Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.04.2006., 02:42   #1
Cole
Registered User

Datum registracije: Apr 2006
Problem sa paljenjem???

Prvo pozdrav svima!
E sad, danas, tj. jucer sam kupio konfiguraciju i evo problemi nece da se upali. Snimi windowse i to ali kad treba dignit windowse jednostavno se restarta sam od sebe. Zna mozda ko u cemu je kvaka??

Inace je konfa Opteron 144, Epox 9NPA + Ultra i POV GF 7600 GT. Ima mozda ko koje rjesenje jer evo vec 6-7 sati se bavim s ovim i lud sam vise.
Sve je inace kupljeno u ve-mila. Sve je dobro spojeno jer mso prespajali 15 puta, 18 puta procitali manuale i sve slicne gluposti i opet nista. Sve se digne uredno, pali, prepozna sve disk, procesor, graficku, memoriju ali akd dodje do dizanja windowsa samo se restarta..

Zadnje izmijenjeno od: Cole. 25.04.2006. u 02:53.
Cole je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2006., 03:48   #2
trpi
Guest

sad kad ekipa navali jesi kloko jesi kloko.... a ja velim ziher da nije, jer brijem da i najveći noob klokeri znaju da ti se komp ruši i prije neg šta uđeš u windowse ako si pretjero s klokom... no postoje i iznimke tih noobovaca , pa stoga, reci nam srce jesi li overclockirao? naravno pokušali ste sa reinstalom windowsa? probaj i sa clear cmosom, možda neko neš slučajno diro u biosu a da nije bio svjestan kaj radi, ono, pali komp hm kaj to piše press del to enter s.... idem probat.... opa! kae ovo plavo? idem malo istražit.... hm enable disable..... pa valjda enable.... htt... pa recimo na 300! hmmm.... ma niš zanimljivoga ovdje.... esc esc.... kak izać iz ovog?? a! f10!

Zadnje izmijenjeno od: trpi. 25.04.2006. u 19:14.
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.04.2006., 07:11   #3
Marklar
Premium
Moj komp

Marklar's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor trpi
sad kad gomila navali jesi kloko jesi kloko.... a ja velim ziher da nije, jer brijem da i najveći noob klokeri znaju da ti se komp ruši i prije neg šta uđeš u windowse ako si pretjero s klokom... no postoje i iznimke tih noobovaca , pa stoga, reci nam srce jesi li overclockirao? naravno pokušali ste sa reinstalom windowsa? probaj i sa clear cmosom, možda neko neš slučajno diro u biosu a da nije bio svjestan kaj radi, ono, pali komp hm kaj to piše press del to enter s.... idem probat.... opa! kae ovo plavo? idem malo istražit.... hm enable disable..... pa valjda enable.... neki htt... pa recimo na 300! hmmm.... ma niš zanimljivoga ovdje.... esc esc.... kak izać iz ovog? a! f10!
:clap:: roller ::clap: : lol2 :
Marklar je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2006., 02:09   #4
Cole
Registered User

Datum registracije: Apr 2006
Nije clockano bilo je do windowsa,a i da san clocka vratija bi vidit oce li normalno uc Naime, TEK TRECE Windowse koje sam snimio se uspio upalit. Nekuzim nikako ali eto dobro je...
Cole je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2006., 20:33   #5
alimilano
Premium
Moj komp

alimilano's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
...znam ljude koji su uspjeli instalirat win na sata disk bez stavljanja drivera (nisu ni znali da ih tribaju stavit)..čak bi se i podigli a onda show....pitaj boga kako???......
alimilano je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2006., 14:22   #6
virty
Ronon Dex
Moj komp

virty's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor alimilano
...znam ljude koji su uspjeli instalirat win na sata disk bez stavljanja drivera (nisu ni znali da ih tribaju stavit)..čak bi se i podigli a onda show....pitaj boga kako???......

Ima masu ploča koje ne tribaju drivere ako instaliraš na SATA.
To ti ovisi o kontroleru/chipsetu.
Recimo zadnjih 30-ak nForce4 ploča na koje sam diza win xp ne traže "drivere" dok nForce2 više manje tražu.
Staro 27.04.2006., 19:51   #7
alimilano
Premium
Moj komp

alimilano's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor virty
Ima masu ploča koje ne tribaju drivere ako instaliraš na SATA.
To ti ovisi o kontroleru/chipsetu.
Recimo zadnjih 30-ak nForce4 ploča na koje sam diza win xp ne traže "drivere" dok nForce2 više manje tražu.
..znam to ali ovo je bila ploča koja je tribala drivere...i ako probaš instalirat win onda bi bilo normalno da ne uspiješ u tom a kamoli da ih još nakon toga podigneš....
alimilano je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2006., 12:35   #8
Crais
Guest

Crais's Avatar

Datum registracije: May 2005
Ja sam instaliro win bez sata drivera da vidim jel se može, i može =) Došlo mi do windows screena na kojem ide ono zeleno za loadanje, i neće dalje od toga. Ajmo sve ispočetka =P
Crais je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2006., 12:57   #9
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor alimilano
..znam to ali ovo je bila ploča koja je tribala drivere...i ako probaš instalirat win onda bi bilo normalno da ne uspiješ u tom a kamoli da ih još nakon toga podigneš....
ne...isprobano na vise 9npa i 9npa ultra, driveri netrebaju...
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2006., 13:10   #10
MRKONJA
M.U.P.

MRKONJA's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Koje napajanje je u pitanju?
Jesi sve postavke stavio na auto u biosu?
MRKONJA je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.05.2006., 11:28   #11
stipe_k
Premium

stipe_k's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
jučer sam imao isti problem
ide kabel je bio sjeban
i to onaj od cd-rom-a