![]() |
SATA kabel
Sata kabel na hardu Seagate 160gb sataII se pritiskom stranice kucista savije pod 90 stupnjeva sto ga "lomi" i ponekad mi stvara probleme sa bootom pa moram stranicu kucista skidat i popravljat kabel (malo ga ugurat i izravnat).
Kabel je onaj standardni sto nema jedan kraj pod 90 stupnjeva. Vidio sam u Linksu ovo: http://www.links.hr/index.php?option...kl=201.510.002 i to mi treba, samo sto mi je "bad" narucit samo jedan kabel iz Zagreba pa me zanima dal je takvo sto itko vidio u Hgspotu il Vemilu. Trazio sam ali nisam nasao nista takvo pod 90 stupnjeva. Danas sam dvaput morao skidat stranicu i kabel namjestat. Komp mi se digne sve do wina i onda samo stoji i vidi se da lampica na kucistu svjetli al komp ne reagira. |
Imam i ja takvih problema, ali kod mene kablovi stoje normalno i ništa ih ne savija. Isto se komp nekad ne želi upalit dok ne pritisnem malo kablove od harda, a HDD lampica svijetli cijelo vrijeme. Probao sam drugi kabal i opet mi je isto, ali ne događa se često kao kod tebe. Možda jednom u tjedan dana.
Možda tebi novi kabal pomogne : hello2 : |
Vrag mi nije dao mira i skinuo sam sa Seagatove stranice Seatolls i krenio odvrtiti full test za hdd. Kad je krenio trazit bad sectore, nasao mi je jedan u prvih 10sec testiranja i kasnije jos jedan. Nisam test odvrtio do kraja, neg sam htio odma pitat ovdje dal mi vrijedi onda garancija za hdd (da dobijem novi) il nesto da se sredi s njim?
Garancija mi je jos 2.5g u Linksu |
Ako ne prolazi seatools, to je onda dovoljno da bi dobio novi (znam jer sam imao takav slučaj). Ali ipak ti odvrti test do kraja (full test) i možeš čak spremiti report koji na kraju napravi, sprintati ga i priložiti uz hard.
|
links ih sad ima? kewl. prema cijeni pretpostavljam da su nabavili odakle i ja - lab2000
|
Jucer sam odvrtio cijeli Seatolls i sad mi je pokazao 5 bad sectora. Poslat cu hard u Links pa da mi daju novi.
|
E onaj tko je izmislio te SATA kablove trebao bi dobiti letvom po glavi. Katastrofa, strah me je i pogledati ga dva puta a da se otkači, pukne ili što već. Nisu fleksibilni, ona plastikica na konektoru ne može biti tanja i krhkija...Ajd, ovi pod 90 su jo i OK, jer se to da nekako zaglaviti pa izgleda sigurnije ali u globalu u usporedbi s starim ATA - nula bodova.
|
Citiraj:
uglavnom cim su dosli sata hardovi sam pizdio oko tih kablova :) |
Ljudi rijesenje postoji. Kupite one sharkoonove kablove UV. Sata UV. Tvrdi su i kvalitetni. ALI. Uvjek postoji ali. Tvrdi su u bozju repu. Tvrdi su zbog onog buzira u kojem se nalaze koji je UV. Skinete buzir i dobite NEVJEROJATNO mekani kabel srebrne kricave boje koji je bolji od svih ostalih kifli zajedno, cijena 10kn :)
To bi trebalo biti to :beer: |
Citiraj:
A ovdje ću citirati i Raka:" isus, onaj zeleni kabel ti je grozno smeće, nemoj to više kupovati" Dakle ne to kupovat, Chieftecovi pod 90° su OK iako vole imati porblema s lemom na konektoru. |
Citiraj:
Po čemu je taj kabel tako grozan? Ajde molim te mi reci? Genericni kabel ko i svaki drugi. |
Kabel su meni došli uz DFI Infinity čvrsto stoje utaknuti u disk. Iznenadio sam se čak.
|
Ja sam s ovom Gigabyteovom pločom iz siga dobio dva SATA kabla koji imaju kopču na konektoru pa kad jednom ubodeš, nema teorije da ispadne van. :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovaj ne ispada iz diska. Imam ga vec valjda 2 godine. Savijo sam ga, stiskao i neznam kaj sve ne.... |
Dobro za tebe, ja sam ga imao kratko i tišao je brzo u vječna lovišta.
|
Citiraj:
Skinuo buzir sa njega i to je sve sto bi jedan sata kabel trebao biti. Mozes ga motat oko cackalice kolko je savitljiv. Super stvar :) |
Ja imam dva siva debela no mekana od Abita IC7
|
JC - ako oces mogu ti poslati jedan ovakav kabel.
Dobio sam ih 9 s pločom, a sumnjam da će mi svi zatrebati. Evo kako dobro drži: http://img83.imageshack.us/img83/7486/sata2jd0.th.jpg Nažalost što se savitljivosti tiče - standardno. |
Ma ne treba, uskoro ce mi rodjendan pa cu si narucit mis i tipk iz linksa i usput onaj sharkoonov kabel pod 90 stupnjeva.
Ali slika je zakon.: goood : Dobri kabeli. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:14. |