|
![]() |
#1 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
BIOS ROM checksum error
Na jednom kompu mi se pojavio sljedeći problem. Ne mogu u bios niti ništa. Probao sam izvaditi bateriju da se bios "izbriše", tastatura je u redu, floppy ništa ne pomaže. OS je Windows 98 SE. Dan prije je radio, a jednog dana samo s čistog mira se pojavilo ovo. Ništa nije clockano. Zna li netko o čemu se radi? Kad ga upalim piše mi ovak (ne prođe niti ono gdje se pokaže procesor ni rami, optika, disk, samo grafička se na početku pokaže): BIOS ROM checksum error Keyboard error or no keyboard present Detecting floppy drive A media INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER Konfiguracija je sljedeća: Matična Matsonic 7112C (BIOS Award) Celeron 600 MHz Ram 128+64 Grafička Geforce4 MX440 64 MB Disk 20GB Samsung i ostale sitnice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Mozda malo glupo pitanje, ali NHF, jesi li izvadio disketu iz floppya? Probaj flashat novi bios... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To se meni desilo prije par mj na DFI. Izbrisao ti se BIOS. Ništa strašno, kod mene se to jako jednostavno riješilo. Snimiš image od BIOS-a na floppy i naravno AWDFlash Napraviš boot disketu koju ostaviš u kompu i tako bootaš u DOS i onda flashas bios. Tako je kod mene upalilo pa možda i kod tebe bude OK ![]()
![]() |
#5 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Dsiketa nije u flopyju. Možda je otišla i baterija. Budem kupio drugu pa probam. Idem sad malo googlat da nađem image od biosa. Ili da probam potražiti cd s driverima koji je neznam gdje. Znači bios definitivno. To me zanimalo. Tak sam i slutil. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|