PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   problemi sa .bin fajlovima (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=19737)

giga 14.04.2005. 14:02

problemi sa .bin fajlovima

Imam na par CDeva nekakve bin fajlove i ne mogu ih na svom kompu nikako otvoriti. Na drugom kompu u DVDu se mogu normalno otvoriti. Rekli su mi da moram nesto pomocu nerota napraviti. Zanima me sta trebam napraviti i da li to mogu na svom kompu napraviti posto moja CD przilica ne prepoznaje te fajlove?

leonardo 14.04.2005. 14:38

*.bin (kao i .iso, .mds, ...) su cd/dvd image, za nero imas "nero image drive" koji ce ti podesiti virtualni cd/dvd uredjaj, tada samo napravis mount neke slike na taj virtualni drive

p.s.
pored nerota imas jos neke koji rade istu stvar tipa alcohol120% ili deamontools(koji je free)

miato 14.04.2005. 16:49

ja sam otvarao te fajlove sa alcoholom120%, iako je navodno daemontools bolji.

uglavnom, instaliras jedan od ta dva programa i mountas image na taj novi virtualni cd-pogon.

ako nemas dvd-roma, ili ga posudi od nekog na pola sata, ili otidji do nekog tko ima sa hard diskom i nek ti presnimi na tvoj disk ove .bin fajlove

E.T. 14.04.2005. 22:12

Koristi Daemontools (Virtual daemon manager). Skini ga s neta -besplatan je i malen. Instaliras ga, restartas komp i pokrenes, on se pojavi dole desno na taskbaru pored sata. Kliknes desni misa na njega i izaberes na vrhu virtual CD/DVD ROM pa idi na Set number of devices i izaberes koliko virtualnih diskova zelis da ti kreira pa kliknes npr. na 1. Malo pricekas dok se kreira pa opet kliknes desni misa na njega u taskbaru i izaberes ponovno Virtual CD/DVD ROM tu ti se sad pojavilo Device 0 ( F il neko drugo slovo-nije bitno to je samo ime drivea) i kliknes na mount image.Sada odes do tih .BIN fileova i kliknes OK. On bi trebao mountati taj file u virtualni disk F (u ovom slucaju) i pokrenuti ga. Ako ga nepokrene odes u MyComputer i izaberes taj virtualni disk F i kliknes desni open...

giga 14.04.2005. 23:13

Znaci nis bez DVD citaca...ok thanx otici cu sa hardom pa to prebaciti...

E.T. 15.04.2005. 18:42

Citiraj:

Originally posted by giga
Znaci nis bez DVD citaca...ok thanx otici cu sa hardom pa to prebaciti...
Bas suprotno - mozes kreiranjem virtualnog diska pomocu Daemon toolsa, Alcohola120% ili Nerom.
Ja ti preporucam Daemon tools - samo prati upute iz predhodnog posta i to je to.

giga 15.04.2005. 19:51

Da ali ja kada ubacim CD u komp on ga vrti i ne prepoznaje ga uopce.Ne mogu otvoriti Cd...kako da onda napravim taj virtualni od necega cega nema na kompu?
U DVD citacu normalno ga otvori,ali na mom CDRWu ga nece otvoriti vrti li ga vrtii ali nista

miato 15.04.2005. 20:48

valjda nisu dobro zaprzeni cd-i, ili ti ih jednostavno cd-rom ne cita :)
odi do frenda s hard diskom i prebaci na disk :D

giga 16.04.2005. 13:58

Jesam....:D
thanx!

giga 16.04.2005. 19:59

Evo rijeseno i instalirano sa deamon toolom,hvala!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:50.