![]() |
BIOS ROM checksum error
Na jednom kompu mi se pojavio sljedeći problem. Ne mogu u bios niti ništa. Probao sam izvaditi bateriju da se bios "izbriše", tastatura je u redu, floppy ništa ne pomaže. OS je Windows 98 SE. Dan prije je radio, a jednog dana samo s čistog mira se pojavilo ovo. Ništa nije clockano. Zna li netko o čemu se radi?
Kad ga upalim piše mi ovak (ne prođe niti ono gdje se pokaže procesor ni rami, optika, disk, samo grafička se na početku pokaže): BIOS ROM checksum error Keyboard error or no keyboard present Detecting floppy drive A media INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER Konfiguracija je sljedeća: Matična Matsonic 7112C (BIOS Award) Celeron 600 MHz Ram 128+64 Grafička Geforce4 MX440 64 MB Disk 20GB Samsung i ostale sitnice. |
Mozda malo glupo pitanje, ali NHF, jesi li izvadio disketu iz floppya?
Probaj flashat novi bios... |
To se meni desilo prije par mj na DFI.
Izbrisao ti se BIOS. Ništa strašno, kod mene se to jako jednostavno riješilo. Snimiš image od BIOS-a na floppy i naravno AWDFlash Napraviš boot disketu koju ostaviš u kompu i tako bootaš u DOS i onda flashas bios. Tako je kod mene upalilo pa možda i kod tebe bude OK ;) |
a možda je i crkla baterija
|
Dsiketa nije u flopyju. Možda je otišla i baterija. Budem kupio drugu pa probam.
Idem sad malo googlat da nađem image od biosa. Ili da probam potražiti cd s driverima koji je neznam gdje. Znači bios definitivno. To me zanimalo. Tak sam i slutil. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:16. |