Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.01.2006., 21:05   #1
jjd37
Premium

jjd37's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Problem s Asus P4C800-e Delux

Problem je da se racunalo restarta prilikom buta (ponekad jos ni ne ude u windowse ili ako ude nakon kratkog vremena) ako ne radi dulje vrijeme (vise od 12 sati). Nema virusa, spaywera ili slicnog , ne pregrijava se (barem po podacima iz biosa i asusproba) a poruka koju pokaze je da je doslo do greske u OCu iako nista nije OCano. Jedini nacin da se normalno buta je da udem u bios i odmah izadem iz njega s sevanjem (F10) a ponekad ni to ne pomaze iz prvog puta nego ga moram ugasiti na tipkalo malo pricekati i ponoviti sve. Asus help desk mi je preporucio vadenje baterije i njeno ponovno vracanje nakon nekog vremena ali nije pomoglo (nista ne pomaze osim da PC radi cijeli dan onda je sve u redu). Ako neko ima neku ideju bio bi zahvalan(ploca je nova stara 6 mj).
jjd37 je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2006., 14:20   #2
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Meni to smrdi na napajanje
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.01.2006., 17:17   #3
jjd37
Premium

jjd37's Avatar

Citiraj:
Originally posted by LorD ClockaN
Meni to smrdi na napajanje
Napajanje je Enermax 600WNoisetaker( EG701AX-VE(W)SFMA ). Dali je ono neispravno neznam ali dok PC radi radi normalno bez rusenja (napajanje je staro manje od godinu dana) a i neznam kako to provjeriti. Sto se opterecenja tice mislim da mu MB, P4@3.2, ATI9800PRO, Audigi2ZS, ata kontroler, 1xHDD, 1xDVD, 1xDVD-RW, crossflow i 4 ventilatora nebi trebala raditi preopterecenje kod butanja. Dodatno napajanje od 400w (neznam proizvodaca) napaja 3 HDDa.

Upravo sam dobio odgovor na ponovni upit ASus help desku i oni mi preporucaju da updetam BIOS na verziju 1024-001. Neznam koliko je to potrebno i sta bi se time dobilo(stabilnost verzije?) jer nebi htio rijesiti jedan priblem a dobiti drugi. Sadasnja verzija BIOSa je 1019-004.
Staro 06.01.2006., 18:14   #4
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Re: Problem s Asus P4C800-e Delux

Citiraj:
Originally posted by jjd37
a poruka koju pokaze je da je doslo do greske u OCu iako nista nije OCano.
Meni je to bios javljao kada mi je baterija otišla , ploča je nova ali nikad se nezna...
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2006., 18:32   #5
jjd37
Premium

jjd37's Avatar

Re: Re: Problem s Asus P4C800-e Delux

Citiraj:
Originally posted by stublina
Meni je to bios javljao kada mi je baterija otišla , ploča je nova ali nikad se nezna...
Na to sam i ja pomislio i pitao na njihov help desk ali odgovor je da updatam BIOS. Gdje kupiti novu bateriju i koju (punjiva ili?)?
Staro 06.01.2006., 18:54   #6
Lesa
Premium

Lesa's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
mislim da su te ploče, barem zadnje serije, imale problema jer su jako brzo trošile bateriju; ja sam svoju bio prodao nekom tipu i stvarno, kako nije bila u pogonu mjesec i nešto, došli kod njega i sve sastavili i stalno je bacala u bios. U servisu su izmjerili napon baterije i stvarno je bio nizak ..
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno