|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
edimax 7206APg kao universal repeater
imam taj ap i ne mogu ga nikako podesiti da radi. prvi i osnovni problem je da upute zahtijevaju da bude na istom kanalu kao glavni ruter, a kad to napravim, kolju se međusobno do te mjere da je neupotrebljiv, ne mogu se na njega spojiti onda nikako i ne radi. probao sam ga micati po sobi ali ne ide pa ne ide. ali sve da ga i spojim tako, zanima me par stvar: 1) što je to Root AP ssid i kako ga pronaći? je li to ssid mreže ili neka druga stvar? nek se wireless kućni lan zove 'vbr666', da li sada u taj textbox upisujem vbr666 ili nešto treće? što? gdje to pronaći? gledao sam u postavkama rutera ali tamo nigdje nema neka takva oznaka rutera, samo mac adresa njegova, a nju također moram prepisati u drugi textbox i to mi je jasno. samo taj root ap ssid nemam pojma što je. 2) u jednim uputama piše da se ap mora spojiti sa glavnim ruterom lan kabelom tijekom postupka konfiguriranja(korak 19)! zašto, čemu to, koja debilana ako je tako? u drugim uputama to ne piše. koje su u pravu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Upodrebi malo zdrave pameti: 1 - Root AP SSID = SSID osnovnog (1.) AP / Routera na kojeg će se spajat Edimax 2 - Nespretno / krivo napisano, treba pisati da konfig Edimax - a radiš sa kompa / lapa koji je žično (Lan) spojen a ne preko wireless - a Ono šta u tim uputama nije navedeno a treba napraviti: - ugasi DHCP Server u Edimaxu, zapravo je ali samo na slici - ostalo napravi kako je opisno u ovoj temi, da sad ne prepisujem, slično kao kod slaganja WPS - a - kasnije zaštitu wireless mreže radi samo sa WEP tipom |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
pa ne znam šta je taj ssid osnovnog rutera na kojeg će se spajat edimax!!! gdje da pronađem tu vrijednost?! u ruteru mi piše jedino mac adresa njegova i ssid mreže, tj wlana, ne piše nikakva "router ssid" vrijednost. imam dlink 2640b.http://www.madasafish.com/support/in...ink2640b.shtml sad da se vratim, problem klanja sam riješio prebacivanjem oba uređaja na kanal 1 sa kanala 13 i sad je to ok. ja sam sada isključio wireless security i na ruteru i na ap-u i opet je ista priča. vjerojatno zbog tog root ap ssida kojeg ne znam gdje pronaći... dhcp server mi je ugašen i u ruteru i u edimaxu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Pročitaj ponovo 1, Root AP SSID = SSID osnovnog (1.) AP / Routera = SSID D-Linka, sa lapom provjeri MAC adresu wirelessa D-Linka, nju upisuješ u odg. polje u Edimaxu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
a gdje piše ssid dlinka? u dlinku ne piše... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
a šta sam ja napisao u prvom postu? ![]() i uglavnom, tako mi ne radi. znači, upisao sam taj ssid (ime mreže) koji piše u ruteru, dakle ono ime koje sam ja zadao kad sam u ruteru podešavao wlan. upisao sam wlan mac adresu od rutera. prebacio sam ih na isti kanal. isključio sam security i na ruteru i na ap-u. oba su mi uređaja u istom rangu ip adresa, kao i laptop. oba tri imaju isti subnet. u wlan konekciji na lapu sam stavio za default gateway i dns istu adresu tog AP-a (ne više rutera kao što je bilo). u ap-u sam podesio da mu gateway bude ip adresa od rutera... nemam više što podešavati, a ovako ne radi. ima li itko ideju zašto i kako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Prvo stavi na oba uređaja wireless bez zaštite dok veza proradi, kasnije ćeš odabrati WEP tip, stavit isti pass. Spoji lap žicom na Edimax, NE preko wirelessa, otvori njegov konfig i tamo imaš opciju da ti prikazuje dostupne mreže, tu mora biti vidljiv tvoj "vbr666" sa D-Linka i ta veza mora biti aktivna. U Edimaxu stavi Primary DNS = IP D-Linka a Secondary = DNS tvog ISP - a. U D-Linku upali WDS ako ima opciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
