Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.08.2006., 01:21   #1
trpi
Guest

bsodovi

ovako, komp mi sve češće bsoda iliti plavi ekranii, prije je dost rjetko možda jednom tjedno max dok sad i 2 puta na dan... temp su sve ok(load: cpu 47, vga 62, mbo 40).. klokan je al prolazi sve testove stabilnosti... prije neki dan je prošo super pi 32m i occt dok sam danas vrtio prime 2 sata, prošo, danas kad odem spavat ću pustit još primea...
neznam pada mi na pamet samo napajanje pošto su temp ok i prolazi testove.... najčešće mi bsoda u call of dutyu 2, npr kad izlazim iz igre i kad onak pol sekunde crn ekran i treba me dočekat desktop kad ono plavi ekran... i prije bsoda čujem parkiranje glave diska, poznato hitachijevo... jel moguće da zbog diska?

ploča javlja ok napone samo za 12 11.71, al to je i dalje ok a i ploča ziher ne mjeri dobro...

any ideas?

e da jel moguće zbog tog kaj mi je komp u zadnje vrijeme upaljen 0-24... mislim znam da je al kolko je vjerojatno, sumnjam da je zbog tog....
  Reply With Quote
Staro 22.08.2006., 01:37   #2
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Pazi nisu to bas ni male temp (mislim za cpu ako ti idla na 47)...pazi kad ga pritisces gledaj temp kolike su ti? Mada nisu temperature problem u tebe...
Prajmaj ga jos malo pa vidi...ja preporucan 12h prajma nekad zna pred kraj podbacit i javit gresku.
Nadalje jel OC-as ili nisi?
Postavke biosa?
Jesi mjenjao koje drajvere ili stavlja neke nove upravljacke programe.
To sta ti ploca pise te napone to obisi macku o rep...najbolje je unimerom mjerit svaki rajl i na čisto si s tim...
G0RKI je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.08.2006., 02:02   #3
trpi
Guest

kažem load je max 47, i to po najvećim vrućinama.... sad oko 35... ok budem danas prajmo dok spavam(10ak h), kloko sam, piše u sigu(), al kažem prolazi super pi 32m što znači da je cpu stabilan i prolazi occt što jamči al ne ziher za memu da je stabilna... postavke biosa...koje? brijem da je sve ok, fsb, ht, latencije, naponi...postavke u vezi kloka u biosu su sve ok. hm neznam sumnjam na memu jer mi već na 442 nije prolazio prime dok je sad držim na 437 i prolazi, al opet.... da provjerim s onim kak se ono zove mem testom? kolko traje njegova vrtnja?
  Reply With Quote
Staro 22.08.2006., 02:11   #4
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

Vec san ti reka da ti je sig kompliciran () i zato san odusta ne da mi se citat sve napisano na peci bokune!
E nije temp problem onda to je ok.
Izvrti prajm nocas i onda procesljaj sa memtestom min 8h mda bi ja obrnija redosljed al eto kad si tako naopak dobro
Sta se tice bios postavki to cemo vidit koliko je dobro (kako ti tvrdis) po prajmu...
Javi kako je proslo...
Staro 22.08.2006., 02:40   #5
trpi
Guest

ej ej... budem prvo izvrtio mem test, smatram pametnije... nego ja sam skimno tam neki img file od 1.5mb spžio ga na cd botao i on odma neš počeo testirat, ja nisam niš diro, treba li neš nariktavat...? aj samo ko zna nek odma odgovori želim upogonit to pa na spavanje.
  Reply With Quote
Staro 22.08.2006., 03:43   #6
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ne trebaš ništa štimat, samo pusti da vrti. Do jutra će napravit preko 20 prolaza.
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2006., 09:25   #7
trpi
Guest

ej ljudi... evo od tamo 4 do sada sam vrtio mem test.... napravio je 15 passova i 0 errora(tako pisalo u plavom djelu ekrana)... samo dal je normalan onaj crveni ekran tj pola crvenog ekrana nakon par minuta vrtnje, piše neš err bits i tak.... jel to možda znači da je puko: stoopid ? uglavnom kad sam ga prekino stiso escape prije toga je još išlo ono 45, 46% itd...

i to sad znači da je memorija stabilna?

danas kad budem išo spavat ću ostavit prime, ako i njega prođe...onda kaj? napajanje krivo? jel moguće da su windowsi krivi, tj software, a ne komp..?
  Reply With Quote
Staro 22.08.2006., 10:17   #8
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Ne smiješ imat ništa crveno dole...
Staro 22.08.2006., 10:30   #9
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

Citiraj:
Autor trpi
... samo dal je normalan onaj crveni ekran tj pola crvenog ekrana nakon par minuta vrtnje, piše neš err bits i tak.... jel to možda znači da je puko: stoopid ? uglavnom kad sam ga prekino stiso escape prije toga je još išlo ono 45, 46% itd...
To znaci da ima pun k gresaka eto sta znaci i da se dobro : sweating te da je jako daleko od stabilnosti

Citiraj:
Autor trpi
danas kad budem išo spavat ću ostavit prime, ako i njega prođe...onda kaj?
Prije ce na vrbi grožđe rodit!
Citiraj:
Autor trpi
napajanje krivo? jel moguće da su windowsi krivi, tj software, a ne komp..?
Ne nikakav softver nije odgovoran za gresku u memtestu...ono iskljucivo (citaj usko) ovisi o ploci/ramu/cpu...i postvkama naravno....
Sad sam si rekao da su postavke OK. Sad si fino uzmi vremena pa ih napisi ovde dati mogu ostali ja rec sta ces iduce napravit.
Staro 22.08.2006., 10:38   #10
trpi
Guest

da da ali čudno mi je jer ono niš nije pisalo errors 1 il više... 0, evo kao na ovoj slici....ako je puko test nije prošo kaj nebi trebalo pisat errors 1 i prekinut test?? http://images.google.com/imgres?imgu...%3Den%26sa%3DN

samo kaj eto na ovoj slici dolje prazan plavi prostor je bio crvene boje i pisalo tak neki err bits i šta ja znam...i kako jako daleko od stabilnosti kažem prolazi mi super pi 32 i occt, što znači da je dost stabilan...

a i neznam dal sam ga ja dobor pokrenuo i spržio, skino sam neki file od 40kb zipani odzipo ga bilo u njemu dva fajla jedan img od 1.5mb drugi neki od 2kb, samo sam ovaj img spržio bootao i niš ne dirao, on sam počeo...
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.08.2006., 10:58   #11
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
samo kaj eto na ovoj slici dolje prazan plavi prostor je bio crvene boje i pisalo tak neki err bits i šta ja znam...i kako jako daleko od stabilnosti kažem prolazi mi super pi 32 i occt, što znači da je dost stabilan...
ima vise razloga za to... da jakoo daleko.
32mb na pi i po ure na OCCT ne znaci da ti je sistem stabilan pogotovo jos kda uzmes u obzir da ga komp drzis vise sati upaljen i radis na njemu i igras?
A lijen si udrit maraton na prajmu... 12h> a ocekujes stabilnost? Nemoj ocekivat.

Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
a i neznam dal sam ga ja dobor pokrenuo i spržio, skino sam neki file od 40kb zipani odzipo ga bilo u njemu dva fajla jedan img od 1.5mb drugi neki od 2kb, samo sam ovaj img spržio bootao i niš ne dirao, on sam počeo...
Jesi ga butao? JESI! Znaci da radi! Dovoljno!
Koja verzija?
Staro 22.08.2006., 11:05   #12
trpi
Guest

pa najnovija, upiso u gugl mem test i izbaci mi njegovu stranicu i skino sam ovo kaj je valjda najovnije, 3.2...

inače prilično sam ziher da je memorija kriva jer prolazi super pi a on jamči za proc.... postavke memorije su 437mhz 2.5-3-3-7-12 1t 2.8v.. corsair value 2x512... koju latenciju da dignem pa onda opet vrtit mem test? frekvenciju ne želim više spuštati jer mi je cpu i ovak na malih 2.4ghz a mogo bi ziher na 2.8-2.9...
  Reply With Quote
Staro 22.08.2006., 12:42   #13
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Super PI nije neko mjerilo stabilnosti, prije najobičniji benchmark. Kod mene se zna gotovo uvijek dogodit (kad lagano pretjeram s HTT-om) da prođe Super PI 32M, a nakon 5 min. padne u Primeu. Stavi ti ipak sve na default bez obzira koliko proc ide. Ako na defaultu sve prođe, klokni prvo recimo proc pa onda memoriju i vidi kak se ponaša.
Staro 22.08.2006., 14:02   #14
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

Upravo to kaoko je domy reka mozes izvrtit super pi a prime da ti padne odma nakon par min... to je jako cesta pojava.. Probaj sa defaultnim postavkama pa onda javi kako je proslo pa cemo vidit.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno