|
![]() |
#1 |
V.I.P. član
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() situacija je zajebana... ![]() Već dva dana se zafrkavam sa jednom te istom stvari i sad stvarno trebam pomoć. naime, spojio sam dva računala crosslink kabelom preko integriranih mrežnih kartica. Sve uredno radi, ma bez greške. Brzina je prihvatljiva, sve sam odradio što sam htjeo... e sad, na "glavnom" računalu je ADSL veza i ja sam je htjeo koristiti na drugom, umreženom računalu. I to sam uspio. Vezu sam dobio, brzina downloada 58 Kb/s...ali problem je u tome što mi podosta stranica neće da otvori... Instaliro sam sve zakrpe i dodatke, mijenjo sam IP adrese, DNS servere i ništa nije pomoglo. Primjetio sam da samo neke "zahtjevnije" stranice neće da otvori. Recimo Google radi bez problema i neke "lakše" stranice, ali dok želim neku veću otvorit (tipa HGspot ili Iskon) samo mi dole piše "waiting..." Ja stvarno neznam šta da radim više...dal je netko imao sličnih iskustava/problema? Pomoć! ![]() (ako sam fulo podforum, molim da se preseli, Hvala!) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Jesi fulo si podforum. Po meni spada u mreže. Tema je prežvakana već nekoliko puta, ali evo ti recept: KUPI SWITCH i prebaci modem u router mod. Internet connection šering je totalno sr... Ogroman trošak od 100 kn za switch ćeš valjda nekako prebrodit sa svojom plaćurinom iz hg-šrota. ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
V.I.P. član
|
Citiraj:
![]() Ovaj, napravit ću po preporuci, ali dali UOPĆE postoji rješenje preko "internet sharing-a"? Zahvalan ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Vjerojatno postoji. : sweating
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja imam ICS preko WLAN-a i sve je OK. Moj komp je "glavni" i kad neko dođe s laptopom, spoji se preko mene na net. Radi se o ad-hocu, naravno...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
V.I.P. član
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Ad-hoc tip veze kojom se možeš spojiti preko WLan.
![]() |
#9 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
dva racunala bezicno umrezena bez prisustva ap-a kad je tu ap onda je to infrastrukturni nacin
![]() |
![]() |
#10 | |
V.I.P. član
|
Citiraj:
stvarno nemam pojma više |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|
Jel postoji kakav firewall na problematičnom kompu?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
|
A da probaš napravit backup trenutnih Windowsa i instalirat nove tek tolko da isprobaš, možda se nešto zblesiralo? Jesi updateo drivere za mrežnu? U Internet Options pod karticom Security i Privacy stavi sve na default vrijednosti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
V.I.P. član
|
Citiraj:
Osjećam se nesposobno : bonker : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
EMP moderator
|
Ajd još za kraj - kako si namjestio IP adrese? Ja samo na glavni komp stavljam ručno IP (192.168.0.1), a na klijenta ide sve automatski. Ak ni to ne upali, pokušaj preko proxy servera...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
V.I.P. član
|
IP adrese su isto tako podešene. Glavni je 192.168.0.1 a sporedni je na automatskom. probat cu preko proxya pa cu javit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|