|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
HP Compaq Mini 730ez neče puniti i škljoca unutri
znači navedeni netbook, prestao radit iz čista mira (bar mislim), star oko 3 i po god. baterija skoro pa i drži par min, i desni hinge je malo strgan ostalo je bilo ok do prije koji dan prestao radit kad se ušteka konektor od punjača u netbook tamo indikacijska lampica onak žmigne u djeliću sekunde pa tako u nedogled prilikom tog žmiganja u netbuku se kad se prisloni uho na tipkovnicu čuje nekakvi škljocajuči zvuk i tako kad lampica žmigne škljocne unutri ima neko kakvu ideju i odakle početi ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Škljoca disk jer mu fali struje. Da nije punjač vrisnuo? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Mjerio sam multimetrom onaj izlaz na punjacu i tamo izmjerio oko 19.5v sto bi znacilo da je punjac ok? Skljocanje je prisutno i s hardom izvadjenim van, a dolazi otprilike s sredine maticne oko cpu-a sto bi reklo da je vrisnila ploca ili eventualno onaj utor za punjac Neznam, ak netko jos ima kakvu ideju, ovak netbook ide na zasluzeni odmor u podrum ![]()
![]() |
#6 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Ako škljoca bez harda, može biti da je otišao relej koji prebacuje napajanje sa žice na bateriju i obratno, bilo meni tako na jednom starom IBM-u. Zamjena releja ovisi o tome kako je pričvršćen na matičnu ploču, u mom slučaju nije bilo moguće zamjeniti ga ali svavako ga odnesi na dijagnostiku u servis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Ova provjera punjača ti i nije neka. Imao sam sličan slučaj jednom kada je laptopu isto samo blicnula lampica pri paljenju, a punjač je prema mulimetru bio ispravan. Onda sam ga mjerio pri opterećenju i tek onda skužiš da je ipak u punjaču problem. Tako da probaj sa drugim punjačem, za svaki slučaj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Na matičnoj nema mehaničkih releja koji bi škljocali. Ovo za napon pod opterećenjem ti je isto točno rečeno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|