|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
edit: nije da ga nemres snimat nego ga nemres gledat na monitoru koji nema to kad snimis, tak nes |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() Da bi uopće mogao gledati HD treba ti :
Ukratko za računala postupak je slijedeći: OS (Vista anyone ?) tj. COPP driver (Certified Output Protection Protocol) provjerava BIOS grafičke kartice da bi ustanovio HDCP podršku. Nakon što je pronađe razmjenjuju se KSV ključevi i generira zajednički 56bitni ključ koji se poslije koristi u enkripciji. Tek nakon toga se dozvoljava prikaz HD sadržaja. Ako nema HDCP podrške u bilo kom dijelu lanca u najboljem slučaju dobije se lošija slika a u najgorem crni ekran, ovisno o tome kako je odlučio distributer HD sadržaja. Dodatno cijela komunikacija između uređaja je enkriptirana kao i sam prikaz HD sadržaja a ključevi se obnavljaju svake 2 sec. da ne bi jel'te neko možda presreo podatke. E sad pošto se industrija trenutno još nateže oko standarda kojim će se distribuirati HD sadržaj (Blue-Ray vs HD-DVD) a još nijedna grafička kartica nema HDCP jer iako je GPU sposoban prikazati HD sadržaj (zato možeš gledati razne HD trailere) ni ATI ni nVidia nisu još ugradili hardware potreban za kontrolu, od same činjenice da ti monitor ima HDCP nemaš ama baš nikakve koristi (još) ![]() HDCP: The graphic card and monitor nightmare HDCP: What it is and how to use it HDCP: Beginners Guide HDCP: Wikipedia
Zadnje izmijenjeno od: crn. 22.06.2006. u 09:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
a zašto mi se čini da će biti načina i za to riješiti.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
čini se ***************ena zaštita ali .... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Prvo i to ce se razbiti, prije ili kasnije, a kako je to bilo i s devedejom, dok ce si svi moci priustiti przilice odavno ce biti provaljeno. A to da nema graficke na trzistu, ne pricaj gluposti! nVidia GeForce 7950 GX2 |
![]() |
![]() |
#12 |
The Geek Wants Out
|
Prvo oladite malo svi... čovjek je pitao čemu služi HDCP i ja sam mu dao kakvo takvo objašnjenje - uopće ne ulazim u to hoće li i kad biti provaljen ... Što se tiče grafičke 7950 mislim da je to prva - serija 7 do sad nije imala tu mogućnost a naravno da će se podrška za HDCP morati ugrađivati pogotovo sad kad je Sony prije par dana i službeno počeo sa prvim 'Blu-Ray' filmovima...
![]() |
#13 |
Guest
|
Moze samo jedno pitanjce, sto brani izradu imagea takvih blurayeva, i onda ponovno snimanje pomocu clone bluraya recimo? zdravo seljacki, skopirati bit po bit? |
![]() |
![]() |
#14 |
The Geek Wants Out
|
Za to je zadužen AACS (Advanced Access Content System) koji se slično kao i CSS bazira na ključevima za enkripciju sadržaja. Jednostavno rečeno za razliku od CSS-a gdje su svi uređaji određenog proizvođača imali isti licencirani ključ kojim se vršila enkripcija (tako da je povlačenje toga provaljenog ključa bilo nemoguče jer bi onemogućilo svim vlasnicima određenog modela reprodukciju zaštičenog sadržaja) industrija više nije tako bahata ![]() Naravno ovo je sve još teorija, tek ostaje vidjeti kako će sve to skupa funkcionirati u praxi... AACS framework AACS wiki
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|