![]() |
bsodovi
ovako, komp mi sve češće bsoda iliti plavi ekranii, prije je dost rjetko možda jednom tjedno max dok sad i 2 puta na dan... temp su sve ok(load: cpu 47, vga 62, mbo 40).. klokan je al prolazi sve testove stabilnosti... prije neki dan je prošo super pi 32m i occt dok sam danas vrtio prime 2 sata, prošo, danas kad odem spavat ću pustit još primea...
neznam pada mi na pamet samo napajanje pošto su temp ok i prolazi testove.... najčešće mi bsoda u call of dutyu 2, npr kad izlazim iz igre i kad onak pol sekunde crn ekran i treba me dočekat desktop kad ono plavi ekran... i prije bsoda čujem parkiranje glave diska, poznato hitachijevo... jel moguće da zbog diska? ploča javlja ok napone samo za 12 11.71, al to je i dalje ok a i ploča ziher ne mjeri dobro... any ideas? e da jel moguće zbog tog kaj mi je komp u zadnje vrijeme upaljen 0-24... mislim znam da je al kolko je vjerojatno, sumnjam da je zbog tog.... |
Pazi nisu to bas ni male temp (mislim za cpu ako ti idla na 47)...pazi kad ga pritisces gledaj temp kolike su ti? Mada nisu temperature problem u tebe...
Prajmaj ga jos malo pa vidi...ja preporucan 12h prajma nekad zna pred kraj podbacit i javit gresku. Nadalje jel OC-as ili nisi? Postavke biosa? Jesi mjenjao koje drajvere ili stavlja neke nove upravljacke programe. To sta ti ploca pise te napone to obisi macku o rep...najbolje je unimerom mjerit svaki rajl i na čisto si s tim... |
kažem load je max 47, i to po najvećim vrućinama.... sad oko 35... ok budem danas prajmo dok spavam(10ak h), kloko sam, piše u sigu(:D), al kažem prolazi super pi 32m što znači da je cpu stabilan i prolazi occt što jamči al ne ziher za memu da je stabilna... postavke biosa...koje? brijem da je sve ok, fsb, ht, latencije, naponi...postavke u vezi kloka u biosu su sve ok. hm neznam sumnjam na memu jer mi već na 442 nije prolazio prime dok je sad držim na 437 i prolazi, al opet.... da provjerim s onim kak se ono zove mem testom? kolko traje njegova vrtnja?
|
Vec san ti reka da ti je sig kompliciran (:D) i zato san odusta ne da mi se citat sve napisano na peci bokune!
E nije temp problem onda to je ok. Izvrti prajm nocas i onda procesljaj sa memtestom min 8h mda bi ja obrnija redosljed al eto kad si tako naopak dobro :D Sta se tice bios postavki to cemo vidit koliko je dobro (kako ti tvrdis) po prajmu... Javi kako je proslo... ;) |
ej ej... budem prvo izvrtio mem test, smatram pametnije... nego ja sam skimno tam neki img file od 1.5mb spžio ga na cd botao i on odma neš počeo testirat, ja nisam niš diro, treba li neš nariktavat...? aj samo ko zna nek odma odgovori želim upogonit to pa na spavanje.
|
Ne trebaš ništa štimat, samo pusti da vrti. Do jutra će napravit preko 20 prolaza.
|
ej ljudi... evo od tamo 4 do sada sam vrtio mem test.... napravio je 15 passova i 0 errora(tako pisalo u plavom djelu ekrana)... samo dal je normalan onaj crveni ekran tj pola crvenog ekrana nakon par minuta vrtnje, piše neš err bits i tak.... jel to možda znači da je puko: stoopid ? uglavnom kad sam ga prekino stiso escape prije toga je još išlo ono 45, 46% itd...
i to sad znači da je memorija stabilna? danas kad budem išo spavat ću ostavit prime, ako i njega prođe...onda kaj? napajanje krivo? jel moguće da su windowsi krivi, tj software, a ne komp..? |
Ne smiješ imat ništa crveno dole... :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Sad sam si rekao da su postavke OK. Sad si fino uzmi vremena pa ih napisi ovde dati mogu ostali ja rec sta ces iduce napravit. |
da da ali čudno mi je jer ono niš nije pisalo errors 1 il više... 0, evo kao na ovoj slici....ako je puko test nije prošo kaj nebi trebalo pisat errors 1 i prekinut test?? http://images.google.com/imgres?imgu...%3Den%26sa%3DN
samo kaj eto na ovoj slici dolje prazan plavi prostor je bio crvene boje i pisalo tak neki err bits i šta ja znam...i kako jako daleko od stabilnosti kažem prolazi mi super pi 32 i occt, što znači da je dost stabilan... a i neznam dal sam ga ja dobor pokrenuo i spržio, skino sam neki file od 40kb zipani odzipo ga bilo u njemu dva fajla jedan img od 1.5mb drugi neki od 2kb, samo sam ovaj img spržio bootao i niš ne dirao, on sam počeo... |
Citiraj:
32mb na pi i po ure na OCCT ne znaci da ti je sistem stabilan pogotovo jos kda uzmes u obzir da ga komp drzis vise sati upaljen i radis na njemu i igras? A lijen si udrit maraton na prajmu... 12h> :smoke: a ocekujes stabilnost? Nemoj ocekivat. Citiraj:
Koja verzija? |
pa najnovija, upiso u gugl mem test i izbaci mi njegovu stranicu i skino sam ovo kaj je valjda najovnije, 3.2...
inače prilično sam ziher da je memorija kriva jer prolazi super pi a on jamči za proc.... postavke memorije su 437mhz 2.5-3-3-7-12 1t 2.8v.. corsair value 2x512... koju latenciju da dignem pa onda opet vrtit mem test? frekvenciju ne želim više spuštati jer mi je cpu i ovak na malih 2.4ghz a mogo bi ziher na 2.8-2.9... |
Super PI nije neko mjerilo stabilnosti, prije najobičniji benchmark. Kod mene se zna gotovo uvijek dogodit (kad lagano pretjeram s HTT-om) da prođe Super PI 32M, a nakon 5 min. padne u Primeu. Stavi ti ipak sve na default bez obzira koliko proc ide. Ako na defaultu sve prođe, klokni prvo recimo proc pa onda memoriju i vidi kak se ponaša.
|
Upravo to kaoko je domy reka mozes izvrtit super pi a prime da ti padne odma nakon par min... to je jako cesta pojava.. Probaj sa defaultnim postavkama pa onda javi kako je proslo pa cemo vidit.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:52. |