PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Internet preko mreže... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=34239)

Vjeko 22.02.2006. 09:59

Internet preko mreže...

situacija je zajebana... :(
Već dva dana se zafrkavam sa jednom te istom stvari i sad stvarno trebam pomoć.

naime, spojio sam dva računala crosslink kabelom preko integriranih mrežnih kartica. Sve uredno radi, ma bez greške. Brzina je prihvatljiva, sve sam odradio što sam htjeo...

e sad, na "glavnom" računalu je ADSL veza i ja sam je htjeo koristiti na drugom, umreženom računalu. I to sam uspio. Vezu sam dobio, brzina downloada 58 Kb/s...ali problem je u tome što mi podosta stranica neće da otvori...

Instaliro sam sve zakrpe i dodatke, mijenjo sam IP adrese, DNS servere i ništa nije pomoglo. Primjetio sam da samo neke "zahtjevnije" stranice neće da otvori.

Recimo Google radi bez problema i neke "lakše" stranice, ali dok želim neku veću otvorit (tipa HGspot ili Iskon) samo mi dole piše "waiting..."

Ja stvarno neznam šta da radim više...dal je netko imao sličnih iskustava/problema?

Pomoć! :(

(ako sam fulo podforum, molim da se preseli, Hvala!)

Pomo 22.02.2006. 10:46

Jesi fulo si podforum. Po meni spada u mreže. Tema je prežvakana već nekoliko puta, ali evo ti recept: KUPI SWITCH i prebaci modem u router mod. Internet connection šering je totalno sr... Ogroman trošak od 100 kn za switch ćeš valjda nekako prebrodit sa svojom plaćurinom iz hg-šrota. :D

Vjeko 22.02.2006. 10:56

Citiraj:

Autor Pomo
Jesi fulo si podforum. Po meni spada u mreže. Tema je prežvakana već nekoliko puta, ali evo ti recept: KUPI SWITCH i prebaci modem u router mod. Internet connection šering je totalno sr... Ogroman trošak od 100 kn za switch ćeš valjda nekako prebrodit sa svojom plaćurinom iz hg-šrota. :D

nećemo o plaći :D
Ovaj, napravit ću po preporuci, ali dali UOPĆE postoji rješenje preko "internet sharing-a"?

Zahvalan :)

Pomo 22.02.2006. 11:01

Vjerojatno postoji. : sweating

domy_os 22.02.2006. 11:15

Ja imam ICS preko WLAN-a i sve je OK. Moj komp je "glavni" i kad neko dođe s laptopom, spoji se preko mene na net. Radi se o ad-hocu, naravno...

Vjeko 22.02.2006. 11:31

Citiraj:

Autor domy_os
Ja imam ICS preko WLAN-a i sve je OK. Moj komp je "glavni" i kad neko dođe s laptopom, spoji se preko mene na net. Radi se o ad-hocu, naravno...

nekužim "ad-hocu" :confused:

shadow 22.02.2006. 21:47

Ad-hoc tip veze kojom se možeš spojiti preko WLan.

tor 22.02.2006. 22:26

Sve mi se čini da nemaš instaliranu Javu i Flash player na tom drugom kompu. Jesi probao njega prikopčati direktno na modem pa onda probati? Možda nije stvar do mreže...

Tooma 22.02.2006. 22:31

Citiraj:

Autor Voki
nekužim "ad-hocu" :confused:

dva racunala bezicno umrezena bez prisustva ap-a
kad je tu ap onda je to infrastrukturni nacin

Vjeko 23.02.2006. 08:13

Citiraj:

Autor tor
Sve mi se čini da nemaš instaliranu Javu i Flash player na tom drugom kompu. Jesi probao njega prikopčati direktno na modem pa onda probati? Možda nije stvar do mreže...

to sam i ja prvo pomislio, ali "krknio" sam zadnji autopatcher koji u sebi sadrži i javu i macromediu i nisu se desile nikakve promjene...probao sam i nekoliko browsera ali ni to nije pomoglo...a sa modemom otvara bez problema...
stvarno nemam pojma više

domy_os 23.02.2006. 11:05

Jel postoji kakav firewall na problematičnom kompu?

Vjeko 23.02.2006. 12:36

Citiraj:

Autor domy_os
Jel postoji kakav firewall na problematičnom kompu?

postoji onaj od windowsa ali i ona je isključen.
Sve razine sigurnosti su pogašene...

domy_os 23.02.2006. 15:57

A da probaš napravit backup trenutnih Windowsa i instalirat nove tek tolko da isprobaš, možda se nešto zblesiralo? Jesi updateo drivere za mrežnu? U Internet Options pod karticom Security i Privacy stavi sve na default vrijednosti.

Vjeko 24.02.2006. 10:32

Citiraj:

Autor domy_os
A da probaš napravit backup trenutnih Windowsa i instalirat nove tek tolko da isprobaš, možda se nešto zblesiralo? Jesi updateo drivere za mrežnu? U Internet Options pod karticom Security i Privacy stavi sve na default vrijednosti.

sve sam to već bio napravio...i pogodi: Nije upalilo...
Osjećam se nesposobno : bonker :

dDario 24.02.2006. 11:21

Jesi probao sa network setup wizard? (prvo na glavnom, pa na "slave" kompu)

domy_os 24.02.2006. 23:16

Ajd još za kraj - kako si namjestio IP adrese? Ja samo na glavni komp stavljam ručno IP (192.168.0.1), a na klijenta ide sve automatski. Ak ni to ne upali, pokušaj preko proxy servera...

Vjeko 25.02.2006. 09:29

IP adrese su isto tako podešene.
Glavni je 192.168.0.1 a sporedni je na automatskom.
probat cu preko proxya pa cu javit.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:14.