|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Sporo otvaranje foldera! ! !
Imam užasne probleme sa sporim otvaranjem pojedinih foldera. To zna potrajati i po 5 sekundi a nekad i duže. Kad ga jedanput otvorim drugi put u kratkom roku mogu pristupiti brže no nakon nekog vremena opet ista stvar. Defragmentirao sam disk (hitachi 120gb, 8mb) i ništa, nemam nikakve viruse ni spyware. Tada sam pokrenuo windowse u safe modu i tamo takvih problema nema. Tad sam formatirao i nanovo instalirao windowse jer sam pretpostavio da neki program ili krivi driver radi te probleme. No na čistim windowsima ista stvar dok u safe modu (npr. Directory services restore mode (windows domain controllers only) radi bez problema. U tom načinu safe moda su praktični pokrenuti svi procesi windowsa i sve se može raditi i nema tih problema dok je u normalnom radu sasvim drukčija slika. Konfiguracija: soltek 75drv5 chipset kt333, athlon 1700+, 512 ddr kingmax, winxp sp2, ista stvar je i bez sp-a 2. Mislim da me ovo već dugo muči ali nisam previše obračao pozornost na sporost kompa no sad me već ovo stvarno smeta... E sad, molim sve koji znaju zašt mi to radi u windowsima a u safe modu ne. Koji to proces ili driver radi takvu razliku? Probao sam više drivera za chipset ali ne pomaže. Hard naravno radi u dma modu... PLEASE HELP ! ! ! :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Brže klikni ![]() Kolko ti je opterećenje procesora i kolko zauzeće memorije kad normalno a kolko kad u safe modu digneš windowse..... Koju grafulju imaš, koje drivere za nju, i na kojoj rezi pereš Windowse...smanji rezu....ako i dalje neide probaj : Probaj desni klik na My Computer>Properties>Advanced i Pod performance stisni Advanced.... Stavi na "Ajust for best performance" ....šit izgleda, ali, ako pomaže ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
LOL, našao sam rješenje. Banalno ali radi. Maknuo sam onu traku sastrane sa raznim opcijama (prva opcija u folder options) i sad sve šiša. Zato je i radilo super u safe modu jer tamo te trake nema ![]() sporo otvara ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Probaj vratit tu traku ali pokreni ovo (samo copy pasteas u Start > Run) regsvr32 /u shmedia.dll To ce ti iskljucivati prikazivanje thumbnailova. Trebalo bi pomoci. Ako ih opet pozelis imati napravis regsvr32 shmedia.dll
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Thaaaaaaaaaaaaanks!!!! Sad je brzo i sa trakom. Hvala majstore. |
|
![]() |
![]() |
|
|