PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   još jedna u nizu nf2 nejasnoća (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=3891)

feelgood 01.03.2003. 00:37

još jedna u nizu nf2 nejasnoća

Kada uđem u BIOSu u system monitorin javlja mi da je temp CPU 48°C, a systema 51°C. U isto mi vrijeme Asus Probe javlja CPU temp= 48°C, a MB temp=29°C. Koja je brojka točna i koju da pratim.
K.

marac 01.03.2003. 07:12

nijedna od tih brojki nije tocna razlika je samo sto jedna laze 1-2 a druga 10-20°C.
Najbolje bi ti bilo da si kupis neki ekrancek s temperaturnom sondom i to je to.

ozren 01.03.2003. 09:17

Re: još jedna u nizu nf2 nejasnoća

Citiraj:

Originally posted by feelgood
Kada uđem u BIOSu u system monitorin javlja mi da je temp CPU 48°C, a systema 51°C. U isto mi vrijeme Asus Probe javlja CPU temp= 48°C, a MB temp=29°C. Koja je brojka točna i koju da pratim.
K.

i kakve to veze ime sa nforceom?? to ti je do biosa i chipa koji ocitava temperature, nema veze sa chipsetom.

feelgood 01.03.2003. 15:46

Re: Re: još jedna u nizu nf2 nejasnoća

Citiraj:

Originally posted by ozren
i kakve to veze ime sa nforceom?? to ti je do biosa i chipa koji ocitava temperature, nema veze sa chipsetom.
Dobro možda sam krivo naslovio temu, ali mi još uvijek nije jasan ovaj podatak o temp systema/MB koji je na jednom mjestu 51°C (viši od CPUa), a na drugom mjestu 28-29°C.
K.

greg SE 01.03.2003. 16:23

Re: Re: Re: još jedna u nizu nf2 nejasnoća

Citiraj:

Dobro možda sam krivo naslovio temu, ali mi još uvijek nije jasan ovaj podatak o temp systema/MB koji je na jednom mjestu 51°C (viši od CPUa), a na drugom mjestu 28-29°C.
K.

ko da si prvi kojem se to desilo....
jebemu pola ploca ima slicne probleme

rprivrat 31.03.2003. 10:35

Nije ti to ista stvar

Tebe očito buni ABS II temperatura kako je na nekim pločama-biosima nazivaju.

Znači ABS II temperatura ti je Anti burn shield temperatura koju procesor mjeri "štotijaznamkako" iznutra a nije preko diode. Pa ako temperatura pređe određeni prag BIOS gasi komp.

Kod mene je ta temperatura na 100% CPU 1 sat opterećenja=52 C, dok je temperatura procesora u isto vrijeme 41 C, a ploče 27 C.

Ako si uz ploču dobio i software za hardwersko praćenje temperatura viditi ćeš sve tri temperature na ekranu, a preko raznih utilitya koji mjere temperature dosta često se sve krivo prikazuje jer ne interpretiraju pravilno senzore, tj zamjenjuju ih.

Ja imam Soltek ploču 75DRV5-C i instaliran Soltek Hardware Monitor i sve je kako sam gore naveo, mada moram priznati da ne kužim potpuno kako on dobiva onu ABS temperaturu.

Ako netko zna nek napiše

Pozdrav

miato 31.03.2003. 18:08

Re: još jedna u nizu nf2 nejasnoća

Citiraj:

K.

AKO i SAMO AKO su te temp točne, a ne vidim zasto bi bile, logicno mi je da je CPU temp OK, MB temp je valjda neka sonda unutar kucista :confused: a ova system temp je temperatura na Northbridgeu.
znam da sam se jednom igrao tak da sam skinuo ono malo zujalo na northbridgeu (prije vodenog) i upalio.
Neki program od ploce mi je ocitao system temp od 80°c, a na dodir je bila i te kako vruca... sad dal je bas 80, neznam!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:25.