PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Blokada na ulasku u BIOS (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=219389)

w0lfram_ 23.08.2011. 13:26

Blokada na ulasku u BIOS

Dakle imam slijedeći problem, kada pokušam uć u bios kompjuter jednostavno bloka, ne smrzne se jer kad stiscem del cujem onaj ping ping zvuk, ali i ne prikaze bios ostane crni ekran s plavom crtom na dnu (inace bi taj ekran bio vidljiv otprilike sekundu i onda bi normalno komp usa u bios)

proba sam s drugim ramovima i grafickom, bez diskova, al uvik ista stvar

kad se malo oladi onda ponekad ude normalno

temperature se malo vise (zbog vrucine), ali nista ekstremno

proba sam prominit bateriju na maticnoj, jer sam negdi na netu procita da moze bit do nje, ali nije pomoglo

mimo toga radi sve normalno, dakle ako ne ulazim u bios onda normalno boota, normalno sve radi

samo me zanima jel se neko vec mozda susrea s istim ili slicnim problemom?

i to me bas krene zezat kad sam je namjerava prodat :(

edit: uf da zaboravih radi se o konfiguraciji pod moj komp...

ShanTech 23.08.2011. 13:42

Probati s drugom verzijom BIOS-a. Koja je verzija?
http://www.dfi.com.tw/DFI-Lanparty/s...osDownload.jsp

Nikky 23.08.2011. 14:52

Pusti neka se oladi, odradi clear cmos preko jumpera (vidi manual), čim uđeš u BIOS odaberi load defaults + prijavi hdd ako treba.

Cuky 23.08.2011. 16:09

Odstekaj sve sa ploce osima rama i cpu-a naravno i onda udji u bios i probaj flashat noviju verziju ako postoji.

w0lfram_ 23.08.2011. 17:02

Citiraj:

Autor ShanTech (Post 1960742)
Probati s drugom verzijom BIOS-a. Koja je verzija?
http://www.dfi.com.tw/DFI-Lanparty/s...osDownload.jsp

nisam siguran koji je bios gori trenutno, cini mi se da je zadnji, al svakako cu probat, ako nije vec zadnji gore...

Citiraj:

Autor Nikky (Post 1960796)
Pusti neka se oladi, odradi clear cmos preko jumpera (vidi manual), čim uđeš u BIOS odaberi load defaults + prijavi hdd ako treba.

vec nekoliko puta sam proba clear cmos i default postavke, ali uvik isto na pocetku radi ok, al nakon nekog vrimena opet pocne stekat, kad se malo ugrije??

Citiraj:

Autor cuks (Post 1960849)
Odstekaj sve sa ploce osima rama i cpu-a naravno i onda udji u bios i probaj flashat noviju verziju ako postoji.

istekam li sve ili ostavim sve ustekano, isto mi je, dakle ostale komponente ne utjecu na tu nemogucnost ulaska u bios...

sve u svemu, probam flashat bios pa javim kakvi su rezultati...

coconut 23.08.2011. 17:12

Sumnjam da ćeš išta uspjeti jer su te serija LP ploča bile katastrofa i voljele su iznenada crkavati. Zapravo, nakon LP serije za s939, DFI nije napravio poštenu ploču s kojom nije bilo problema.

w0lfram_ 23.08.2011. 17:25

Citiraj:

Autor coconut (Post 1960892)
Sumnjam da ćeš išta uspjeti jer su te serija LP ploča bile katastrofa i voljele su iznenada crkavati. Zapravo, nakon LP serije za s939, DFI nije napravio poštenu ploču s kojom nije bilo problema.

ako ne uspijem s flashanjem, probat cu skinit hladnjak s northbridgea i prominit pastu, mozda je stvarno samo problem s grijanjem...

inace ploca sama po sebi, je bila i vise nego ok, definitivno bolja nego stare gigabyteice koje sam ima (ep45-ds5 i ds4), od kojih sam odusta nako sta sam ds4 2 puta sla na reklamaciju, a ds5 jedanput
inace tu ds5 sam i zaminija za dfi-a, al je ona kad je dosla do kolege s foruma isto krepala...

Mario92 25.08.2011. 15:40

Moguće da ti je i grafička otišla.