hvala na odgovoru. ne znam, nije mi jasno zašto, možda zato što se i dalje kolju, jer mi se veza sa 54mbs spušta do 5,5mbps ili čak 2.0mbps, ali uglavnom, ne pojavljuje mi se moj kućni wlan u site surveyu. a znam da site survey normalno radi jer prikazuje druge mreže, susjedove itd.. znači ugasio sam security, spojio se žicom i otišao na site survey, nema moje mreže. mislio sam, problem je u tome što sam u postavkama rutera stavio da mi ne broadcasta ssid, pa sam maknuo kvačicu s toga da se pojavljuje, ali opet ništa. probao sam mijenjati kanale sa 13 na 1 pa na 6, ništa ništa i veliko ništa.... i čak i tada su se klale mreže, ova s rutera i ova s edimaxa... jer i na različitim kanalima mi je i dalje na laptopu veza s kućnim wlanom 5.5mbps. a čim ugasim edimaxa iz struje, vrati se na 54mbps i sve je opet ok... ne kužim jednostavno što se događa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Vrati se na početak: - napravi factory reset, kroz web konfig ili drži reset botun 20 sec. (AP će se vratit na default IP=192.168.2.1) - kad "dođe sebi" vidi koja je FW verzija (Run time code) sada u uređaju, ako je starija od v1.32 onda napravi update: a) ovdje imaš zadnju FW verziju (v1.32) b) dobivenu arhivu raspakiraj c) na mrežnoj lapa postavi IP=192.168.2.2, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.2.1 d) otvori web konfig i napravi Upgrade > Next > Browse > Nađi .bin file > Apply započinje upgrade proces. Kada započne ne smiješ ga prekidati jer ćeš uređaj pretvoriti u ciglu. Sačekaj da odradi i bude ponovo dostupan. e) ugasi > sačekaj malo > upali > za svaki slućaj kad "dođe sebi" odradi factory reset - konfiguriraj iz početka Ako ovo ne da rezultata posudi / trampi za WL-5470AP. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Uđi u Edimaxov web config; u lijevom izborniku odaberi System Utility. IP Adress: 192.168.1.2 (IP adresa Edimaxa, prvi, drugi i pretposljednji broj mora biti isti kao i kod IP adrese glavnog routera - najvjerojatnije je to 192.168.1.1) Subnet Mask: 255.255.255.0 Gateway Adress: 192.168.1.1 (IP adresa glavnog routera/ADSL modema - uoči znamenke) DHCP: Disabled Resetiraj Edimaxa. "Spoji se" ponovno na njega, sada mu pristupaš preko nove adrese: 192.168.1.2. Odaberi Basic Setting. Mode: Universal repeater Band: 2.4 (B+G) ESSID: stavi neko ime za Edimaxa (ja sam kod sebe postavio: ime_routera_Edimax da ih znam razlikovat, recimo kod tebe vbr666_Edimax) Channel number: broj kanala (stavi isti kao i kod glavnog routera, kod mene je 8) Broj kanala najbolje postaviš onaj koji nijedna ili najmanji broj mreža koristi u susjedstvu. To možeš provjeriti pomoću inSSIDer programa. WLAN MAC: ostavi kako je, meni su sve nule tu (000000000000), nemoj upisivati slučajno MAC adresu routera jer jednostavno napravi haos. Mislim da je to kod tebe problem, istu grešku sam i ja napravio ![]() Root AP SSID: stavi ime_routera (vbr666) Stisni Apply. Ponovno uđi u Edimaxov web config i uđi u Basic Setting meni i klikni na Select Site Survey. Tamo bi trebao vidjeti svoj glavni router. Klikni na kružić pokraj imena tvoje mreže i Done. To bi trebalo biti to. Spajaš se normalno bežično na Edimaxa, ne trebaju ti nikakve statične adrese. Zaštitu možeš postavit i na WPA2 (AES), bez problema radi (Security meni s lijeve strane). Zadnje izmijenjeno od: tutix. 18.02.2011. u 03:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
hahahaha, hvala ti tutix care, a hvala i tebi nikky, ![]() proradilo je, ključ svega, tj ključ uspjeha je bio u ovome: WLAN MAC: ostavi kako je, meni su sve nule tu (000000000000), nemoj upisivati slučajno MAC adresu routera jer jednostavno napravi haos. Mislim da je to kod tebe problem, istu grešku sam i ja napravio ![]() znači ja sam cijelo vrijeme tu upisivao mac adresu routera, tj svoje kućne wlan mreže. updateao sam firmware po nikkyjevim uputama, podesio ap po tvojim uputama i dodao tračak svoje konfiguracije time što sam u wireless network connectionu u tcp ip postavkama morao dodati "Default gatway: IP SVOG RUTERA (NE AP-A EDIMAX!!!)" i "Primary DNS: IP SVOG RUTERA opet". onda je proradio i internet, a ako to ne upišem, onda mi u postavkama ap-a piše da je spojen na moju kućnu mrežu, ali na internet ne mogu, tj pojavi mi se ona greška u firefoxu da nemre otvorit stranicu... uglavnom hvala još jednom svima na ovoj temi, posebno nikkyju na trudu i više dugih postova s objašnjenjima i naravno hvala mom spasiocu tutixu što mi je spasio ap od prodaje. pozzdrav veliki ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|