![]() |
(riješeno) Komp moram pokrenuti sa restartom
Složio sam si konfiguraciju prije 4 mjeseca i odmah sam imao probleme. Crni ekran pri prvom paljenju, smrzavanje i neprekidan beep. Nosio sam ga u 2 servisa i naposljetku sam odnio matičnu ploču P7P55 lx na reklamaciju i dobio drugu. No međutim još uvijek imam problem. Pri prvom pokretanju imam crn ekran i svijetli mi lampica crveno na matičnoj kod MEMOk gumba i moram restartat da mi se upali komp. Također mi se nekad smrzava tipkovnica i miš ( nije problem u njima). Pogledao sam da mi memorija
corsair cmv4gx3m2a1333c9 nije na QVL popisu od moje matične. Želim mišljenje da li mi memorija stvara probelm, jer nedam više novce za beskorisne servise i nemam prijatelja koji imaju ddr3 sustave. |
meni pari ko matična
ps.istestiraj memoriju sa memtest-om(ako imaš više modula idi sa jednim po jednim) |
Radio sam memtest osobno i 2 servisa također, bez grešaka. A što se tiče matične, dobio sam novu isti model ( pa sumnjam da cijela serija ne valja).
|
a da napises cijelu konfiguraciju, a ne samo maticnu i ram? i koju verziju biosa imas?
|
Nesto slicno je frend sredio promjenom napajanja. Probaj vidjet kakve ti napone daje i da mozda nije premale snage.
Njegov komp se nikad nije palio iz prve, uvijek nakon reseta i osim tog nije radio probleme |
Ja bi rekao napajanje 99% , ipak ostaje onaj 1 posto :) , posudi od frenda napajanje i probaj.
|
Coldboot problem sa memorijom, zamjeni memoriju za neku drugu i bit će OK. Imaš OVDJE nekakav generalni opis, uzmi u obzir da se taj problem pojavljuje NAKON ŠTO PC ODSTOJI UGAŠEN 4-5 ili više sati, memtest inače ne prikaže niti jednu grešku makar restartao kompač i 200 puta. Isto tako je meni bilo sa mojim RAM-om, još je gora stvar bila to što sam kod uključivanja PC-a ulazio u BIOS, promijenio postavku koja nema veze sa memorijom (ugasio serial port) i coldboot problema nije bilo. Trebalo mi je 2 mjeseca da otkrijem u čemu je problem, riješeno tek uz pomoć Linksovog servisa (tamo sam uzeo memoriju) gdje sam uspio dobiti drugu memoriju i PC radi danas veselo i overclockirano :D
|
Probat ću drugu memoriju sa liste QVL od moje matične. Potrajat će dok nabavim ono što mi treba i prodam ono što imam.
|
Citiraj:
|
Uzeo sam memoriju sa QVL liste, ubacio unutra i radi normalno komp. :goood:
|
Eto, super da sam bio od pomoći...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:32. |