|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2005
|
Napajanje i struje na njima, shta je bolje?
Imam neko MaxPower 500W napajanje koje daje: +5V - 50A +12V - 18A +3.3V - 25A -12V - 0.8A -5V - 0.5A +5Vsb - 3A Za napajanje sam dao nekih 150kn jer mi je jedan tip preporuchio da bi trebao imati 50A na +5V. Uzeo sam nedavno i jedno novo napajanje Hiper Type-R 480W koje daje: +5v - 32A +12v - 18A +3.3V - 28A -12v - 0.8A +5v SB - 2.5A I za njega sam dao 660kn E sada me zanima koje je bolje i zanima me zashto mi je taj tip reko da je bolje imati 50A na +5V?? Chudno mi je to, jer sva skupa napajanja (Enermax, Tagan...) nemaju vishe od 40A na +5V. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Kao prvo, tip sere. Kao drugo, za tu lovu si mogao uzeti i neku "sigurniju" varijantu, za ovo napajanje stvarno neznma kakvo je...Možda ga je netko vidio, imao-ovako...Ne zvuči loše po specifikacijama, ali IMO malo je puno love za to što nudi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Dark side Moderator
|
Ja sam to napajanje vidio u hgspotu. kao neka revolucija. Uglavnom vidio sam neke recenzije na netu i nije lose napajanje, super je pakovanje, kao neka plasticna kutija i dosta opreme. Da ga ima netko od poznatih nema tak da nisam cuo nista iz prve ruke.
![]() |
#4 |
Registered User
|
Ma napajanje izgleda super, ima veliki 120mm vent na sebi da nije buchno, svi kablovi su omotani tako da nisu razbacani po kuchishtu. Dobijesh josh 2 round kabla za diskove i jedan vent 80mm i to sve u kutiji ko za alat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
hiper napajanja su preporucena od strane amd-a kao njihova prva preporuka. i hiper je definitivno renomirani proizvodac, samo sto nisu pretjerano zastupljena kod nas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
...kad kupujes napajanje (onak od oka) uvijek moras gledak koliko je tesko ...sto je teze to bolje... ![]() najvise me nasmije ekipa kad prodaje napajanje i veli ima 500W a tesko je pol kile ![]()
![]() |
#10 |
Registered User
|
Da, napajanje na sebi ima naljepnicu AMD partner. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
vidio sam hypera neki dan, dobro zgledaju, malo mi je previse rupicasto za moj ukus, neznam, al ima odobrenje znaci da je EMI u granicmama normale... nadam se... al inace po sepecsima i tezini ok su, sam plastika na fanovima djeluje malo jeftino...
![]() |
#12 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Re: Napajanje i struje na njima, shta je bolje?
Citiraj:
Ja neznam kaj je s vama ljudi al te specifikacije su za jedno 480W napajanje očajne. Ono kaj ti je tip reko je glupost, preporučio ti je jedno od najlošijih napajanja uopće. Evo lista najvećeg smeća 1. Razna od 400W + kučište za 200kn 2. Smartbox 3. Task 4. JNC 5. Maxpower ( Everpower) 6. L&C 7. Sun pro 8. Logic 9.MS 10.Macom ( Thnx VedranP) ovo nije po razini lošosti ![]() malo manje smeće od totalnog smeća Codegen polu pristojna Levicom Codegen 480W i stari model 300W pristojna za normalnu upotrebu Chieftec Fortron ( posebice slabiji modeli) Coolermaster Sharkoon jako dobra i izvrsna Tagan Enermax BeQuiet Enhance Enlight OCZ ( sam kaj ih radi netko za njih) Antec Zalman Silent&cool PC Power&Cooling ( Thnx mačkoubojico) Coolermaster 450W ima ih još je meni mozak stao i nemrem se sjetit.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum Zadnje izmijenjeno od: Isus. 02.06.2005. u 11:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Džabe si krečio!
|
Re: Re: Napajanje i struje na njima, shta je bolje?
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Sorry kaj upadam u temu samo ako moze savjet- kanim uzeti Chieftecovo napajanje , samo da li uzeti 360w dual fan ili 350w 12 cm vent? cijena im je tu negdje,zapravo je ovaj od 350w skuplji ali slabiji , zato jer je tisi valjda? ili da 100kn ostavim za zapit u subotu i uzmem codegena 400w 12cm vent? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Headbangig Grunf!
|
350W! Bolji je od 360W verzije. Codegen? NE! Ili Fortron 350W a možeš si razmislit i o Taganu 330W
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Re: Re: Napajanje i struje na njima, shta je bolje?
