Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.01.2017., 08:22   #1
Dragster
Premium

Dragster's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Privremeni net za stan

Pozdrav svima,

u procesu smo čekanja instalacije ormara i općenito propuštanja telefonske i internet veze za stan u novogradnji... problem je što nitko ne zna reći niti otprilike koliko će se to čekati pa sam u međuvremenu primoran snalaziti se kako god mogu.

Trenutno koristim Internet dan opciju na simpi - za 10 kn se dobije 24h flat interneta bez usporavanja ikakvih, što je dosta dobro i čak i povoljno koliko sam vidio, preko moba tetherom dijelim net na usb/wifi i to sve radi super dok sam ja doma.

Neta treba biti i dok me nema doma pa me zanima ako netko zna za neko privremeno fiksno rješenje, ne bih uzimao nikakvu aparaturu na ugovor 12/24 mjeseca nego nešto treba iskemijati...

Najisplativije mi se čini nabaviti neku drlu od mobitela samo da dijeli net, nakačiti ga na punjač, staviti simpa sim na njega i svaki dan aktivirati taj internet dan... ima netko neki drugi prijedlog?
Dragster je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2017., 09:28   #2
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
HT im akciju rabljenih uređaja, kupi si ALCATEL W800Z LTE WIFI ROUTER-200kn (prije je koštao 1000kn izvan tarife). Ako imaš sreće dobiješ i powerbank (kao ja) od 5200mAh koji puni mobitele s 0.65A. Ja sam dobio rabljeni od neke gospođe iz Rijeke koja ga je uzela na tarifu od 150kn mj i platila 300kn. Unutra je bio i njezin račun, uzela ga je u Erazma Barčića.
Na fejsu sam je pitao zašto ga je vratila i kaže da joj se pokvario nakon par tjedana korištenja, da je pucala wifi veza i poslan je na servis te joj je odobren novi ali mislim da laže.
Ja sumnjam da je pokvaren, ne bi HT prodavao pokvarene uređaje.

Mislim da sam jako dobro prošao, 200kn za LTE router.
Oglas

Oglas
Staro 18.01.2017., 11:02   #3
Dragster
Premium

Dragster's Avatar

dobro si prošao da

raspitat ću se, hvala za info... jeftinije neće ići
Staro 18.01.2017., 11:10   #4
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ma ovo s mobitelom ti nije loša ideja.

Ovisi koliko misliš da ćeš čekati, ako par dana onda je to dobra solucija. Ako misliš par mjeseci, uzmi neki prijenosni router, bez ugovorne obveze i vratiš ga kad dobiješ svoj net.

Tmobile ti daje tu mogućnost.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2017., 12:01   #5
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
ja sam kad bi išao u vikendicu na par dana, koristio prastari huawei mobitel sa bonbon 5GB paketom. stavio ga u hodnik, spojio na punjač, i uredno je tjedan dana radio bez problema i wifijem pokrio cijeli stan.

čak i da ti ugrade ormar sutra, od slanja zahtjeva za novim ugovorom do realizacije se čeka do mjesec dana ako postoji linija. ako linija ne postoji, čeka se i više.
raše uzmi neku pretplatu bez ugovorne obveze, kojih 20-30GB da imaš. 10kn dnevno je puno za net.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2017., 12:04   #6
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Šta ne nudi teletina neki 3G router sa xy Gb (50?) uključenim u cijenu pretplate?
Staro 18.01.2017., 13:59   #7
Dragster
Premium

Dragster's Avatar

Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
ja sam kad bi išao u vikendicu na par dana, koristio prastari huawei mobitel sa bonbon 5GB paketom. stavio ga u hodnik, spojio na punjač, i uredno je tjedan dana radio bez problema i wifijem pokrio cijeli stan.

čak i da ti ugrade ormar sutra, od slanja zahtjeva za novim ugovorom do realizacije se čeka do mjesec dana ako postoji linija. ako linija ne postoji, čeka se i više.
raše uzmi neku pretplatu bez ugovorne obveze, kojih 20-30GB da imaš. 10kn dnevno je puno za net.
niš i ja ću tako onda s mobom nekim... a o tarifi još trebam vidjeti, 10kn dnevno za neograničeni net mi je nekako ok obzirom da će ići kratkoročno. A htio bih skinuti i 7 igara sa steama, netflix će se gledati, youtubea masu itd. dosad mi je mjesečna potrošnja bila 100GB prosječno i uz maxtv je račun stizao 300-320kn

hvala svima na prijedlozima
Staro 30.01.2017., 14:57   #8
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
dali ima šta trenutno povoljnije i bolje od tele2 pokućnog 50gb za 179kn bez ugovora (pošto imam otključan wifi) uređaj? koliko sam surfao i gledao, mislim da nema, imam još cca. 2 mjeseca za razmišljati do kraja ovog ugovora
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno