|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
OPTERON 144 ili San Diego 3700+
Ovako, kolega i ja se vec par dana prepucavamo koji je procesor bolji i zasto... E, ja necu pisati nikakve svoje argumente, a nece ni on... zanima nas samo vase misljenje... Molim vas da budete objektivni i da napisete zasto je po vam koji proc bolji... Hvala unaprijed! EDIT:@ R@Z3R: nemoj ni ti nista pisat, jer ovaj moze utjecat na tebe, kao i ja, pa ne bi bilo u redu.. |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Pa to bi trebalo biti jasno,144?Jeftiniji,puno bolja jezgra za OC,manje zagrijavanje...dovoljno? ![]() Uostalom,144,146 i 148 su cipovi bazirani na San Diego jezgri,naravno s ocitim unaprijedjenjima.
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
pa sad oba imaju svoje prednosti Opteron ima u pravilu nešto bolji mem kontroler i obične mu treba nešto niži napon ali više manje je OC isti (iako je teže pogodit 3700+ sa dobrim steppom) ali zato 3700+ ima x11 množitelj pa ne moraš koristiti mem djelitelje koji ponekad znaju izazivati probleme ne znam ja bi vjerojatno išao na 3700+ zbog množitelja i masni je nekaj takvog već komentirao jer ćini mi se da već postoji ovakva tema
#5 |
Banned
Datum registracije: May 2006
|
slazem se s kolegom tbredom i r@zerom ![]() @wolv....ti bi isao na 3700 jer ga ti imas |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
ajd mojne njatke išao bi zato jer onda fino vozim to na 255x11 na 1/1 a opet kad bi imao para možda bi uzeo Opterona ali ne 144 već barem 146
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Uzmes 146 zbog mnozitelja,i imas jezgru koja s 1.55v udara 3ghz zrak,u zadnje vrijeme svaki ide toliko!I hladniji su.... Imao sam San Diega 3700,3Ghz al na 1.66v s tim da nije bilo bas stabilno kako treba bit...
![]() |
#8 |
Moderator
|
gle 146 nije ko 144 jer X10 je ipak puno bolje od x9 velim kad bi uzimao opty uzeo bi barem 146 daj čitaj čovjeće hladniji su? gle to ti ovisi od proca do proca ![]()
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Logicno je manje voltaze manje topline,a ovi optyji su ledeni,barem moj...
![]() |
#10 |
Moderator
|
to je ali kaj se napona tiće tu nisi u pravu...da si u ZG dofuro bi ti dva naizgled identična 3700+ (isti stepp) a razlika u temp je gotovo +5°C
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Salim se... Ja i lihto imamo identicne oznake,identican OC,temperature... ![]() Btw...ista jezgra,razlicite temperature...sve je to ok,nisu "klonirane" da rade identicno...Ali ja mislim da opty opcenito rade hladnije... Da zakljucimo,sve u svemu iste jezgre...obje dobre,s optyjem malo vece srece sto se OC'anja tice i to je to. Dok ce onima koji ne OC'aju vjerovatno,ilitiga sigurno 3700 biti privlacniji posto ima veci tvornicki takt.
![]() |
#13 |
Moderator
|
Joj samo mi se TI nemoj javljat osobo sa 5 riječi u vokabularu od kojih su 4 psovke ![]() Ako nemaš kaj pametnog za reč bolje šuti @TB koliko se sječam i IvanOS je imao sličnih situacija sa Opteronima gle ako imate isti max case temp onda definitivno imate isti proc i moraju vam biti iste i temp na istim naponima po tome ćeš najbolje vidit
#14 |
Guest
|
Ovisi od proca do proca. Pogledajte masnog i mene, on ima 3700 koji je bolji od mog Optya 146, dok je moj prvi 3700 bio lošiji od oba. Nema pravila, jedino steppovi. |
![]() |
![]() |
#15 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Sad ga drzim na 1.55v i temp je otisla gore u prosjeku za 2C idle/load.
![]() |
#17 |
Guest
|
Ajde, Opterone, ako nemaš ništa za reći, šuti. Čak si i Wolva uspio raspigati... |
![]() |
![]() |
#18 | |
Moderator
|
Citiraj:
kak si ti smješan dečec bit će bolje ![]()
![]() |
#19 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() Gle ako hlađenje nije issue (a vjerujem da nije ![]() ![]() Ako ga spustiš na 10x vjerojatnost je velika da će biti bok uz bok sa optijem... S druge strane gotovo svaki opti se prijavljuje da radi kod ljudi na 3+GHz tako da je to relativno siguran izbor ako se puca na okruglu brojku... Ali ipak je vjerojatnost veća da će ploča podnjeti 272FSb nego 300 sa manje usijanim NB-om... ![]() Dakle između ovo dvoje ja bi osobno ipak uzeo 3700+
#20 |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
INTEL 930D . ![]() Misli da je vec ne isplativo ici na SC proc,a po cijeni je tu 930d,koji se da nafrljiti preko 4ghz ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guest
|
Kakve veze ima intel s AMD temom? Dakle, SD3700 je bolji od 144 ili nije, ili su tu negdje, pricamo naravno o OC? |
![]() |
![]() |
#22 |
Guest
|
Po meni, za OCanje je Opty 144 sigurniji odabir na slijepo(veća je vjerojatnost dobiti bolju jezgru) i jeftiniji je, no da mogu birati i da ima dobrih steppova, kupio bi 3700+ jer po meni 11x množitelj vrijedi dodatnih 150 kuna. Uglavnom, nemoguće je generalizirati, važan je na kraju samo stepp i kakav primjerak potrefiš. |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
Dakle, SD 3700 oprasi opterona 144... To sam htio cuti... HVALA, kao braci!!! |
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
Ne možeš generalizirati na taj način. Treba gledati stepp. |
![]() |
![]() |
#25 |
Guest
|
Uglavnom, SD moze oderati Opterona144? Kazem, to mi je dovoljno... |
![]() |
![]() |
#26 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Po mom misljenju i potrebama kazem Opteron. Premda imam 146: CoolRamb , a tu se govori o 144: CoolRamb . Ne bi mijenjao ovaj proc ni za Conroe i 4 jezgrenu arhitekturu.... ... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
Da, SD može oderati Opterona. Pogledaj kako 3700 od masnog pere moj Opty 146. A 146 je u pravilu bolji od 144, pa prema tome... ![]() edit : Opterone, u čemu je problem? Tri si posta napisao, ništa nisi rekao. Čak i poslovično strpljivog Wolva si uspio isprovocirati. Ako ti nije dobro ovdje, nitko te ne prisiljava da gubiš vrijeme s nama. |
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
Nešto si rekao, mladiću? Ajde, ajde, znam da boli kada otpadaju mliječni i rastu trajni zubi, ali proći će i to... Prijava modovima je poslana. Evo, dok čekaš bananka, žvači malo ovo : http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=59753 . Primjeti koliki je WR za Optya 144, a koliki za 3700+. Pametnome dosta...ako tebi bude trebalo još, samo reci. Eh, da, i masnome se možeš obraćati sa " Veleuvaženi gospodine čije ime nisam vrijedan spominjati" kad je u pitanju znanje o OCanju. O ljudskim kvalitetama da ne govorim. |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
ja kazem da je SD bolji |
![]() |
|
|
Oglas
|