![]() |
DSL linux
E ovako :D NOV sam u svijetu linuxa i rekoh idem malo surfnuti da vidim sto tu svega ima.
Uglavnom trazio sam distru koju mogu staviti na usb stick (dsl se moze iako je malo zeznuto) E sada mene zanima ima li jos koja usb inacica linuxa ono piknes ga na usb napravis komp da boota sa usba i fino imas os. Nadalje kako da podesim dsl :D ethernet ej u pitanju (nadam se da je donekle univerzalno rijesenje za sve linuxe) Kako da podignem refresh rate na monitoru jer na 60hz nemrem citati duze do 10min a da me oci nepocnu peci. To mi je onak THE problem tako da cjenim svaku pomoc u vezi toga . Neki universal guide bi bio dobrodosao. I da cim jednstavnija rijesenja tim bolje . Dakle da vas vidim :D |
Najbolja distra za stick je po meni Slax. Ovdje imaš više raznih verzija, ja sam skinuo ovaj KillBill zato što može pokretat neke programe namjenjene windowsima. Znači kad skineš neku koja ti se i sviđa spržiš .iso. E onda napraviš memoriju bootabilnom i odeš cmd prompt i ukucaš E:\make_disk.bat D:\. E: označava cd-rom, D: označava memory stick. kad ti to napravi zbootaš memory stick, malo pričekaš da on učita. Za login ukucaš root a za password toor a onda startx. E sad kad namjestiš sve kako hoćeš on ti to normalno ne sejva automatski nego moraš u konzolu ukucat ovo: configsave /mnt/xdxx/slaxconf.mo. xdxx promijeniš u naziv koji ti predstavlja usb memoriju u linuxu najvjeroatnije sda1_removable. Da vratiš to što si sejvao umjesto configsave staviš configrestore. E sada za internet nisam siguran, nisam probavo. Budem probao pa javim. A rezoluciju i refresh rate složiš lagano, imaš pokraj sata ikonicu za display settings.
|
kod mene na suse 10.1 internet sam tak sredil kaj sam jednostavno konfiguriral lan karticu da sve radi prek dhcp-a .. a siemens c010I mi je router .. tak da ak imas slican slucaj dovoljno je konfigurirati lan tj ethernet karticu kroz yast
|
Evo našao sam i za ethernet u slax-u, u konzolu treba upisati: pppoe-setup i pratiti upute. Kad završi konektaš se tako da upišeš: pppoe-start, ali meni nije uspjelo otvoriti nijednu stranicu mada se konekta bez problema, moram još malo prošvrljat.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:52. |