![]() |
Problem s memorijom
Problem je sljedeći.
Imam instalirano 8gb memorije ,a u systemu mi piše 8gb installed,3.84 usable! U biosu piše 8gb,i u cpu-z 8gb! Već probao msconfig i to je riješeno,al i dalje isto! Moje je mišljenje da je problem u procu,koji je imao svinute neke pinove,pa su ravnani,al proc recimo bez problema vrti prime 95,i to otključan u x4.Ne znam jel to ima veze,ali ako netko ima neki savjet? Bilo bi mi idealno provjeriti stvar s drugim procom al imam samo x2 4400 koji nije kompatibilan! da dodam da su oba modula 100% ispravna ,provjereno! |
imaš 32 bitne windowse
|
Citiraj:
da ,zaboravio sam napisati ,64 -bitni su! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
provjeri u biosu da li ti je mozda iskljucena opcija za memory realocation
ustvari daj napisi tocan model ploce koju imas |
Citiraj:
asrock 970 extreme 3 mislim da sam to već prije probavao,al di je to točno u biosu,već sam zaboravio? |
ne mogu je nac u manualu al to san ima isti problem na svojoj maticnoj
|
Citiraj:
Postoje tri mogućnosti:ploča ,proc(zbog svinutih pinova,što mi se čini najvjerojatnije),ili mema.Mema je istestirana ,pa ostaje proc ili ploča! Interesantno,da sam jučer stavio memu u prvi i treći slot,i nije htjelo bootati! stavio sam drugi keks u drugi slot(sada su u dva i tri),i opet u biosu piše single channel 8gb,u cpu-z 8gb,a u systemu 8gb installed,3.86 usable! Bilo bi mi idealno kada bi netko imao neki am3 proc,ma bio to i sempron,samo da provjerim kako bi se onda ponašala mema.Onda bih znao da je ploča,ako ne bi radilo 8gb,ovako mi je glupo nositi ploču na reklamaciju,a možda je uistinu proc. A sada da kupujem neki za 200kn samo radi provjere ,ne isplati mi se! |
Citiraj:
Prolazi i prime ,pustio sat vremena! Sada zbilja ne znam kaj bi moglo biti,jel možda na ploči ne rade mem.utori kako treba? |
probaj rame staviti u 2 i 4 slot, bio je slucaj da su slotovi 1-2 i 3-4 za dual chanel, ali je maticna htjela raditi samo ako je mema u 1-3 ili 2-4, znaci ne u dual chanelu, i ne u slotovima koji su jedan do drugoga (2 i 3).
|
Citiraj:
ipak hvala na prijedlogu.Ma samo da nabavim neki proc ,onda budem znao dal je problem u njemu ili ploči,ovako mogu samo pogađati! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:53. |