavnije, 5 minuta posla. Izmedju AlCu i Cu je max 2 stupnja razlike, Cu je puno tezi... Za 9800pro su predobri, a sad za jace grafe ne bih znao, mislim da Jelc ima vf700 na AIW x1900 pa malo vidi... Inace hladnjak je stvarno tih, puno tisi od npr vf900...
![]() |
#12 | |
She`s back...
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pero_Snajper
|
![]() |
#18 |
Pero_Snajper
|
![]() |
#19 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Moj je uštekan u ploču od kad je kupljen-i na X800XL i sad na X1900 AIW.
![]() |
#21 |
She`s back...
|
Evo, da se pohvalim...mrcina je gore...VF700 AlCu sa plavim ledicama ![]() Dere na 12V i tiši je od stocka. Impresivno! Sad se tek lagano počinje čuti 80mm Glaciatech na procu(courtesy of mr. gonzo, fala gonzo još jednom : cheers2 ). ![]() Za montažu će nespretnjakoviću(meni) trebati oko 30 minuta. Profići bi ga mogli staviti gore i za 15 ![]() Najveći problem cijele montaže je skidanje stock coolera koji je učvršćen razmjerno glupim plastičnim kopčama. Ja sam ih stisnuo prema dolje, tako da na suprotnoj strani izađu van do kraja, i onda im kliještima za rezanje žice cviknuo krajeve. Moram priznati da nije ugodan prizor gledati taj komad oštrog metala iznad delikatne površine tiskane pločice grafičke kartice. Taj dio iziskuje podosta znojenja. Fear factor ![]() Još jedna zgodna stvar je da sam prilikom čišćenja GPU-a vidio na njemu sexy natpis "R 360"...which is nice ![]() ![]() Eto, sada slijedi "real life" testiranje(šitaj igranje Company of heroes ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
She`s back...
|
Evo, malo prije mi se dogodio VPU recovery... Igrao sam Company of heroes jedno 2 sata i tijekom animacije prije slijedeće misije monitor se počeo paliti-gasiti... Udarih po esc, ispadnem u windoze i podatak o VPU recoveryu...grafa resetirana...bla-bla... Sad, moguće da je neki bug u igri jer mi se i prije znalo događati da pojedine stvari nestaju i pojavljuju se sa ekrana, onda sačuvam igru i loadam taj save i sve 5... Ali ovo mi je malo čudno... Pitalo je da li da pošalje mail ATI-u, ali nisam znao podesiti one gluposti za mail server i ta sranja. ![]() Gdje mogu pogledati taj log? I po mogućnosti ga poslati ATI-u da vidim što oni kažu... Djeluje li vam sve to kao posljedica pregrijavanja? Jer zalman se čini kao dobro montiran i čvrsto stisnut. Znate li koji dobar program za testiranje grafe? Nek ga vrti dva-tri sata tako da se dobro uspali ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
She`s back...
|
Evo, odvrtio sam one testove iz ATT-a... I stavio 7.1 catalyste gore. Testovi kažu da nema nikakvih problema, 0 artefakata... Igrao sam i COH nakon toga(završio igru BTW)...nikakvih problema...: stoopid Čudno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
You'll Never Walk Alone
|
mozda se nekaj s igricom bilo zblesiralo bilo je slucajeva takvih i odjednom se sve samo od sebe vrati u normalu,ma glavno da grafa sljaka opet ko urica ![]()
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Da ne otvaram i ponavljam sve isto. Prije neki dan sam kupio 9800pro i stavio u racunalo. Obzirom da sam do sad u cijelom racunalu imao 1 vent. i to od napajanja, kojeg stvarno ne cujem, ova promjena je, kaj se zvuka tice na losije. E sad bi me interesiralo kak bi se grafa ponasala da stavim na nju stock cooler od celerona soc. 478. Do sada sam ga imao na 9200 i sve je radilo ok. Ima li tko kakva iskustva s pasivnim hladjenjem, bi li to bilo dovoljno ili bi trebao staviti vent, ali na 5 ili 7V? Ovak je to bilo na 9200 ![]()
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
9800pro ne može se hladiti pasivno. mora imati nekakav protok preko pasivca, barem malo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
rib@, slobodno namontiraj taj pasivac gore, pazi na jezgru i gore neki vent od 80mm@7V da piri direktno u listiće.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|