|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
(riješeno) Računalo se zapalilo
Nisam bio dok se to dogodilo, ali rečeno mi je da je bilo dosta dima. Ja mislim da bi uzrok mogao biti ili grafička kartica ili napajanje budući da su to jedini aktivni djelovi računala, da li sam u pravu, i da li netko zna što je najčešći uzrok kad se pojavi dim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Community Manager
Datum registracije: Nov 2006
|
Moze biti bilo sta, a napamet se nemoze nista govoriti... Moras pregledati detaljno racunalo |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Mozda glup nacin,ali probaj jednostavno ''namirisati'' paljevinu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
Saznao sam sad još detalja: -zvuk kao kod vatrometa, kao da je puno petardi eksplodiralo neko vrijeme -gusti sivi dim -miris kao po spaljenoj gumi-plastici Možete mi preporučiti neki dobar servis u Zagrebu? Inače računalo je prilično dobro(bilo) amd 4 jezgre procesor, skupa radeon grafička s puno memorije...svaka komponenta je bila od kvalitetnog poznatog proizvođača uključujući napajanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Pogledaj na matičnoj da se nisu kondezatori rasprsnuli. Isto napravi s grafom i napajanjem. Ako je tako "pucketalo" može biti da je više toga zdimilo. A vjerojatno i je. Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Netko od članova ima u sigu ovak nešta: "Komponente rade na bijeli dim. Kad bijeli dim izađe, onda više ne rade!!".. ![]() Otvori kućište i gurni nos unutra, vjerovatno napajanje smrdi-al ako je riknulo napajanje može lako bit da je povuklo još poneku komponentu za sobom pa ako nisi baš sklon kopanju po kućištu nosi u servis ili nekom frendu koji zna što radi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Neki dan sam bio svjedok dimljenju iz napajanja, al nebi vjerovali i nakon što je bijeli dim izašo je radilo :O samo je smrdilo iz njega po paljevini sve jače i jače i na kraju smo kupili novi i stavili radilo se o fortronu bluestorm 400W |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
Možete mi samo reći gdje da ga odnesem u Zagreb da mi se to dijagnosticira? jeftino ako može.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Gdje si kupio kompjuter? Jesi li kupio kompletnu konfiguraciju ili po komponentama? Ima li sta garancije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
Nema, prošlo je više od godinu dana a i sam sam ga sastavio po komponentama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
mislim da u ovoj situaciji samo trebas pratiti smrad i traziti crne fleke po pcbu i roknute kondenzatore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Imaš dobar potpis. Našo se pametan davat savjete pametnom. OnT. Pucketanje se najvjerojatnije čulo zbog zapaljenja laka na PCBu. Da je kondić u napajanju eksplodirao, veliki elektrolit, grunuo bi do kosova. No može biti da su kondići postali kokice, iako iz obilnog iskustva paljenja kondenzatora nijednom nisam vidio solid kondić koji je "kokičario", već se samo otvori ![]()
![]() |
#21 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Možemo mi ovako do sutra, ali kolega i sam zna da je nešto izgorilo, pa neka ustanovi šta je, i onda ćemo mu pomoći (u izboru novih komponenti).
![]() |
#22 |
Banned
|
Odnio sam na servis, na sreću radilo se o napajanju i ništa drugo nije oštećeno, dakle najbolji mogući slučaj budući da je napajanje najjeftinije za zamjeniti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Bazinga
|
![]() |
#24 |
Banned
|
mislim da je bilo Coolermaster |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Happy hippo
Datum registracije: Feb 2009
|
@De5tr0yer evo tek tolko da je ipak bilo ono sto sam i ja posumnjao na pocetku jer sam vec vidao takve slicne slucajeve al hvala svakako na komentaru. ![]() @Segmentum nemoj sparat na napajanju jer mnogi to rade a napajanje je bitno kao kako si i sad mogao zakljuciti. prolistaj forum pa ces naci savjete u vezi napajanja i preporuke |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Banned
|
A kako to da je bilo toliko eksplozija onda, što je to točno bilo u napajanju da je proizvelo taj vatromet? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Bazinga
|
Ako si dobio to napajanje natrag, otvori ga pa ćeš vidjet.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|