|
![]() |
#1 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
SATA kabel
Sata kabel na hardu Seagate 160gb sataII se pritiskom stranice kucista savije pod 90 stupnjeva sto ga "lomi" i ponekad mi stvara probleme sa bootom pa moram stranicu kucista skidat i popravljat kabel (malo ga ugurat i izravnat). Kabel je onaj standardni sto nema jedan kraj pod 90 stupnjeva. Vidio sam u Linksu ovo: http://www.links.hr/index.php?option...kl=201.510.002 i to mi treba, samo sto mi je "bad" narucit samo jedan kabel iz Zagreba pa me zanima dal je takvo sto itko vidio u Hgspotu il Vemilu. Trazio sam ali nisam nasao nista takvo pod 90 stupnjeva. Danas sam dvaput morao skidat stranicu i kabel namjestat. Komp mi se digne sve do wina i onda samo stoji i vidi se da lampica na kucistu svjetli al komp ne reagira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Imam i ja takvih problema, ali kod mene kablovi stoje normalno i ništa ih ne savija. Isto se komp nekad ne želi upalit dok ne pritisnem malo kablove od harda, a HDD lampica svijetli cijelo vrijeme. Probao sam drugi kabal i opet mi je isto, ali ne događa se često kao kod tebe. Možda jednom u tjedan dana. Možda tebi novi kabal pomogne : hello2 : |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Vocna iglica u mudante
|
Vrag mi nije dao mira i skinuo sam sa Seagatove stranice Seatolls i krenio odvrtiti full test za hdd. Kad je krenio trazit bad sectore, nasao mi je jedan u prvih 10sec testiranja i kasnije jos jedan. Nisam test odvrtio do kraja, neg sam htio odma pitat ovdje dal mi vrijedi onda garancija za hdd (da dobijem novi) il nesto da se sredi s njim? Garancija mi je jos 2.5g u Linksu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Ako ne prolazi seatools, to je onda dovoljno da bi dobio novi (znam jer sam imao takav slučaj). Ali ipak ti odvrti test do kraja (full test) i možeš čak spremiti report koji na kraju napravi, sprintati ga i priložiti uz hard. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
E onaj tko je izmislio te SATA kablove trebao bi dobiti letvom po glavi. Katastrofa, strah me je i pogledati ga dva puta a da se otkači, pukne ili što već. Nisu fleksibilni, ona plastikica na konektoru ne može biti tanja i krhkija...Ajd, ovi pod 90 su jo i OK, jer se to da nekako zaglaviti pa izgleda sigurnije ali u globalu u usporedbi s starim ATA - nula bodova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
uglavnom cim su dosli sata hardovi sam pizdio oko tih kablova ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ljudi rijesenje postoji. Kupite one sharkoonove kablove UV. Sata UV. Tvrdi su i kvalitetni. ALI. Uvjek postoji ali. Tvrdi su u bozju repu. Tvrdi su zbog onog buzira u kojem se nalaze koji je UV. Skinete buzir i dobite NEVJEROJATNO mekani kabel srebrne kricave boje koji je bolji od svih ostalih kifli zajedno, cijena 10kn ![]() To bi trebalo biti to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
A ovdje ću citirati i Raka:" isus, onaj zeleni kabel ti je grozno smeće, nemoj to više kupovati" Dakle ne to kupovat, Chieftecovi pod 90° su OK iako vole imati porblema s lemom na konektoru.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
JDM
|
Citiraj:
Po čemu je taj kabel tako grozan? Ajde molim te mi reci? Genericni kabel ko i svaki drugi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja sam s ovom Gigabyteovom pločom iz siga dobio dva SATA kabla koji imaju kopču na konektoru pa kad jednom ubodeš, nema teorije da ispadne van. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Headbangig Grunf!
|
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
JDM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Headbangig Grunf!
|
Dobro za tebe, ja sam ga imao kratko i tišao je brzo u vječna lovišta.
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
JDM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Ja imam dva siva debela no mekana od Abita IC7
![]() |
#19 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
JC - ako oces mogu ti poslati jedan ovakav kabel. Dobio sam ih 9 s pločom, a sumnjam da će mi svi zatrebati. Evo kako dobro drži: ![]() Nažalost što se savitljivosti tiče - standardno.
![]() |
#20 |
Vocna iglica u mudante
|
Ma ne treba, uskoro ce mi rodjendan pa cu si narucit mis i tipk iz linksa i usput onaj sharkoonov kabel pod 90 stupnjeva. Ali slika je zakon.: goood : Dobri kabeli. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|