|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Problem s memorijom
Problem je sljedeći. Imam instalirano 8gb memorije ,a u systemu mi piše 8gb installed,3.84 usable! U biosu piše 8gb,i u cpu-z 8gb! Već probao msconfig i to je riješeno,al i dalje isto! Moje je mišljenje da je problem u procu,koji je imao svinute neke pinove,pa su ravnani,al proc recimo bez problema vrti prime 95,i to otključan u x4.Ne znam jel to ima veze,ali ako netko ima neki savjet? Bilo bi mi idealno provjeriti stvar s drugim procom al imam samo x2 4400 koji nije kompatibilan! da dodam da su oba modula 100% ispravna ,provjereno!
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2013
|
imaš 32 bitne windowse |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
![]() |
#4 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kapetan od beloladja
Datum registracije: Dec 2006
|
provjeri u biosu da li ti je mozda iskljucena opcija za memory realocation ustvari daj napisi tocan model ploce koju imas
![]() |
#7 |
Premium
|
![]() |
#8 |
Kapetan od beloladja
Datum registracije: Dec 2006
|
ne mogu je nac u manualu al to san ima isti problem na svojoj maticnoj
![]() |
#9 |
Premium
|
mislim da sam to već probao,i da to ploča nema. Postoje tri mogućnosti ![]() Interesantno,da sam jučer stavio memu u prvi i treći slot,i nije htjelo bootati! stavio sam drugi keks u drugi slot(sada su u dva i tri),i opet u biosu piše single channel 8gb,u cpu-z 8gb,a u systemu 8gb installed,3.86 usable! Bilo bi mi idealno kada bi netko imao neki am3 proc,ma bio to i sempron,samo da provjerim kako bi se onda ponašala mema.Onda bih znao da je ploča,ako ne bi radilo 8gb,ovako mi je glupo nositi ploču na reklamaciju,a možda je uistinu proc. A sada da kupujem neki za 200kn samo radi provjere ,ne isplati mi se!
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Prolazi i prime ,pustio sat vremena! Sada zbilja ne znam kaj bi moglo biti,jel možda na ploči ne rade mem.utori kako treba?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
ex zmaster76
Datum registracije: Dec 2007
|
probaj rame staviti u 2 i 4 slot, bio je slucaj da su slotovi 1-2 i 3-4 za dual chanel, ali je maticna htjela raditi samo ako je mema u 1-3 ili 2-4, znaci ne u dual chanelu, i ne u slotovima koji su jedan do drugoga (2 i 3). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
ipak hvala na prijedlogu.Ma samo da nabavim neki proc ,onda budem znao dal je problem u njemu ili ploči,ovako mogu samo pogađati!
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|