![]() |
još jedna u nizu nf2 nejasnoća
Kada uđem u BIOSu u system monitorin javlja mi da je temp CPU 48°C, a systema 51°C. U isto mi vrijeme Asus Probe javlja CPU temp= 48°C, a MB temp=29°C. Koja je brojka točna i koju da pratim.
K. |
nijedna od tih brojki nije tocna razlika je samo sto jedna laze 1-2 a druga 10-20°C.
Najbolje bi ti bilo da si kupis neki ekrancek s temperaturnom sondom i to je to. |
Re: još jedna u nizu nf2 nejasnoća
Citiraj:
|
Re: Re: još jedna u nizu nf2 nejasnoća
Citiraj:
K. |
Re: Re: Re: još jedna u nizu nf2 nejasnoća
Citiraj:
jebemu pola ploca ima slicne probleme |
Nije ti to ista stvar
Tebe očito buni ABS II temperatura kako je na nekim pločama-biosima nazivaju.
Znači ABS II temperatura ti je Anti burn shield temperatura koju procesor mjeri "štotijaznamkako" iznutra a nije preko diode. Pa ako temperatura pređe određeni prag BIOS gasi komp. Kod mene je ta temperatura na 100% CPU 1 sat opterećenja=52 C, dok je temperatura procesora u isto vrijeme 41 C, a ploče 27 C. Ako si uz ploču dobio i software za hardwersko praćenje temperatura viditi ćeš sve tri temperature na ekranu, a preko raznih utilitya koji mjere temperature dosta često se sve krivo prikazuje jer ne interpretiraju pravilno senzore, tj zamjenjuju ih. Ja imam Soltek ploču 75DRV5-C i instaliran Soltek Hardware Monitor i sve je kako sam gore naveo, mada moram priznati da ne kužim potpuno kako on dobiva onu ABS temperaturu. Ako netko zna nek napiše Pozdrav |
Re: još jedna u nizu nf2 nejasnoća
Citiraj:
znam da sam se jednom igrao tak da sam skinuo ono malo zujalo na northbridgeu (prije vodenog) i upalio. Neki program od ploce mi je ocitao system temp od 80°c, a na dodir je bila i te kako vruca... sad dal je bas 80, neznam! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:25. |