|
![]() |
#1 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
problemi sa .bin fajlovima
Imam na par CDeva nekakve bin fajlove i ne mogu ih na svom kompu nikako otvoriti. Na drugom kompu u DVDu se mogu normalno otvoriti. Rekli su mi da moram nesto pomocu nerota napraviti. Zanima me sta trebam napraviti i da li to mogu na svom kompu napraviti posto moja CD przilica ne prepoznaje te fajlove?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
*.bin (kao i .iso, .mds, ...) su cd/dvd image, za nero imas "nero image drive" koji ce ti podesiti virtualni cd/dvd uredjaj, tada samo napravis mount neke slike na taj virtualni drive p.s. pored nerota imas jos neke koji rade istu stvar tipa alcohol120% ili deamontools(koji je free) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
ja sam otvarao te fajlove sa alcoholom120%, iako je navodno daemontools bolji. uglavnom, instaliras jedan od ta dva programa i mountas image na taj novi virtualni cd-pogon. ako nemas dvd-roma, ili ga posudi od nekog na pola sata, ili otidji do nekog tko ima sa hard diskom i nek ti presnimi na tvoj disk ove .bin fajlove
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Koristi Daemontools (Virtual daemon manager). Skini ga s neta -besplatan je i malen. Instaliras ga, restartas komp i pokrenes, on se pojavi dole desno na taskbaru pored sata. Kliknes desni misa na njega i izaberes na vrhu virtual CD/DVD ROM pa idi na Set number of devices i izaberes koliko virtualnih diskova zelis da ti kreira pa kliknes npr. na 1. Malo pricekas dok se kreira pa opet kliknes desni misa na njega u taskbaru i izaberes ponovno Virtual CD/DVD ROM tu ti se sad pojavilo Device 0 ( F il neko drugo slovo-nije bitno to je samo ime drivea) i kliknes na mount image.Sada odes do tih .BIN fileova i kliknes OK. On bi trebao mountati taj file u virtualni disk F (u ovom slucaju) i pokrenuti ga. Ako ga nepokrene odes u MyComputer i izaberes taj virtualni disk F i kliknes desni open... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Ja ti preporucam Daemon tools - samo prati upute iz predhodnog posta i to je to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Tlacitelj i neznalica
|
Da ali ja kada ubacim CD u komp on ga vrti i ne prepoznaje ga uopce.Ne mogu otvoriti Cd...kako da onda napravim taj virtualni od necega cega nema na kompu? U DVD citacu normalno ga otvori,ali na mom CDRWu ga nece otvoriti vrti li ga vrtii ali nista
![]() |
#8 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
valjda nisu dobro zaprzeni cd-i, ili ti ih jednostavno cd-rom ne cita ![]() odi do frenda s hard diskom i prebaci na disk ![]()
![]() |
#10 |
Tlacitelj i neznalica
|
Evo rijeseno i instalirano sa deamon toolom,hvala!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|