Sličan problem sam imao ja, komp je u redu radio u Windowsima no ulaskom u BIOS vidio bih samo plavu pozadinu. Kasnije je bila skrzo crna slika. Ponavljam, Windowsi, 2D i 3D (čak i FurMark) su bili u redu, samo BIOS nije dobro radio (kao i POST screen).

Zamjenom grafičke eliminirao sam problem.

Cuky 25.08.2011. 15:42

Ako imas viska memorije probaj zamjenit pa vidjet kako ce se ponasat. Memorija isto ponekad zna zezat.

w0lfram_ 25.08.2011. 19:51

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 1962232)
Moguće da ti je i grafička otišla.

Sličan problem sam imao ja, komp je u redu radio u Windowsima no ulaskom u BIOS vidio bih samo plavu pozadinu. Kasnije je bila skrzo crna slika. Ponavljam, Windowsi, 2D i 3D (čak i FurMark) su bili u redu, samo BIOS nije dobro radio (kao i POST screen).

Zamjenom grafičke eliminirao sam problem.

probao sam s drugom grafickom, ista stvar...

Citiraj:

Autor cuks (Post 1962234)
Ako imas viska memorije probaj zamjenit pa vidjet kako ce se ponasat. Memorija isto ponekad zna zezat.

probah i sa drugim ramovima, al ni to nije pomoglo :(

btw bios je na zadnjoj verziji, jel ima ikakvog smisla flashat s istom verzijom biosa, mislim jel postoji mogucnost da se poprave stvari?

ako ne, probam ovih dana jos prominit pastu ispod tog kulera, no sve mi se cini da je ploca odlucila najavit rikavelu :(

ShanTech 25.08.2011. 21:54

Citiraj:

Autor w0lfram_ (Post 1962365)
btw bios je na zadnjoj verziji, jel ima ikakvog smisla flashat s istom verzijom biosa, mislim jel postoji mogucnost da se poprave stvari?

Probaj staviti isti, ali probaj staviti i stariju verziju. Ništa te ne košta.

Cuky 26.08.2011. 10:38

Svakako onda probaj sa starijom verzijom biosa. Mozda bas ta zadnja nes kenja.

w0lfram_ 26.08.2011. 13:02

Citiraj:

Autor cuks (Post 1962675)
Svakako onda probaj sa starijom verzijom biosa. Mozda bas ta zadnja nes kenja.

hm da, no problem je da je sve uredno radilo vise od godinu dana :(

ali svakako cu probat, kako je kolega gori napisa, nista me ne kosta :D

bamuja 26.08.2011. 21:13

probaj zamjeniti bateriju za bios, dfi-jeve maticne su znale zafrkavati ako nesto nije bilo ok sa baterijom, ili je probaj izvaditi i paliti komp bez nje

Cuky 26.08.2011. 22:41

Citiraj:

proba sam prominit bateriju na maticnoj, jer sam negdi na netu procita da moze bit do nje, ali nije pomoglo
Vec je to napravio ;)

bamuja 27.08.2011. 03:04

sorry, taj red mi je nekako promaknuo...

nek je onda proba potpuno izvaditi, mozda uspije

coconut 27.08.2011. 08:32

Ta ploča ti je do sada uzela previše vremena i živaca. Baci je u smeće.

w0lfram_ 27.08.2011. 10:57

Citiraj:

Autor coconut (Post 1963217)
Ta ploča ti je do sada uzela previše vremena i živaca. Baci je u smeće.

hm rjesenje problema nije u tome da se baci i kupi drugo

jer vidi vraga mozda se moze popravit, a ako i ne moze ploca sama po sebi radi, samo se ne moze uc u bios kad je "ugrijana", tako da stvarno ne vidim razlog zasto bi je bacija

JuiceBox 27.08.2011. 11:52

Wolframe probaj ovako.Izvadi sve van iz kompa.Skini kuler i sa NB i sa SB i promjeni pastu i stavi neku kvalitetnu.Dok to radis nek baterija bude vani.Upogoni plocu, skini ovaj bios http://warez.pp.fi/DFI_Lanparty_X48_...C24_modded.BIN . to je za tvoju plocu najzadnji modani i preflesaj ju.GL ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:20.