|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
nVidia 680 LT SLI i Intel Pentium 4 ne rade
Pozdrav imam jedan problemčić : prije negdje 2 godine bio sam kupio 680 lt sli matičnu i na njoj nije radio e8500 . stavio sam intel d805 i sve je bilo normalno zatim sam ubacio najnoviji bios u matičnu i presto je raditi d805 a proradio e8500.. sada imam matičnu iz potpisa . a 680 lt sli sam dao bratu. sad je on nabavio neki penium 4 3.0 ghz i neradi mu na toj matičnoj , sve se upali ali slika mu je crna .. e sad dali trebam stavljat opet svoj proc u tu matičnu i vratiti bios natrag ili može li se nakak drukčije ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
to je XFX? inace resetiras bios nakon promjene procesora? ako ne sljaka sa resetirajem - da, probaj sa starijim biosom. iako sve novije verzije biosa sadrzavaju ono sto su sadrzavale starije, pa mi je malo cudno kako noviji cpu sljaka, a stariji ne zele......
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! Zadnje izmijenjeno od: Burko. 06.07.2010. u 10:29. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Kratko receno da! ako je bios u socketu a ne direkt na ploči naljemljen. Da to je čudno da ne rade stari procevi sa novim biosima ali imal se i ja toga na ASUS-ici.... :-( pa sem moral downgredati boios kako bi uopče radio... ) 2 opcije... 1° stavi na ploču proc s kojim radi i prefleshaj... 2°preseli bios chip i forsano ga prefleshaj.... eto.. sada je samo upitno.. dal ti se da par minuta listati po manualu, da skužiš naredbu za forsano fleshanje i na živo seliti bios EEPROM, ili ti je jednostavnije seliti procesor. Poz! |
![]() |
![]() |
#4 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() To je nažalost današnja stvarnost proizvođača ploča - na sve načine se dodvoravaju klokerima kako bi imali što veću masu opcija u biosu i sve im nacrtati u dotičnome, a podrška za procesore saka big tajm. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Da, kad bolje razmislim.. onda to ima savršenog smisla.... Jeftinije im je da koriste platforumu koja je tu i nije se puno mjenjala.. od kako se uveo AWARD / AMI & CO. i koja je razvijena. što se hardverskog pitanja tiče. e a bios je samo tam fajl na koji imaju limitaciju ( valjda pol megabajta) i kaj strpaju nutra strpaju... i baš kak Dizel kaže.. nekaj mora van.. da stane podrška za nove procesore i proširene opcije... Istiina da je EEprom velik 4 MB , ( valjda, to sad ko i uvjek napamet lupetam ) ali čipset ( koj omoguči procesoru da upiše to u ram) na matičnoj je taj koj čita bios.. i na tu početnu sekvencu mislim pod argitektura koja se ne mjenja... a sada.. da moraju raditi potpuno novu arhitekturu.. pa ju razvijati... bit će.. samo je pitanje vremena.. a do tad, imamo kaj imamo! .... ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
I? ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|