Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.08.2006., 01:08   #1
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
DSL linux

E ovako NOV sam u svijetu linuxa i rekoh idem malo surfnuti da vidim sto tu svega ima.

Uglavnom trazio sam distru koju mogu staviti na usb stick (dsl se moze iako je malo zeznuto)
E sada mene zanima ima li jos koja usb inacica linuxa ono piknes ga na usb napravis komp da boota sa usba i fino imas os.

Nadalje kako da podesim dsl ethernet ej u pitanju (nadam se da je donekle univerzalno rijesenje za sve linuxe)

Kako da podignem refresh rate na monitoru jer na 60hz nemrem citati duze do 10min a da me oci nepocnu peci. To mi je onak THE problem tako da cjenim svaku pomoc u vezi toga .

Neki universal guide bi bio dobrodosao. I da cim jednstavnija rijesenja tim bolje . Dakle da vas vidim

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2006., 15:50   #2
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Najbolja distra za stick je po meni Slax. Ovdje imaš više raznih verzija, ja sam skinuo ovaj KillBill zato što može pokretat neke programe namjenjene windowsima. Znači kad skineš neku koja ti se i sviđa spržiš .iso. E onda napraviš memoriju bootabilnom i odeš cmd prompt i ukucaš E:\make_disk.bat D:\. E: označava cd-rom, D: označava memory stick. kad ti to napravi zbootaš memory stick, malo pričekaš da on učita. Za login ukucaš root a za password toor a onda startx. E sad kad namjestiš sve kako hoćeš on ti to normalno ne sejva automatski nego moraš u konzolu ukucat ovo: configsave /mnt/xdxx/slaxconf.mo. xdxx promijeniš u naziv koji ti predstavlja usb memoriju u linuxu najvjeroatnije sda1_removable. Da vratiš to što si sejvao umjesto configsave staviš configrestore. E sada za internet nisam siguran, nisam probavo. Budem probao pa javim. A rezoluciju i refresh rate složiš lagano, imaš pokraj sata ikonicu za display settings.

Zadnje izmijenjeno od: tutix. 09.08.2006. u 19:35.
tutix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.08.2006., 16:38   #3
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
kod mene na suse 10.1 internet sam tak sredil kaj sam jednostavno konfiguriral lan karticu da sve radi prek dhcp-a .. a siemens c010I mi je router .. tak da ak imas slican slucaj dovoljno je konfigurirati lan tj ethernet karticu kroz yast

INTEL PIV 2.6C@3.1 on ABIT IC 7
Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

WDC 10GB & Hitachi 160GB & Seagate 80GB
AOC 17", LCD, LM760
Win XP PRO SP2 & SUSE 10.1
Aopen H600B black pearl & Fortron 350W

www.crazywarriors.com
IceFisherman je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2006., 18:58   #4
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Evo našao sam i za ethernet u slax-u, u konzolu treba upisati: pppoe-setup i pratiti upute. Kad završi konektaš se tako da upišeš: pppoe-start, ali meni nije uspjelo otvoriti nijednu stranicu mada se konekta bez problema, moram još malo prošvrljat.
Staro 09.08.2006., 19:15   #5
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Datum registracije: May 2003
Citiraj:
Autor IceFisherman
kod mene na suse 10.1 internet sam tak sredil kaj sam jednostavno konfiguriral lan karticu da sve radi prek dhcp-a .. a siemens c010I mi je router .. tak da ak imas slican slucaj dovoljno je konfigurirati lan tj ethernet karticu kroz yast
I jos je bolja fora stavit i kinternet, pa se spajas kak oćeš.

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2006., 19:24   #6
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Citiraj:
Autor tutix
Evo našao sam i za ethernet u slax-u, u konzolu treba upisati: pppoe-setup i pratiti upute. Kad završi konektaš se tako da upišeš: pppoe-start, ali meni nije uspjelo otvoriti nijednu stranicu mada se konekta bez problema, moram još malo prošvrljat.
radi, evo pišem sa slax-a. Trebalo je kod pitanja za dns ukucat: server i sredit malo ip-adresu na eth0
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno