|
![]() |
#1 |
Rasvjetno tijelo
Datum registracije: Sep 2007
|
Blokada na ulasku u BIOS
Dakle imam slijedeći problem, kada pokušam uć u bios kompjuter jednostavno bloka, ne smrzne se jer kad stiscem del cujem onaj ping ping zvuk, ali i ne prikaze bios ostane crni ekran s plavom crtom na dnu (inace bi taj ekran bio vidljiv otprilike sekundu i onda bi normalno komp usa u bios) proba sam s drugim ramovima i grafickom, bez diskova, al uvik ista stvar kad se malo oladi onda ponekad ude normalno temperature se malo vise (zbog vrucine), ali nista ekstremno proba sam prominit bateriju na maticnoj, jer sam negdi na netu procita da moze bit do nje, ali nije pomoglo mimo toga radi sve normalno, dakle ako ne ulazim u bios onda normalno boota, normalno sve radi samo me zanima jel se neko vec mozda susrea s istim ili slicnim problemom? i to me bas krene zezat kad sam je namjerava prodat ![]() edit: uf da zaboravih radi se o konfiguraciji pod moj komp... Zadnje izmijenjeno od: w0lfram_. 23.08.2011. u 14:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Probati s drugom verzijom BIOS-a. Koja je verzija? http://www.dfi.com.tw/DFI-Lanparty/s...osDownload.jsp |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pusti neka se oladi, odradi clear cmos preko jumpera (vidi manual), čim uđeš u BIOS odaberi load defaults + prijavi hdd ako treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Rasvjetno tijelo
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
sve u svemu, probam flashat bios pa javim kakvi su rezultati... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Sumnjam da ćeš išta uspjeti jer su te serija LP ploča bile katastrofa i voljele su iznenada crkavati. Zapravo, nakon LP serije za s939, DFI nije napravio poštenu ploču s kojom nije bilo problema.
![]() |
#7 | |
Rasvjetno tijelo
|
Citiraj:
inace ploca sama po sebi, je bila i vise nego ok, definitivno bolja nego stare gigabyteice koje sam ima (ep45-ds5 i ds4), od kojih sam odusta nako sta sam ds4 2 puta sla na reklamaciju, a ds5 jedanput inace tu ds5 sam i zaminija za dfi-a, al je ona kad je dosla do kolege s foruma isto krepala... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Moguće da ti je i grafička otišla. Sličan problem sam imao ja, komp je u redu radio u Windowsima no ulaskom u BIOS vidio bih samo plavu pozadinu. Kasnije je bila skrzo crna slika. Ponavljam, Windowsi, 2D i 3D (čak i FurMark) su bili u redu, samo BIOS nije dobro radio (kao i POST screen). Zamjenom grafičke eliminirao sam problem.
![]() |
#10 | ||
Rasvjetno tijelo
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() btw bios je na zadnjoj verziji, jel ima ikakvog smisla flashat s istom verzijom biosa, mislim jel postoji mogucnost da se poprave stvari? ako ne, probam ovih dana jos prominit pastu ispod tog kulera, no sve mi se cini da je ploca odlucila najavit rikavelu ![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rasvjetno tijelo
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rasvjetno tijelo
|
hm rjesenje problema nije u tome da se baci i kupi drugo jer vidi vraga mozda se moze popravit, a ako i ne moze ploca sama po sebi radi, samo se ne moze uc u bios kad je "ugrijana", tako da stvarno ne vidim razlog zasto bi je bacija |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Xulos :)
|
Wolframe probaj ovako.Izvadi sve van iz kompa.Skini kuler i sa NB i sa SB i promjeni pastu i stavi neku kvalitetnu.Dok to radis nek baterija bude vani.Upogoni plocu, skini ovaj bios http://warez.pp.fi/DFI_Lanparty_X48_...C24_modded.BIN . to je za tvoju plocu najzadnji modani i preflesaj ju.GL ![]()
The Rich pays to win. The Poor spends to lose. Zadnje izmijenjeno od: JuiceBox. 27.08.2011. u 12:07. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|