|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Windows 12
Mislio sam postati pod probleme, pa žderonje, pa hi-fi... Al' eto, radujte se narodi, dolazi 12-ica iako je 10-tka bila zadnji OS. Osobno, jedva čekam! Ako zbog ničeg drugog, a ono zbog pretplate. https://tech4gamers.com/windows-12-r...ai-focused-os/ Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
|
|
|
#2 | |
|
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
A jesi ga zacoprao s tim vulgarnim klikbejtom. Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: kopija. 05.03.2026. u 04:29. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#4 |
|
Uptime 99.99%
|
|
|
|
#7 |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Za sad je to hrpa gluposti, "Hudson Valley Next" je kodna oznaka ali nije za Win12. Pretplata je isto više ragebait nego provjerena informacija, u pitanju je ista stvar ko kak ima i Win11 tak da se ne bi previše očekival. Uglavnom, trenutno su u fokusu druge stvari, tzv. "swarming" i Win12 je još daleko daleko od neke konkretne priče. FUD, ko i većina toga
|
|
|
#8 |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Ima negdje originalni troll text koji je generisao AI kako stize win12 koji se poceo siriti. Nema nikakvih informacija o win12. AI-focused Windows 12 operating system is not coming this year Read more: https://www.tweaktown.com/news/11035...ear/index.html Windows Central confirms no Windows 12 release is planned soon, as Microsoft focuses on improving Windows 11 by addressing user feedback and reducing AI bloat.
|
|
|
#9 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Slučajno ili namjerno, Apple bi s ovim novim 2015 Surface/Chromebook laptopom s USB 2, 8/256 i iPhone procesorom mogao pokupiti dosta ljutih/razočaranih Windows korisnika i developera. Nisam stigao previše gledati detalje, ali vele ljudi da je taj CPU jači i od M1. Prosječnom poslovnom/kućnom korisniku ni ne treba više, a OS support je siguran ohoho godina. Nakon toga i kroz OCLP, ali to su već ekstremi. Ako s Win 12 krenu u ovaj cijeli subscription based AI cirkus, prije će takvi korisnici otići na OSX nego na Linuxe. Čisto zbog app storea i dostupnosti svega potrebnog kroz dva klika
|
|
|
#10 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Citiraj:
Za nekoga kome je dovoljno za internet, mail i nema puno otvorenih tabova dušu dalo (nije da nije bilo takvih laptopa s Windowsima Start ili kako su se zvali kaj su ima 32GB eMMC kartice).
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#11 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Koliko sam ja shvatio, pretplata će se plaćati za neke dodatne funkcije, poglaviti vezano za korištenje AI. Vjerujem da većinu boli q za njihov AI koji je svjetlosnim godinama udaljen od funkcionalnosti ChatGPT, Claudea i sl.
|
|
|
#12 | |
|
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
Do deset tabova, mail client i jos par programa ce raditi dobro, a ako trebas vise od toga uvijek je to air sa bar 16gb rama. Morali su napraviti segmentaciju trzista, u svakom slucaju u tom segmentu bi prije uzeo Neo nego windows laptop koji ce se pokvariti nakon par godina. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
|
#13 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Mogli su se prebaciti na obične Windowse 10/11 Home ali se to vuklo jer nije predviđeno da radi išta zahtjevnije, a nema nazad. Na starijem iPhoneu (13 Pro) komotno radim osnovnu obradu 4k videa i 42mpx RAW fotki, a imam 25 otvorenih tabova na Safariju tako da na ovom hardveru od 16 Pro to mora sve isto ići glatko. Imam MBP iz 2012 kojeg još svakodnevno koristim i ovo mi izgleda kao dosta zanimljiva zamjena za njega
|
|
|
|
#14 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
8GB RAMa na linuxu je maltene kao 16GB na Windowsima. Na ovaj komentar kako je app store prednost OSX pred linuxom mogu se samo nasmijati, ali ipak uz određenu dozu žaljenja i razumijevanja.
Zadnje izmijenjeno od: mkey. 05.03.2026. u 19:09. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Pink Floyd fan
|
Novi MacBook je stvarno dobar izbor za ne zahtjevne korisnike. A k tome je nazvan po našem Hi-Fi ekspertu ![]() Apple je isto počeo bloatati Mac OS iako ni blizu MS-u. Srećom, za razliku od Win, ne forsira update. Iskoči mi sa vremena na vrijeme, otkantam i vozi dalje. E da ima i notifikaciju na settings. Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
|
|
|
#18 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
|
|
|
|