Citiraj:
meni je npr. smiješno staviti codegen u ploupristojnu klasu, a na svoje oči sam vidio 2 primjerka koji daju 12.9-13v na 12v railu (mjereno multimetrom). u smeće klasi fali macom, isto ga vidio da daje skoro 13v@12v. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ma šta 1V više manje ![]() A revoltec? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
revlotec izgleda ok po onome sta sam ja cuo al nek neko jos ovo potvrdi, ja sam sa fortronom polu sretan ![]() ![]() ![]()
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Codegen je opasno napajanje. Daje dobre i stabilne napone dok ima rezerve snage. Kad se koristi u jačim strojevima i dođe do ruba raspoložive snage jednostavno gori u bijelom dimu i povlači za sobom i druge komponente. Uvjerio sam se u nekoliko primjera i Codegen definitivno spada u loša napajanja.
![]() |
#21 | |
Headbangig Grunf!
|
Re: Re: Re: Napajanje i struje na njima, shta je bolje?
Citiraj:
Codegen, hm postojalo je staro 300W koje je bilo OK i sad ovo 480W je opet tu negdje. Treba ga držat u kanti koja ne traži puno struje. Stavio sam ga u klasu s Levicomom jer nije totalno smeće poput JNC. Za smeće sam reako da ih ima još al se nisam mogao sjetiti. Da Levicom, u maxmodusu će vam ga preporučiti no testovi po netu govore drugu priču 500W verziju su opteretili s dva PATA diska dva SATA, 9800XT gigom rama, rezultat pod opterečenjem je 12V rail pao na 11,40 ( onih famoznih 5% tolerancije), meni to znači samo jedno da je napajanje loše. Meni su na enhanceu ( OK ima samo dva SATA diska ) al ima FSB u nebesima napon na 12V stavilan ko granit 11,98-12,02V multitematsrkog mejrenja, to ja zovem napajanjem.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
To ima i Evepower, a i smartbox, . Neko se je prije pozivao na težinu, samo za informaciju Smartbox 500W je odprilike teži jedno 40% od enermaxa noistakera 485W. Citiraj:
__________________ |
![]() |
#23 |
Headbangig Grunf!
|
SMartbox? ja sam ono smeće kaj je doniralo pokrov i vent za Enhance testirao i čim ga opteretiš od napon u tri čoška. Da ne govorim o tome da je napon previsok.
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Džabe si krečio!
|
Re: Re: Re: Re: Napajanje i struje na njima, shta je bolje?
Kojeg enhance-a imaš? Meni ploča veli od 11,8-11,4 , all 100% sam siguran da ploča ima senzore u kurcu, jer mi je iste voltaže očitavala i kad sam imao MS, Tagana 420 i sad ovog enhance... Di ima za nabavit multimetar i kak je to skupo? Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Headbangig Grunf!
|
ENS 520W EPS-12V. aka ultra monster 520 powered by Enhane modded by Isus. Multimetar imaš u tehnocentru i chipoteci. Imaš ih već od 50tak kn. ja sam sebi uzeo jedan kaj može čitat i temperaturu za nekih 120kn . Digitalni jer je lakše za očitati.
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Re: Napajanje i struje na njima, shta je bolje?
Citiraj:
što se tiče kodegena, ja smatram da jednostavno nije moguće dati prolaznu ocjenu nekom proizvođaču imajući u vidu da postoje njihova napajanja koja daju 13v. nedopustivo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Čuj, kad ti netko kaže da 500W napajanje ima 18A na 12V railu, što da kažeš nego da ga popljuvaš? Ali dobro, trebao je provjeriti... ![]() Suditi o nekom napajanju jer ima ime šroteks proizvođača je isto glupo. Codegen 480X je napajanje koje za Codegen proizvodi netko drugi i to je ok napajanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
da, ali ovdje se govori općenito o pojedinom proizvođaču. zar bi kodegen zbog jednog solidnog napajanja trebao dobiti prolaznu ocjenu?!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Headbangig Grunf!
|
ima Vedran u biti pravo. Levicom je ipak puno bolje od Codegena. Codegen je pak nešto malo bolje od apsolutnog smeća.. Evo edititrao sam post dodao sam Macom u smeće a za Codegen stavio zasebnu kategoriju.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum Zadnje izmijenjeno od: Isus. 02.06.2005. u 11:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |