PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Kako skinuti žvaku??? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5041)

STRMX 20.06.2003. 16:00

Kako skinuti žvaku???

Evo skidao sam pasivac na NB, ploca 8rda3+ a ono ispod zvaka.
Ostala je vise na pasivcu ali ima i na NB pa me zanima s cime da to uklonim.
Jel ima neko vec provjerene metode??

Devlin 20.06.2003. 16:21

zvaka? jesi li siguran da nije ono sranje koje se obicno nalazi na dnu coolera(nekakva kvazi pasta) ona se voli rastopiti. u bilo kojem slucaju preporucam lamicu od olfa noza za skidanje sa samog dna coolera, no za proc nemam pametnih ideja; no sa lamicom ces ostetiti jezgru.....

STRMX 20.06.2003. 16:35

ma to sam ja rekao zvaka
da to je neka pasta ali koja se rasteze
ja trebam skinuti sa NB a ne sa pasivca

LorD ClockaN 21.06.2003. 08:39

Ja sam to skinuo sa nožičem. Ta "žvaka" se nalazi na intelovim NBima več zadnjih par godina. Ljepo lagano sastružeš i ako misliš da je grubo, uzmaš sitni vodobrusni papir i poravnaš si heatsink, pa si staviš ArticSilvar3 kao i ja i budi na miru:beer:

STRMX 21.06.2003. 09:27

i ja sam ipak skidao nozicem

RAK 21.06.2003. 10:13

Re: Kako skinuti žvaku???

Citiraj:

Originally posted by STRMX
Evo skidao sam pasivac na NB, ploca 8rda3+ a ono ispod zvaka.
Ostala je vise na pasivcu ali ima i na NB pa me zanima s cime da to uklonim.
Jel ima neko vec provjerene metode??

Ajde opet. Gumicom za brisanje obične olovke. Najmodernije i najpreciznije, a sigurno najučinkovitije sredtvo za brisanje svih vrsta pasta sa chipova, gađanje školskih kolega, a može poslužiti i za brisanje obične olovke.

Dobro da se netko nije sjetio brenera ili ozračivanja u nuklearnom reaktoru.

Da nisam na ovom forumu to rekao jedno 5 miliona puta...

STRMX 21.06.2003. 10:55

znam da si to pisao, pa sam probao ali nije islo
ovo nije pasta nego kao neka zvaka koje je ljepljiva!

LorD ClockaN 21.06.2003. 12:22

Baš tako, žvakavo je za popizdit. Ne znaš dal se više ljepi za heatsink, NB ili prste. Nožić i gotovo, samo nježno

Kova 27.06.2003. 16:15

A pogodite s čime sam ja to skidao !? :)

S razređivačem ! I ide bolje nego bilo s čime, 2 poteza s vatom i skinuo to sve..., poslije još jedan prolaz s alkoholom tako da uklonim smrad i ...

S ovom pločom nisam imao problema, jer se žvaka nije ni rastopila, tj. bila je samo na hladnjaku, pa sam preselio na SB s time, a tamo neka se topi :)

Devlin 29.06.2003. 15:40

Citiraj:

Originally posted by Kova
A pogodite s čime sam ja to skidao !? :)

S razređivačem ! I ide bolje nego bilo s čime, 2 poteza s vatom i skinuo to sve..., poslije još jedan prolaz s alkoholom tako da uklonim smrad i ...

S ovom pločom nisam imao problema, jer se žvaka nije ni rastopila, tj. bila je samo na hladnjaku, pa sam preselio na SB s time, a tamo neka se topi :)

pa ne znam da li je to bas bilo jako pametno. mislim da razrjeđivač rastapa i neke vrste lakova... sto ako pojede zastitni sloj laka na jezgri proca??? pa se proc spoji na meso od coolera?

Kova 29.06.2003. 16:13

Slažem se da se rastapa, ovdje ne govorimo o procesoru, već o North Bridgeu...

Zato sam i rekao da sam poslije s alkoholom, prvo razređivać, naravno pažljivo, nisam ga baš htio okolo razljevati ..., pa sam sve očistio s alkoholom da ne bi razrjeđivač sve pojeo ....

Sve je bilo ok i nije bilo nikakvih problema. ...

A danas sam npr. oprao proc pod vodom i evo radi...

:)

tor 29.06.2003. 18:47

Citiraj:

Zato sam i rekao da sam poslije s alkoholom, prvo razređivać, naravno pažljivo, nisam ga baš htio okolo razljevati ..., pa sam sve očistio s alkoholom da ne bi razrjeđivač sve pojeo ....

Pod vodom? Kaj se napio od previše volta pa si ga trijeznio hladnim tušom:D

Kova 29.06.2003. 19:01

Ma išao sam stavljati senzor za temp. tako da mi ne radi na max, a nije mi se dalo lemiti potenciometar, pa sam očistio procesor jer mi se zapackala pasta, pa sam ju s četkicom za zube micao s čipića, pod VODOM :)

Stavio novu pastu, s donje strane zaljepio sa selotejpom senzor i sada radi tiho, normalno !

Ljoshy 29.06.2003. 23:27

WD 40 je najbolji za te stvari i nije jako agresivan. Provjereno:gringo:

Devlin 30.06.2003. 17:30

Citiraj:

pa i northbridge je nekakva vrsta cipa (moj lici na p3) i za razliku od p4 nema heatspreader pa ne znam bas da li je to pameto
a u s vezi pranja vodom:confused: :confused:
nedo bog da das nekakav krivi kontakt u socketu (voda provodi struju) kurslus koji usljedi moze napraviti citavo brdo sranja na kompu. Sto mislis zasto je problem sa kondenzacijom vode u kompu?
ti se igraj ako te volja ali ja radije ne bi

Kova 30.06.2003. 18:37

Kao prvo nisam ga prao dok radi :)

A opereš osušiš, naravno ! (ja nisam ni sušio jer nisam smočio one spužvice pa nije bilo nikakve vode, samo sam ga obrisao ...

A čuj i pasta vodi struju, a cijeli mi je bio u pasti, tako da sam to očistio i sada je super !

Devlin 01.07.2003. 13:22

Citiraj:

Kao prvo nisam ga prao dok radi :)

A opereš osušiš, naravno ! (ja nisam ni sušio jer nisam smočio one spužvice pa nije bilo nikakve vode, samo sam ga obrisao ...

A čuj i pasta vodi struju, a cijeli mi je bio u pasti, tako da sam to očistio i sada je super !

kako koja. neke paste ne provode struju.

msvrtan 01.07.2003. 15:20

Citiraj:

Originally posted by Devlin
kako koja. neke paste ne provode struju.
koje da koje ne...daj mi ih nabroji...

Devlin 01.07.2003. 15:24

npr silver greese ne provodi a negdje sam procitao da nekakav arctic ili nesto slicno provodi

LorD ClockaN 01.07.2003. 15:58

Niti Arctic ne provodi!!!

Jelc 01.07.2003. 16:03

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
koje da koje ne...daj mi ih nabroji...
Od AS...imaš dvije...od Nanotherma isto...

Na bazi aluminija,keramike,organske-kaj god to značilo...

+ epoxi i slično...

E sad-kaj od toga ima kod nas...to je nekaj drugo...

Ako se stavlja npr.AS2 na mem. chipove-poželjno je te iste chipove obljepiti po rubovima pick-trakom i tek onda namazat...da nebi bilo nismo-znali...

miato 02.07.2003. 09:48

Neka Titan (koja se dobije s coolerima) DEFINITIVNO provodi ... Isprobo :D

Kova 02.07.2003. 10:25

Iskreno dečki ja sam probao da li moja Silver provodi, vidio da ne provodi, no tako prljav proc. ?! hehehe..

Oprao ga i sve šljaka. U biti Rulac mi je rekao da se to može, pokazao mi je stranicu gdje tip sa sapunom pere proc. i eto ja malo oprao :)

Koliko je to pametno ili ne... A čuj, jesmo PCeksperti ili nismo :) hehe

Paske 02.07.2003. 11:37

Ma kod pranja proca ti nemere ništa biti.
Hermetički je zatvorena jezgra, a nožice NE korodiraju, so null problemo.

Kaj sr toga tiče pogledaj Doctor Iceov water blok D2D --- voda direktno na jezgru.

SO ... nema frke :beer:

Kova 02.07.2003. 14:06

Da Paske to ja kažem ! :)

No fora je kako se ljudi čude za banalnu stvar :), a ja se pravim pametan :) hehehe..

STRMX 02.07.2003. 14:11

he ti si kova jos dobar
citao sam da su neki stavljali procesor u dzep hlaca pa onda u perilicu

Devlin 03.07.2003. 16:32

kova, kaj ti je sljedece na programu? Mozda mislis oslikati gornji dio proca pa da kazes da si nekakav moderni mikelandjelo? mozda napravis athlonalisu

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:23.