Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.07.2011., 00:22   #1
želja
Registered User

Datum registracije: Jun 2011
(riješeno) Komp moram pokrenuti sa restartom

Složio sam si konfiguraciju prije 4 mjeseca i odmah sam imao probleme. Crni ekran pri prvom paljenju, smrzavanje i neprekidan beep. Nosio sam ga u 2 servisa i naposljetku sam odnio matičnu ploču P7P55 lx na reklamaciju i dobio drugu. No međutim još uvijek imam problem. Pri prvom pokretanju imam crn ekran i svijetli mi lampica crveno na matičnoj kod MEMOk gumba i moram restartat da mi se upali komp. Također mi se nekad smrzava tipkovnica i miš ( nije problem u njima). Pogledao sam da mi memorija
corsair cmv4gx3m2a1333c9 nije na QVL popisu od moje matične. Želim mišljenje da li mi memorija stvara probelm, jer nedam više novce za beskorisne servise i nemam prijatelja koji imaju ddr3 sustave.
želja je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2011., 09:03   #2
Den@
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2011
meni pari ko matična

ps.istestiraj memoriju sa memtest-om(ako imaš više modula idi sa jednim po jednim)
Den@ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.07.2011., 10:24   #3
želja
Registered User

Radio sam memtest osobno i 2 servisa također, bez grešaka. A što se tiče matične, dobio sam novu isti model ( pa sumnjam da cijela serija ne valja).
Staro 24.07.2011., 11:16   #4
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
a da napises cijelu konfiguraciju, a ne samo maticnu i ram? i koju verziju biosa imas?

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2011., 12:05   #5
Chuby
Premium
Moj komp

Chuby's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Nesto slicno je frend sredio promjenom napajanja. Probaj vidjet kakve ti napone daje i da mozda nije premale snage.
Njegov komp se nikad nije palio iz prve, uvijek nakon reseta i osim tog nije radio probleme
Chuby je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2011., 02:36   #6
Jus_us
Premium

Jus_us's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Ja bi rekao napajanje 99% , ipak ostaje onaj 1 posto , posudi od frenda napajanje i probaj.
Jus_us je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2011., 10:24   #7
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Coldboot problem sa memorijom, zamjeni memoriju za neku drugu i bit će OK. Imaš OVDJE nekakav generalni opis, uzmi u obzir da se taj problem pojavljuje NAKON ŠTO PC ODSTOJI UGAŠEN 4-5 ili više sati, memtest inače ne prikaže niti jednu grešku makar restartao kompač i 200 puta. Isto tako je meni bilo sa mojim RAM-om, još je gora stvar bila to što sam kod uključivanja PC-a ulazio u BIOS, promijenio postavku koja nema veze sa memorijom (ugasio serial port) i coldboot problema nije bilo. Trebalo mi je 2 mjeseca da otkrijem u čemu je problem, riješeno tek uz pomoć Linksovog servisa (tamo sam uzeo memoriju) gdje sam uspio dobiti drugu memoriju i PC radi danas veselo i overclockirano
Sinac je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2011., 18:30   #8
želja
Registered User

Probat ću drugu memoriju sa liste QVL od moje matične. Potrajat će dok nabavim ono što mi treba i prodam ono što imam.
Staro 31.07.2011., 09:37   #9
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Citiraj:
Autor želja Pregled postova
Probat ću drugu memoriju sa liste QVL od moje matične. Potrajat će dok nabavim ono što mi treba i prodam ono što imam.
Ne moraš poduzimati tako drastične korake. Za početak izvadi jedan keks i ostavi samo jedan od 2 Gb, vrti malo Windowse, pali-gasi kompač i vidi kako se ponaša. Ako bude sve OK onda tek idi na zamjenu za neki drugi kit 2x2 Gb. Čak ne mora biti memorija sa QVL, nekad se desi da se jednostavno memorija i ploča ne slažu, ja sam uzeo u zamjenu onu koja isto nije na QVL za moju P7H57D-V Evo matičnu i sve radi super. Prošlih 2x2 Gb nisam mogao koristiti ni pod razno, eventualno da sam stavio svaku memoriju na svoj kanal pa da radi kao single-channel memorija.
Staro 04.08.2011., 21:59   #10
želja
Registered User

Uzeo sam memoriju sa QVL liste, ubacio unutra i radi normalno komp.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.08.2011., 11:25   #11
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Eto, super da sam bio od pomoći...