|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Kako skinuti žvaku???
Evo skidao sam pasivac na NB, ploca 8rda3+ a ono ispod zvaka. Ostala je vise na pasivcu ali ima i na NB pa me zanima s cime da to uklonim. Jel ima neko vec provjerene metode??
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
zvaka? jesi li siguran da nije ono sranje koje se obicno nalazi na dnu coolera(nekakva kvazi pasta) ona se voli rastopiti. u bilo kojem slucaju preporucam lamicu od olfa noza za skidanje sa samog dna coolera, no za proc nemam pametnih ideja; no sa lamicom ces ostetiti jezgru..... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ma to sam ja rekao zvaka da to je neka pasta ali koja se rasteze ja trebam skinuti sa NB a ne sa pasivca
![]() |
#4 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Ja sam to skinuo sa nožičem. Ta "žvaka" se nalazi na intelovim NBima več zadnjih par godina. Ljepo lagano sastružeš i ako misliš da je grubo, uzmaš sitni vodobrusni papir i poravnaš si heatsink, pa si staviš ArticSilvar3 kao i ja i budi na miru ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
i ja sam ipak skidao nozicem
![]() |
#6 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Re: Kako skinuti žvaku???
Citiraj:
Dobro da se netko nije sjetio brenera ili ozračivanja u nuklearnom reaktoru. Da nisam na ovom forumu to rekao jedno 5 miliona puta...
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
znam da si to pisao, pa sam probao ali nije islo ovo nije pasta nego kao neka zvaka koje je ljepljiva!
![]() |
#8 |
od LemilicE
|
Baš tako, žvakavo je za popizdit. Ne znaš dal se više ljepi za heatsink, NB ili prste. Nožić i gotovo, samo nježno
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
A pogodite s čime sam ja to skidao !? ![]() S razređivačem ! I ide bolje nego bilo s čime, 2 poteza s vatom i skinuo to sve..., poslije još jedan prolaz s alkoholom tako da uklonim smrad i ... S ovom pločom nisam imao problema, jer se žvaka nije ni rastopila, tj. bila je samo na hladnjaku, pa sam preselio na SB s time, a tamo neka se topi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
***2CROwded***
|
Slažem se da se rastapa, ovdje ne govorimo o procesoru, već o North Bridgeu... Zato sam i rekao da sam poslije s alkoholom, prvo razređivać, naravno pažljivo, nisam ga baš htio okolo razljevati ..., pa sam sve očistio s alkoholom da ne bi razrjeđivač sve pojeo .... Sve je bilo ok i nije bilo nikakvih problema. ... A danas sam npr. oprao proc pod vodom i evo radi... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
***2CROwded***
|
Ma išao sam stavljati senzor za temp. tako da mi ne radi na max, a nije mi se dalo lemiti potenciometar, pa sam očistio procesor jer mi se zapackala pasta, pa sam ju s četkicom za zube micao s čipića, pod VODOM ![]() Stavio novu pastu, s donje strane zaljepio sa selotejpom senzor i sada radi tiho, normalno ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
WD 40 je najbolji za te stvari i nije jako agresivan. Provjereno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
a u s vezi pranja vodom:confused: :confused: nedo bog da das nekakav krivi kontakt u socketu (voda provodi struju) kurslus koji usljedi moze napraviti citavo brdo sranja na kompu. Sto mislis zasto je problem sa kondenzacijom vode u kompu? ti se igraj ako te volja ali ja radije ne bi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
***2CROwded***
|
Kao prvo nisam ga prao dok radi ![]() A opereš osušiš, naravno ! (ja nisam ni sušio jer nisam smočio one spužvice pa nije bilo nikakve vode, samo sam ga obrisao ... A čuj i pasta vodi struju, a cijeli mi je bio u pasti, tako da sam to očistio i sada je super ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
npr silver greese ne provodi a negdje sam procitao da nekakav arctic ili nesto slicno provodi |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
od LemilicE
|
Niti Arctic ne provodi!!!
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Na bazi aluminija,keramike,organske-kaj god to značilo... + epoxi i slično... E sad-kaj od toga ima kod nas...to je nekaj drugo... Ako se stavlja npr.AS2 na mem. chipove-poželjno je te iste chipove obljepiti po rubovima pick-trakom i tek onda namazat...da nebi bilo nismo-znali... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
(°_°)
|
Neka Titan (koja se dobije s coolerima) DEFINITIVNO provodi ... Isprobo ![]()
![]() |
#23 |
***2CROwded***
|
Iskreno dečki ja sam probao da li moja Silver provodi, vidio da ne provodi, no tako prljav proc. ?! hehehe.. Oprao ga i sve šljaka. U biti Rulac mi je rekao da se to može, pokazao mi je stranicu gdje tip sa sapunom pere proc. i eto ja malo oprao ![]() Koliko je to pametno ili ne... A čuj, jesmo PCeksperti ili nismo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ekspert iz sjene ...
|
Ma kod pranja proca ti nemere ništa biti. Hermetički je zatvorena jezgra, a nožice NE korodiraju, so null problemo. Kaj sr toga tiče pogledaj Doctor Iceov water blok D2D --- voda direktno na jezgru. SO ... nema frke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
***2CROwded***
|
Da Paske to ja kažem ! ![]() No fora je kako se ljudi čude za banalnu stvar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
he ti si kova jos dobar citao sam da su neki stavljali procesor u dzep hlaca pa onda u perilicu
![]() |
#27 |
Premium
|
kova, kaj ti je sljedece na programu? Mozda mislis oslikati gornji dio proca pa da kazes da si nekakav moderni mikelandjelo? mozda napravis athlonalisu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|