|
![]() |
#1 |
I'm DEAD sexy!!!
Datum registracije: Sep 2002
|
još jedna u nizu nf2 nejasnoća
Kada uđem u BIOSu u system monitorin javlja mi da je temp CPU 48°C, a systema 51°C. U isto mi vrijeme Asus Probe javlja CPU temp= 48°C, a MB temp=29°C. Koja je brojka točna i koju da pratim. K.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
nijedna od tih brojki nije tocna razlika je samo sto jedna laze 1-2 a druga 10-20°C. Najbolje bi ti bilo da si kupis neki ekrancek s temperaturnom sondom i to je to. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Re: još jedna u nizu nf2 nejasnoća
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4 | |
I'm DEAD sexy!!!
Datum registracije: Sep 2002
|
Re: Re: još jedna u nizu nf2 nejasnoća
Citiraj:
K.
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Re: Re: Re: još jedna u nizu nf2 nejasnoća
Citiraj:
jebemu pola ploca ima slicne probleme |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Nije ti to ista stvar
Tebe očito buni ABS II temperatura kako je na nekim pločama-biosima nazivaju. Znači ABS II temperatura ti je Anti burn shield temperatura koju procesor mjeri "štotijaznamkako" iznutra a nije preko diode. Pa ako temperatura pređe određeni prag BIOS gasi komp. Kod mene je ta temperatura na 100% CPU 1 sat opterećenja=52 C, dok je temperatura procesora u isto vrijeme 41 C, a ploče 27 C. Ako si uz ploču dobio i software za hardwersko praćenje temperatura viditi ćeš sve tri temperature na ekranu, a preko raznih utilitya koji mjere temperature dosta često se sve krivo prikazuje jer ne interpretiraju pravilno senzore, tj zamjenjuju ih. Ja imam Soltek ploču 75DRV5-C i instaliran Soltek Hardware Monitor i sve je kako sam gore naveo, mada moram priznati da ne kužim potpuno kako on dobiva onu ABS temperaturu. Ako netko zna nek napiše Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: još jedna u nizu nf2 nejasnoća
Citiraj:
znam da sam se jednom igrao tak da sam skinuo ono malo zujalo na northbridgeu (prije vodenog) i upalio. Neki program od ploce mi je ocitao system temp od 80°c, a na dodir je bila i te kako vruca... sad dal je bas 80, neznam!
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|